Mozgásterápia az oktatásért

Mozgásterápia az oktatásért

2500 Esztergom, Csillag tér 8.
Térképre!

Egy szülőnek nehéz reálisan értékelni saját gyermeke képességeit, készségeit. Ez teljesen érthető helyzet. A szülő és gyermeke között mély érzelmi szálak fűződnek.  Ezért szerencsésebb, ha meghallgatjuk külső szemlélődők véleményét is. Különösen fontos ez a nagyobb fordulópontok előtt, mint például az iskolakezdés.

 

Egy gyermek hétköznapjainak nagy részét az iskolai élettel kapcsolat teendők töltik ki. Tanulási, magatartási problémával küzdő gyermek életét megkeserítheti a mindennapos kudarc, csalódás. Ez a kudarcélmény felnőttkorban is kísérthet! Nem kell és nem is szabad hagynunk, hogy ezt a nehéz terhet cipeljék gyermekeink, hiszen van mód a fejlődésre, változásra, mégpedig mozgásterápiával!

 

Milyen problémákon segíthet ez a terápia?

Az iskoláskorú gyermekeknél a terápia tanulási nehézségek (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia), magatartászavar, figyelemzavar, beilleszkedési problémák leküzdésére szolgál.

Óvodás korosztálynál megelőzésben, általános készség- és képességfejlesztésben van nagy szerepe a mozgásterápiának.

 

Hogyan történik a fejlesztés?

Először a gyermek teljes körű mozgásfejlettségét, idegrendszeri állapotát, meglévő készségeit, képességeit mérem fel. A kb. két órás felmérés során kiderül, hogy a gyermeknek mik a fejlesztendő területei. Ezt megfelelően összeállított feladatsorral végezzük, amellyel könnyen feltérképezhető az idegrendszer működése. Ezt egy anamnézis felvétele teszi teljessé.

A felmérés alapján összeállítható a személyre szabott fejlesztő feladatsor,  melyet betanítok, így a személyre szabott tornasor otthon végezhető. Ez napi 15-20 perc elfoglaltságot jelent. A feladatok 3-4 hetente változnak, amennyiben a begyakorlás megfelelő volt. A  terápia tarthat néhány hónapig, de összetettebb probléma esetén ennél lényegesen hosszabb időt is igénybe vehet.

 

Ha szükség van rá, legjobb óvodás korban elkezdeni a mozgásterápiát, hogy később kevesebb kudarc érje a gyermekeket az iskolás évek alatt.

 

Tompa Andrea

tanító, mozgásterapeuta

 www.sikerestanulasert.hupont.hu

 www.facebook.com/sikerestanulasert

tompaandrea24@gmail.com

0630/265-6299