A környezet védelmére oktattak fiatalokat

A környezet védelmére oktattak fiatalokat

2014. 08. 15. 13:12

A környezeti fenntarthatóság témakörében rendeztek Komárom-Esztergom megyében programokat fiataloknak. Az elsősorban óvodai és iskolai programokra a megyei Kormányhivatal több mint 100 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert.  

A rendezvényeken összesen 8600 fiatal, köztük több esztergomi óvodás és iskolás ismerkedhetett meg azzal, hogy hogyan kell például a hulladékkal telidobált erdőből tisztát varázsolni, az általános- és középiskolások pedig a fenntartható gazdálkodás szemléletével tágíthatták látókörüket. A programokon a diákok mellett pedagógusok is részt vehettek, akik interaktív előadásokon kaphattak bővebb tájékoztatást a fenntarthatóság témájáról, így a környezeti nevelést, annak szemléletét naprakészen adhatják tovább a szakemberek.

 

A projektnek köszönhetően ráirányult a résztvevők figyelme a hulladékkeletkezés és hulladékkezelés problémájára, ezen keresztül pedig általánosságban a környezetvédelem és környezettudatosság fontosságára. A programok így gondolatébresztőként hatottak a még jó irányban befolyásolható résztvevőkre, illetve pedagógusokra, akik a legfrissebb szakmai tudást kaphatták meg, és adhatják tovább.

 

/KEMKH/

Még nincsenek kommentek :(