Nyílt levél Debreczeni Istvánnak, az Esztergomi Rendőrkapitánynak!

Nyílt levél Debreczeni Istvánnak, az Esztergomi Rendőrkapitánynak!

2014.08.14. 16:49

A Kovácsi lakótelep és Csalamádé esztergomi városrész lakói nevében fordulok Önhöz tisztelettel, ahogy tettem két évvel ezelőtt. Akkor Sturcz Viktória rendőrkapitány Úrhölgyet kerestem lakóhelyünkön élők panaszaival, aki kezet nyújtott az itt élőknek, nagyérdeklődésű nyilvános rendőrségi fórumon beszéltük meg a gondokat, problémákat.

2012-07-05 Harmincórás sakkjátszma az Esztergomi Sakk Clubért
A helyzet szerintünk azóta rosszabbodott, az itt élők úgy érzik, hogy nem csak testi épségük, de a magánvagyonuk sincsen biztonságban. A közelünkben található vasútállomás, a közeli multiáruházak, multicégek, iskolák olyan fokozott veszélyforrást jelentenek, amelyek miatt szerintük indokolt lenne egy rendőrségi körzeti megbízott iroda létesítése, olyan körzeti megbízott kinevezésével, aki jól ismeri a városrészt.
 
Augusztus 11-én a Bem József téren a vasútállomási resti vendéglátósát és vendégét támadták meg, rabolták ki, pár hónapja az EMMI Esztergomi Gyermekotthona mögötti részen támadták meg egy Budai Nagy Antal úton élő hölgyet. Emellett számtalan olyan lopás történik a körzetünkben, amelyekkel kapcsolatban az idősödő állampolgárok nem mernek feljelentést sem tenni. A körzetben a kábítószer aktívan jelen van a fiatalok körében, több olyan hely van, ahol csoportosan, rendszeresen fogyasszák a tudatmódosító szereket.
 
Úgy tudom, hogy az augusztus 11-i rablás elkövetőjét elkapták az esztergomi rendőrség munkatársai, köszönhetően annak is, hogy az egyik rendőr a körzetünkben él a Budai Nagy Antal úton, amiből kifolyólag jó helyismerettel rendelkezik.
Az ittélőknek az a véleménye, hogy olyan körzeti megbízottra lenne szükségünk, aki ismeri a Kovácsi lakótelep-Csalamádé városrészt és annak lakóit.

 

Tisztelt Debreczeni István Úr!

Kérem, tartsanak körzetünkben lakossági közrendvédelmi fórumot, a megszervezését vállalom, javaslatomat vitassák meg, meggyőződésem, hogy a rendőrségi körzeti megbízott iroda létesítését a mostani és az októberben megalakuló új testület is erkölcsileg, anyagilag támogatná az itt élők érdekében!

 

Köszönettel:

 

Kovács Géza
Kovácsi lakótelep és Csalamádé városrész lakója

2014.08.19. 19:54

Géza !  Gratulálok a sikerhez, ha összejön, az önkormányzati választások után, a Töltés utcában is rendezünk egy közrendvédelmi fórumot és a további kéréseinket is elő fogjuk adni ! Remélem lesznek még többen is kezdeményezők. Mert mindenhol rendet kell tenni !

 Endrédy József.

2014.08.19. 19:34

Amúgy nem lehet webcam, de facto személyiségi jogokat sértesz vele, talán még bűncselekmény is, ha kiteszed a képét (visszaélés személyes adattal, ugye ugye). Jogászállam.

2014.08.19. 19:10

Az önkormányzati választás után, lesz a Kovácsi lakótelepen közrendvédelmi fórum.  ( A sorok íróka kérte ezt, hogy ne most legyen.)

Köszönjük Debreczeni Úr nyitottságát, válaszát.   

 

Kovács Géza

 

 

 

2014.08.19. 0:07

Ez a webcam nem is rossz ötlet.  Központi helyeken elhelyezni pár kamerát és online kellene közvetíteni a képeket. A kedves szülők élőben nézhetnék a csemeték szórakozási szokásait,  együttélők a társ esti bevetését, a kedves választók a politiai ambíciókkal felvértezettek éjszakai "kampányműsorait" vagy a megfigyelési mániában szenvedők figyelemmel kísérhetnék a városi éjszakát. :) 

2014.08.18. 23:26

Úgy általában nem ártana egy péntek-szombat esti állandó gyalogos rendőrjárőr a belvárosban. Talán kevesebb lenne a káreset, meg a fogda kihasználtsága is magasabb lehetne, arról nem is beszélve, hogy a belváros is kevésbé lenne lakhatatlan. Olyan videóim lehetnének részegen az utcán ordibáló amúgy konszolidáltan kinéző, de konkrétan állatként viselkedő emberekről, ha kitettem volna már a webcam-et...

2014.08.18. 20:34

Akármilyen nagy az Isten állatkertje, még mindig alacsony a kerítése…

2014.08.18. 19:46

Javaslom a Kapitány úr figyelmét felhívni, hogy a bűnözés visszaszorítása és városunk barátságosabb, európaibb, emberibb képének kialakítása érdekében, ha lehetséges , lépjenek fel egyes pártrendezvények után az utcákon, kocsmákban másokat vallásukban, etnikai hovatartozásukban vagy egyszerűen csak emberi mivoltukban súlyosan sértő "rigmusokat, dalokat" , mámoros szemmel óbégató, dajdajozó csürhék ellen . 

2014.08.15. 19:19

  "Tévedés, hogy van három olyan körzet Esztergomban, ahol durvább dolgok történnek. A Kovácsi lakótelep és a Szalézi lakótelep körzeti megbízotté kiállt!  De abszurdnak én azt tartom, hogy olyan emberek mondják meg, hogy nekünk mi fáj, akik nem itt élnek. Nekünk ez a fájdalmas a húsba vágó,  hozzáteszem a demográfiai összetételt sem vizsgálta elhamarkodott reagálásánál.

-Amit leírtam, szeretnék az itt élők! "

 

De Géza te most magadat korbácsolod !?

Ez a kijelentés ugyanis azt feltételezi ( inkább állitod),hogy te nemcsak a saját, de az összes többi körzetet is jobban ismered bárki másnál ! Mert addig még rendbe van,hogy nektek ez fáj a legjobban, nyilván mindenkinek a saját fájdalma a legfontosabb, ami azonban nembiztos ,hogy a legnagyobb is egyben! Mert ha megengeded mi meg itt élünk, mert itt meg mi élünk ,nem te !

De ha igazad lenne is, akkor se lehet az a megoldás !  Ide, de csak ide, hozzunk  rendőrséget, mert abból meg az következik,hogy elmennek máshová és akkor már ők is kérhetnek külön rendőrséget maguknak és ennek hol a vége ? Mert én meg a saját körzetem lakóit barátaimat ismerőseimet féltem legalább annyira mint te!

Úgy mégis ? ha olyan nagyon jólinformált vagy minden körzetbe, szerinted csak engen egyedül, mennyivel kárositottak meg a tolvajok ?

Hármat találhatsz ! Jóllehet én nemvertem nagydobra ! Mert hülye ,azért nemvagyok !

Tudom én is, sakkban legjobb védekezés a támadás, de a jó hadvezérnek tudnia kell azt is mikor kell visszavonulni !

Szerintem nálad most van az ideje.

2014.08.15. 19:02

Nem hiszem, hogy szimpatizálnak velem a rendőrök, jogos észrevételeim lennének, amit sérelmeznek az emberek, mondanám. De ha már szóba került, mivel minden önkormányzati képviselő elfogadta egyhangúlag Debreczeni kapitány úr beszámolóját, én biztos nem tettem volna.

Azt hiszem, tartózkodtam volna.

2014.08.15. 18:47

De, és a körzet hívószáma +36! :-) Csak azt nem értem, hogy te mindezt miért nem tudod, hogy miért nevezték ki és miért váltották le? Az alaptémától viszont nem kanyarodnék el, kampányidőszakban a rendőrség vezetőjének tetemre hívása nem túl korrekt megoldás. 

 

De Géza!

Olyan sok rendőr azért nincsen,hogy az esetleges szimpátiájuk elvesztése, komolyan veszélyeztetné, a szavazataid számát.

Az meg,hogy te tudni véled miért választották le a rendőrparancsnokot , legfeljebb csak úgy lehetne hiteles ha te váltottad volna le 

Megjegyzem még az se biztos ! Mert szerintem a végrehajtók fele se tudja kit miért kell leváltani, sőt nemis nagyon érdekli (és neki jobbis ha nemtudja) Csak odaszólnak az illetékes meg végrehajtja ! Jobbesetben megmondják mi legyen az indok, vagy azt mondják rádbizom, igy aztán az indok amit te jóesetben megtudhatsz egyeltalán nembiztos,hogy a valódi ok! Én meg azon csodálkozok,hogy te ezt még nem tudod!?

2014.08.15. 18:44

Tévedés, hogy van három olyan körzet Esztergomban, ahol durvább dolgok történnek. A Kovácsi lakótelep és a Szalézi lakótelep körzeti megbízotté kiállt!  De abszurdnak én azt tartom, hogy olyan emberek mondják meg, hogy nekünk mi fáj, akik nem itt élnek. Nekünk ez a fájdalmas a húsba vágó,  hozzáteszem a demográfiai összetételt sem vizsgálta elhamarkodott reagálásánál.

-Amit leírtam, szeretnék az itt élők!

2014.08.15. 18:00

De, és a körzet hívószáma +36! :-) Csak azt nem értem, hogy te mindezt miért nem tudod, hogy miért nevezték ki és miért váltották le? Az alaptémától viszont nem kanyarodnék el, kampányidőszakban a rendőrség vezetőjének tetemre hívása nem túl korrekt megoldás. 

2014.08.15. 16:37

Már bocs de!

 Csak nem ezt is a tekörzetedből intézték azért tudod ilyen holtbiztosan !?

2014.08.15. 14:23

"A régi rendőrparancsnokkal, meg csak az volt a gondjuk,hogy nemvédelmezte és torolta meg a saját választóikon, az őket ért atrocitásokat !"

Ez a megállapítás súlyos tárgyi tévedésen alapul, de a tárgyi tévedés még akkor sem bűn, ha nagyon félrevezető. Talán pont ezért vannak ezek a hírek a szubjektív oldalon.  Hogy hülyeségeket is lehessen írni.

2014.08.15. 13:29

Bocsi,hogy  beleszólok, én kapásból feltudnék sorolni legalább, 3 olyan körzetet ahol az emlitettnél sokkal durvább dolgok történnek, de nemteszem, egyrészt mert teljes abszurditásnak tartom azt,hogy akkor minden szavazókörbe  hozzanak létre külön irodát, körzetimegbizottakkal, mert gondolom akkor már többen is lennének, de minek is!? Ez egy abszolúl átgondolatlan ,szükségtelen és kivitelezhetetlen elvárás .

Akkor minek is a hatalmas rendőrségi épület. Az átkosba max 10-en voltak és 4 szobába és miközben    elvégezték a mostani okmányhivatal munkájának a nagyobbik részét.

De biztos,hogy mire beértél a központba legalább egy gyalogos járőr párossal találkoztál !

Tehát sokan vannak nagy helyen, de nincs aki a polgárok eligazitását, nyugalmuk  javaik , pláni életük és testi épségük védelmét szolgálnák !

Másrészt viszont, mire jó, az amugy is rettegő, szerencsétlek önmaguk védelmére képtelen, éhező embereket tovább riogatni, értelmetlenül!

Szóval a rendőrségi állomány 75-80 %-át ki az utcára. No nem autóval!  Gyalog,biciklivel, vagy akr lóháton! ezt és még sok mást kellett volna megfogalmazni a testület tagjainak mint jogos elvárást a lakosság részéről az éves beszámolón ! de gondolom senkit se kérdeztek meg, mert azt

hitték a saját akaratukatsérelmeiket, érdeküket kell képviselniük, azért lettek ők a "képviselők" !? Maguktól meg mint láttuk nem volt ennyi eszük. A régi rendőrparancsnokkal, meg csak az volt a gondjuk,hogy nemvédelmezte és torolta meg a saját választóikon, az őket ért atrocitásokat !

Mint tudjuk jó gyorsan el is lett távolitva ! Da a szemkilövetőknek, kitüntetés (legmagasabb) és magas nyugdily a jutalma, erre jók a pártok !

2014.08.15. 11:55

Így van! Észnél kellene már végre lenni és olyan helyre tenni az "X"-et, aki rendet és biztonságot ígér !!!! Van ilyen párt ma az országban.

Meg olyan is, mint a mostani, aki azon töri a fejét, hogy melyik havertól szerezzen be mégtöbb trafipaxot a rend"őreinek" !!!!

Szóval igaza van. El kell mindenkinek menni és végre nem álságosan, hanem őszintén és jó helyre szavazni.

2014.08.14. 20:22

Tisztelt Hölgyem vagy Uram!

Két éve nem volt kampány, akkor is nyílt levélben kértem Debreczeni Úr elődjét. Sokan voltak a fórumon, mert valós problémára hívtam fel a figyelmet. Most is így van, ezért elnézést.

 

Kovács Géza

2014.08.14. 20:03

Szerintem az az átlátszó, hogy olyan közigazgatási szervezetet talál meg rendre, amelyik Önhöz hasonló formában nem tud választ adni. Ha már erőszakot emlegetett, na ez igazán erőszakos megoldás. Nem fogadó napon bemenni a rendőrkapitányhoz, nem postai úton levelet küldeni neki, nem telefonon kérni a közreműködését, hanem nyílt levélben figyelmeztetni a dolgára. Igen kicsinyes, de ki várt mást? Tényleg nagyon észnél kell lennie mindenkinek a választsokon.

2014.08.14. 19:37

Geletey Balázs nem rólam írt. Elnézést kérek, hogy ismerem Árpit, akit bántottak, azért is, hogy a rendőrt szintén, ahogy a körzetet jobban bárkinél. Két évvel ezelőtt is szerveztem fórumot, akkor még nem verték ismerőseim, lakótársaim, de látom ezen nem kell csodálkozni, az Ön szájából is kiesik az erőszak...

( Lehet folytatni, én nem fogom, túl átlátszó a párt provokáció.) :)

Üdvözlettel:

Kovács Géza

2014.08.14. 19:17

Geletey Balázsnak igaza van! Itt a kampány, és vannak, akiknek semmi sem drága! Pont ilyen Kovács Nyílt levél Géza. Hívószavak. Rossz, közbiztonság, megszervezi, javasolja. Aaaaaa, itt a megmondó-megoldó! Egy szar antré után jön a megváltó szervezés és javasltattétel Kovács Nyílt levél Géza előadásában. Hogy a fenébe került elő ez a téma pont most, pont nyílt levél formájában, pont a rendőrségnek? Nyilván viszketett a szerző nyílt levél tenyere. Én frankón beleköpnék!