Romanek: építeni, fejleszteni kell Esztergomot és nem szócsatákat vívni

Romanek: építeni, fejleszteni kell Esztergomot és nem szócsatákat vívni

2014. 08. 22. 13:49

A teherkomp-kikötő maga a múlt és jövő egyszerre. Szimbóluma annak, hogy építeni, fejleszteni kell Esztergomot és nem szócsatákat vívni. Jól mutatja milyen eredménytelen a jelenlegi hangoskodó semmittevés és milyen volna egy felelős vezetés. Ez a beruházás nagyon fontos a városnak. Gyorsítja és olcsóbbá teszi a teherfuvarozást. Katalizátorként működik újabb munkahelyek teremtésében, a már itt működő vállalkozások tevékenységének élénkítésében, új beruházások ösztönzésében.

Megindult az esztergomi teherkompkikötő építése. Loppert Dániel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője, Völner Pál országgyűlési képviselő, Gazdasági Bizottság alelnöke és Romanek Etelka a Fidesz esztergomi polgármesterjelöltje járta be a beruházás területét. Az uniós forrásból megvalósuló kompkikötő mintegy 4,7 millió euróba kerül és jövő tavaszra készülhet el.  A kikötőre azért van szükség, mert a 2001-ben átadott Mária Valéria-hidat a teherforgalom súlykorlátozás miatt nem használhatja és a legközelebbi hidak 40-50 kilométerre fekszenek.

„A teherkomp-kikötő maga a múlt és jövő egyszerre. Szimbóluma annak, hogy építeni, fejleszteni kell Esztergomot és nem szócsatákat vívni. Jól mutatja milyen eredménytelen a jelenlegi hangoskodó semmittevés és milyen volna egy felelős vezetés. Ez a beruházás nagyon fontos a városnak. Gyorsítja és olcsóbbá teszi a teherfuvarozást. Katalizátorként működik újabb munkahelyek teremtésében, a már itt működő vállalkozások tevékenységének élénkítésében, új beruházások ösztönzésében. Köszönet érte Magyarország kormányának és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-nek, hogy a projekt megvalósulhat. Az elmúlt négy évben Esztergomot felelőtlen emberek vezették. Nem a város és a közösség érdekeit tartották szem előtt, hanem kicsinyes vitákat vívtak.– mondta el Romanek Etelka, a Fidesz polgármesterjelöltje.

A közúti áruszállítás az esztergomi, dorogi és párkányi térség között jelenleg csak nagy kitérővel, jelentős többletköltséggel és időveszteséggel, felesleges környezetterheléssel oldható meg. A magyar–szlovák közös beruházás uniós és nemzeti forrásokból összesen mintegy nettó 3,85 millió euró támogatást kapott., így a 400 négyzetméter rakfelületű teherkomp négy kamion egyidejű szállítására lesz alkalmas. A beruházásnak köszönhetően a becsült átkelési időtartam a beszállítás kezdetétől a kihajózás befejezéséig mintegy 15–25 perc lesz.

“Én azt ígérem Önöknek, a városomnak, hogy ha megválasztanak a tettek fognak magukért beszélni! Befejezzük az elkezdett beruházásokat és a kormány támogatásával újra működőképessé, virágzóvá varázsoljuk szeretett Esztergomunkat” – hangsúlyozta a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

 

 

2014. 08. 23. 21:18

Nagyon igaz.

2014. 08. 23. 21:14

CY

Király

2014. 08. 23. 21:07

Jogos a kérdés.

2014. 08. 23. 18:57

2014. 08. 23. 18:50

De kedves Széphalom !

Most nem Tétényi szakmai kvalitása a kérdés ! Hanem a polgármesteri teljesitményéről beszélünk. (szavazunk)

Tudtommal nincs polgármester szakmai képzés. Mondhatnám az sokkal több mint egy szakma, de legalábbis teljesen más !

Igaz mondják sőt Meggyes is,hogy a polgival teljes egyetértésben több tizmillióval honoráltan készitették a városfejlesztési terveket !

Nos én a megvalósult tervek egyikén sem vélek felfedezni semilyen kimagasló épitészi teljesitményt ! Hasonlitsd össze az esztergomi fürdőt a makóival / ami ráadásul fele annyiba se került, mint az esztergomi plékaszni/

Sőt 4 év is kevés volt ahhoz,hogy a meggyes által gondosan előkészitett szavatossági per anyagát átküldje a biróságra ! Vajon miért ? pedig mintegy 2 milliárd volt a tét !

Most mire lenne szerinted nagyobb szüksége a városnak ? A semmire nem használt pénznyelő mélygarázsra ? vagy a 2 milliárdra csak a nyomaték kedvéért kettőezer millió forintra ! Fel tudod te fogni hogyan nézne ki ez a város ha én ráköltenék kettőezer millió forintot ?!!!

Politikusnak meg kifejezetten csapnivaló !

Még mindig azon erőlködik,hogy a fideszes képviselők élén majd ő lesz a polgármester ! Függetlenként !!!

Nos arra még emlékszem mikor a testület választott polgármestert ! De olyat nem tudok ,hogy a polgi választhat magának képviselőket !

De ha mégis akkor miért éppen a Fideszt !?  Ebben már nincs logika, ez már fanatizmus! nélkülözve minden realitást !

 

  "Úgy mondja  Romanek  Etelka, hogy nem nézhette tvább ezt a rombolást.Négy éve műveli a Fidesz frakció, hogy akadályozza a polgármester tevékenységét. Ha  Ő lett volna Tétényi  Éva helyében,  Ő sem tudott volna  tenni

semmit A polgármester jó szakember, megfelelő képzettséggel, csak a kerékkötőknek kellene végre  távozni a

közéletből."

 

Szerintem meg Romanek Etelka, mint polgármester jelölt, abszolut sújtalan kár is vele foglalkozni, már most nem a saját véleményét szajkozza, ha egyáltalán van neki, mert én még csak a mantrákat hallottam a legócskább politikai trükköket ! /legjobb esetben is csak zsákbamacska/

Ez a város pedig már nemkockáztathat még öt évet!

Jó mondjuk Kisrigó úrnak már megvan a helye ! Jó messze Esztergomtól !

De mindenki úgy szavaz ahogy jónak látja !!!

2014. 08. 23. 16:58

Úgy mondja  Romanek  Etelka, hogy nem nézhette tvább ezt a rombolást.Négy éve műveli a Fidesz frakció, hogy akadályozza a polgármester tevékenységét. Ha  Ő lett volna Tétényi  Éva helyében,  Ő sem tudott volna  tenni

semmit A polgármester jó szakember, megfelelő képzettséggel, csak a kerékkötőknek kellene végre  távozni a

közéletből.

 

2014. 08. 23. 8:13

"...és a kormány támogatásával..." - nyilatkozta Romanek Etelka. Jól értsd polgár, ha nem Romanek Etelka lesz a polgármester, megnézheted a kormány támogatását! Szép, kerek, nyílt, egyértelmű, kemény és beváltható fenyegetés! Mit lehet erre mondani? Vidéken is gőzerővel épül a RENDSZER, ami immáron azt is megengedheti magának, hogy a sajátjait azelmúlt 4 év felelőtlen, kicsinyes vitákat vívó személyeiként azonosítsa. Úgy látszik itt Esztergomban nem volt elég 4 évig szapulni a polgármestert, az nem olyan hőstett, mint Kapolcson hazaárulózni az ország szabadon megválsztott miniszterelnökét, ahogyan tette Loppert Dávid. Ő a mennybe ment, az esztergomi képviselők meg a süllyesztőbe. Komolyan, mint az '50-es évek! Kezdek aggódni a távozó képviselőkért! Csak vigyázni, csak mindig hátranézni!  "

 

Azért ne aggódjatok mert nem eszik olyan forrón a kását ahogy főzik !

Ez csupán egy kis vidéki bürökrata szánalmas nyujtózkodása a hatalomért, máris ugyérzi, hogy neki aztán hatalma van !

De nint mondják" kutya ugatása nem hallatszik a menyországba " Tekintsük inkább csak bemutatkozásnak, nagyjából előre vetiti mit várhatunk tőle.

Szerintem jószerivel nemis a saját véleménye, máris sugnak neki.  Azt meg már minden 7-éves tudja mire ez a nagy gigantománia !

Lesznek majd nagy projektek, zsiros falatok pájáztatásokkal,előre leosztva ! Mi meg majd fizetünk csakugy mint eddig ! Végülis a vazalusokat valamiből el kell tartani. Persze azért egy fél országot nemlehet mindenből kizárni utána meg választásokat nyerni.

Igy aztán a nemfideszes önkormányzatok is köszönik szépen igen jól elvannak ! Kevesebbet költenek, de többet fejlődnek !!

Sokkal jobban mint az esztergomiak akik már időtlen idők óta Fideszesek ! Csak néhányat, nézzünk át csak Dorogra , vagy a független Gödöllőre, vagy Szegedre, mégtávolabb Gyula ! Na tőlük már fényévekre vagyunk ! (lemaradva)

Sorolhatnánk, de minek ! Tény ,hogy a fideszen kivül is van élet !

Mert a Fidesz akitől kölcsön kapta a hatalmát az ugyanúgy bármikor vissza is veheti !

Nagyon jól tudja ezt a Fidesz vezérkara is, ezért vannak még mindig toppon, mert ha nagy lesz az elégedetlenség nem a népet fogják leváltani.

A   húrt meg már nemigen lehet tovább fesziteni,  o szt mehetnek ők is bandába dilerkedni mint az MSZP-s kormány tagjai mert mint Gyurcsny mondta volt az igazság beszédébe, "nem értetek semmihez"!

Hogyan is mondta a" mindenhez értő" Lampert Mónika, idézem mert megjegyeztem, "Nembaj, hiába nyerte a Fidesz az önkormányzati választásokat, mert a pénz azt mi osztjuk! "

Nos éppen ebben az időben költött a Fideszes Esztergom a legtöbbet ! Az már egy más kérdés, hogy milyen bután tette !

Erről szól a többpárt rendszerű demokrácia, az a párt pedig aki ezt nemérti, mehet a süllyesztőbe ! Hányan is vannak már a röpke 25 év alatt !

Úgy illik jelenleg a Fidesz a legjobban szervezett leg céltudatosabb párt, de már a foszlás jelei mutatkoznak ! (fejükbe száll a dicsőség)

Ha a 2. nagy párt ügyes lenne, a következő választásokon megszorongathatná a Fideszt, Persze kérdés, tud e jóirányba fejlődni !

De ez még nem az ő idejük !

2014. 08. 23. 6:46

"...és a kormány támogatásával..." - nyilatkozta Romanek Etelka. Jól értsd polgár, ha nem Romanek Etelka lesz a polgármester, megnézheted a kormány támogatását! Szép, kerek, nyílt, egyértelmű, kemény és beváltható fenyegetés! Mit lehet erre mondani? Vidéken is gőzerővel épül a RENDSZER, ami immáron azt is megengedheti magának, hogy a sajátjait azelmúlt 4 év felelőtlen, kicsinyes vitákat vívó személyeiként azonosítsa. Úgy látszik itt Esztergomban nem volt elég 4 évig szapulni a polgármestert, az nem olyan hőstett, mint Kapolcson hazaárulózni az ország szabadon megválsztott miniszterelnökét, ahogyan tette Loppert Dávid. Ő a mennybe ment, az esztergomi képviselők meg a süllyesztőbe. Komolyan, mint az '50-es évek! Kezdek aggódni a távozó képviselőkért! Csak vigyázni, csak mindig hátranézni!  

2014. 08. 22. 18:46

 Tényleg első ránézésre nekem is az jutott eszembe vajon hol volt eddig ez a tiszteletreméltó úrhölgy ?

Ja, hogy statisztikákat, meg grafikonokat rajzolgatott, légbőlkapott adatok hajszálpontos összegzése képpen !

Igy már érthető miért is nemvette észre mitörténik körülötte !

 

  "A teherkomp-kikötő maga a múlt és jövő egyszerre. Szimbóluma annak, hogy építeni, fejleszteni kell Esztergomot és nem szócsatákat vívni."

 

Nos igen! mélygarázsok, fürdők szállodák, konferencia közpon, stadion, sőt meseparkok kis rózsaszin repülő malackákkal, Esztergomhoz méltó buszpájaudvar, teherkomp meg intermodális központok, de lehetőleg kettő mert az több mint egy !

Én nemtudom mit vétett ez a város !

Most ha hinnék az ezoteriába aztmondanám de hiszen ez Meggyesnek a reinkarnációja !

Emlékszünk még ?Aakarják, hogy  fejlődjön Esztergom ?!   Akarják-e,hogy felgyorsitsuk a gyarapodási programot ??? AKARJÚK !!!!!

No ekkor ugrott meg a gyarapodás !  Megsem állt 26 milliárdig . Csak anyoma, nem lászott (illetve dehogynem katasztrófális!))

Na most tisztelt Fideszes urak! és úrhölgyek ! ne tessenek minket megint "hülyének " nézni 25 éves a demokráciánk ! kinőttünk a tinédzser korból ! Hát ebből biztos,hogy nemkérünk! Ismerős a szöveg !

 

  "Jól mutatja milyen eredménytelen a jelenlegi hangoskodó semmittevés és milyen volna egy felelős vezetés."

Jóreggelt kivánok ! felteccett ébredni?

 

  "Ez a beruházás nagyon fontos a városnak. Gyorsítja és olcsóbbá teszi a teherfuvarozást. Katalizátorként működik újabb munkahelyek teremtésében, a már itt működő vállalkozások tevékenységének élénkítésében, új beruházások ösztönzésében."

 

Bizony minden de ez meg különösen fontos beruházás ! Nemtudom honnan ez a hirtelen jött megvilágosodás önök már biztos nem emlékeznek rá ezért elmondom ! Ezt már akkor megigértük a suzukinak mielőtt eldöntötte,hogy mégse Székesfehérvárra, hanem Esztergomba jön, tetszik érteni !

Ezért jött ide a suzuki ! Meg a vizi szállitás miatt ! az is kéne ahol belehetne hajózni az autókat! Meg még sokminden más  Csakhát a suzukis meg a többi dolgozónak is véges a teljesitő és tűrő képessége ! Nem tudom hány bőrt hagynak még magukról lehúzni ? Mert igérni könnyű!

Arra még egy bürokrata is képes no de versenyezni a villággal !? Ezen tessék elgondolkodni kedves úrhölgy !

Romanek: építeni, fejleszteni kell Esztergomot és nem szócsatákat vívni

  "Megindult az esztergomi teherkompkikötő építése. Loppert Dániel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője, Völner Pál országgyűlési képviselő, Gazdasági Bizottság alelnöke és Romanek Etelka a Fidesz esztergomi polgármesterjelöltje járta be a beruházás területét."

 

De remélem nem ezt is csak Romanek Etelkának köszönhetjük!

 

 "Az uniós forrásból megvalósuló kompkikötő mintegy 4,7 millió euróba kerül és jövő tavaszra készülhet el.  A kikötőre azért van szükség, mert a 2001-ben átadott Mária Valéria-hidat a teherforgalom súlykorlátozás miatt nem használhatja és a legközelebbi hidak 40-50 kilométerre fekszenek."

Az jó akkor mégse a fidesztől kapjuk, mint a minusz 1 milliárdot, tavaly .

 

"„A teherkomp-kikötő maga a múlt és jövő egyszerre. Szimbóluma annak, hogy építeni, fejleszteni kell Esztergomot és nem szócsatákat vívni. Jól mutatja milyen eredménytelen a jelenlegi hangoskodó semmittevés és milyen volna egy felelős vezetés. Ez a beruházás nagyon fontos a városnak. Gyorsítja és olcsóbbá teszi a teherfuvarozást. Katalizátorként működik újabb munkahelyek teremtésében, a már itt működő vállalkozások tevékenységének élénkítésében, új beruházások ösztönzésében."

 

 

Nálam már a vizcsapbólis ez folyik valami új lemezt ha kérhetnénk ez már uncsi.

 

 "Köszönet érte Magyarország kormányának és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-nek, hogy a projekt megvalósulhat."

 

Ez érdekes emlékeim szerint annó Orbán Viktor még azt mondta, hogy vegyük tudomásul,hogy a kormánynak egy kenyi forintja sincs !

Vagy az uniós pénz az a kormányé? Szerintem egyeztetni kéne.

 

  "Esztergomot felelőtlen emberek vezették. Nem a város és a közösség érdekeit tartották szem előtt, hanem kicsinyes vitákat vívtak.” – mondta el Romanek Etelka, a Fidesz polgármesterjelöltje."

 

Tudomásom szerint Esztergomot 12 éve a fidesz vezeti ! Akkor most hány Fidesz van az országba. vagy egyszerüen csak a saját farkába harapott.

Most erre önerőből jött rá kedves Etelka és miért csak most,vagy csak sugnak?

 

 "A közúti áruszállítás az esztergomi, dorogi és párkányi térség között jelenleg csak nagy kitérővel, jelentős többletköltséggel és időveszteséggel, felesleges környezetterheléssel oldható meg."

 

Ezt vajon ki nemtudja?

 

 "A magyar–szlovák közös beruházás uniós és nemzeti forrásokból összesen mintegy nettó 3,85 millió euró támogatást kapott., így a 400 négyzetméter rakfelületű teherkomp négy kamion egyidejű szállítására lesz alkalmas. A beruházásnak köszönhetően a becsült átkelési időtartam a beszállítás kezdetétől a kihajózás befejezéséig mintegy 15–25 perc lesz."

 

Ez érdekes de mennyi lesz at ÁTKELÉSI idő ???

 

“Én azt ígérem Önöknek, a városomnak, hogy ha megválasztanak a tettek fognak magukért beszélni! Befejezzük az elkezdett beruházásokat és a kormány támogatásával újra működőképessé, virágzóvá varázsoljuk szeretett Esztergomunkat” – hangsúlyozta a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje."

Hiszen a pénzköltéssel eddig se volt gond az fogyott eddig is!

Hoppá ez most valami fenyegetés! és mi lesz ha nem önt választják meg?  ez azért ciki nem?

Orbán viktor meg azt igérte minden megyar embert fog képviselni függetle a pártállásától !

Egyeztettek önök Orbán úrral vagy ez is csak valami magánakció.

 

 

2014. 08. 22. 15:14

"Romanek: építeni, fejleszteni kell Esztergomot és nem szócsatákat vívni" Milyen megható és mindenki számára kedves gondolat. Kár, hogy nem jött előbb a polgármesterjelölt asszony ! Elmondhadta volna korábban is ezeket a nagyszerű gondolatokat a kedves párttársainak is, akik 4 éven keresztül gáncsoskodtak és megfosztották egy normális, élhető várostól az esztergomi polgárokat !!!! Tényleg ? Vajon hol lehetett az elmúlt 4 évben ?