Kampány előtti gondolatok

Kampány előtti gondolatok

2014. 08. 13. 22:58

Pár nap, és kezdetét veszi a 2014-es önkormányzati választási kampány. Ilyenkor előkerülnek olyan személyek is a "majdénmegmutatomvazee" kategóriából, akik majd' minden választáson hozzák a stabil 6 szavazatukat, legyenek akár polgármester-jelöltek vagy mezitlábas képviselő-jelöltek. Lesznek olyanok is a csapatban, akik valóban komolyan gondolják azt a munkát, amire jelentkeznek, és lesznek olyanok is, akik csak azért "kavarnak", hogy valamilyen úton-módon bekerüljenek a képviselő testületbe kizárólag önös érdektől vezérelve. Na, ezekkel az alakokkal van a gáz!

Bazilika Párkányból

Nézzük meg, a maga egyszerűségében, hogy miről is szól a felhatalmazás, miért kell vagy kellene a testületben dolgozni.

A POLGÁRMESTER; egy, a várost üzemeltető életképes koncepció mentén a KÉPVISELŐ TESTÜLETTEL EGYÜTTMŰKÖDVE (!) vezeti a várost. Nem pillanatnyi politikai érdekei szerint, hanem racionális előre gondolkodással a VÁROS ÉRDEKEIT tartva szem előtt cselekszik. Nem párt érdekek, párt utasítások, elvárások alapján hozza döntésit, és nem a férj, feleség, szerető, hülyegyerek tanácsai mentén dönt emberek sorsa felett, hanem meghallgatva a szakértők véleményét, a választók igényét, a racionális lehetőségeket, hoz megfontolt döntéseket.

Nyúzzanak meg, ha volt Esztergomban ilyen polgármester a módszerváltás óta!

Kedves Aspiránsok! Jó lenne, mielőtt elkezditek a kopogtatók gyűjtését, beülnétek valami csendes sarokba és komolyan végig gondolnátok a feladatot! Nem könnyű!

A KÉPVISELŐ. Mottó: "balról fütyül, nekem fütyül, jobbról fütyül, nekem fütyül", avagy jó pénzért megszüntetem a korrupciót! Ha valaki egy kicsit is követte a testületi üléseket az elmúlt pár évben, az a képzet alakulhatott ki benne, hogy az agyhalál után is van élet! A résztvevőknek az esetek 80%-ban fogalmuk sem volt, hogy miről megy a szavazás. Néztek egymásra, mint kezdő meleg a gőzfürdőben, hogy melyik gombot "KELL" megnyomni. Magasról tojtak a választók akaratára, a város érdekeire! Egy volt a fontos: mi a frakció és a góré akarata!

Na Kedveseim! Ennek itt kell véget szabni! A képviselő - lehet tippelni, mit jelent a kifejezés - feladata, hogy a város és városrész lakosai érdekei mentén hozza meg döntését. Itt sem a párt, az egyház és a haverok érdekeinek képviseletével lett megbízva. De nem is a saját piti üzletei szervezésére kapja a megbízását, felhatalmazást Tehát! Aki komolyan gondolja, hogy megméretteti magát a választásokon, vegye tudomásul, hogy a körzetéért dolgozik, hogy azokért az emberekért kell kiállnia, akiktől a felhatalmazást kapja. Ismered Eszti Nagyit, Pista Bácsit, Rékát, Pétert? Ha nem, akkor jó lenne ha nem csak 4 évente jutna eszedbe, hogy abban a körzetben emberek is laknak! Remélem tudod, hogy hol és mire van szükségük az embereknek ahoz, hogy egyébként sem könnyű életüket a lehetőségeidhez képest megkönnyítsd, segíthets rajtuk. Ismerd a körzeted úgy, mint a tenyered, ismerd és őszintén hallgasd meg az embereket, gondjaikat, problémáikat! Csak így tudsz jó képviselő lenni! Legyél kompromisszumokra képes, nyitott, hiteles! Ugye nem kell elmagyarázni miért?!

Kedves Választópolgár! Mielőtt valakinek a neve mellé behúzza a megfelelő X-et, kérem egy kicsit még egyszer gondolja át. Ismeri a jelöltet? Biztos, hogy Önt és a körzetét fogja képviselni, vagy megint pártkatonát küld a testületbe? Tud felelős döntést hozni a jelölt, eddigi munkája a közösségért megfelelő referencia e a feladatra, vagy csodaszámba megy az is, ha egyedül hazatalál ...

 

 

Megfontolt, érzelmektől mentes választást:

Geletey Balázs

2014. 08. 16. 11:31

 Lapozgatva emlékeimben itt a "kampánycsend ben "jut rá időm bőven, hiszen igazán nemmondható,hogy tombolna kampány !

Valahogy úgytünik a négyévvel ezelőtti taktika bevált, egy nagy huszáros rohammal gyorsan bevették a várat, akarom mondani várost !

Azthiszem hasonlóképpen most is erre "gyúrnak" egyesek ! Valahogy azt érzem mostis ! Aztán egyszerre csak hirtelen előkerült a kalapból Tétényi Éva aki általában ismeretlen volt a szavazók többsége számára ! De mellé, lehetett tenni hirtelen egy tetszetős, sokak számára vállalható életrajzot,

Kihagyva természetesen az összes negativumot, ami netán elgondolkodásra késztette volna a választókat, igy nyert gyorsan 2/3-al, node ?Meggyessel szemben ez akkor már ,igazán nem volt egy nagy teljesitmény !

Igaz számomra azóta sem derült ki kik is álltak a háttérben és milyen céllal ! Most,hogy igy visszagondolok, emlékeim szerint a Körmöci Miklós általt megszemélyesitett " lokálpatrióták" bábáskodtak leginkább a legnagyobb vehemenciával körülötte !

De ki is figyelt akkor ilyen dolgokra, nagy volt az eufólia bennem is, végre a vállalhatatlan zsarnok, eltünik a szinről !

De nézzük csak meg kik is a" lokálpatrióták" valójában !

 Közelmúltban tudakolóztam Körmöci úrnál, vajon ezzel a névvel és szervezettel miért nem állitanak egy civil listát, a pártokkal szemben, ha nem is nyernénk mindenhol, de legalább a töredék szavazatok is megmenthetők lennének, erre volt a válasz,hogy a lokálpatrióták nem állithatnak listát !

 -Nahiszen- Aztán Jenő válaszára, kicsit utána kerestem a dolgoknak ! Mint kiderült, A Körmöci által " fémjelzett "lokálpatrióták" nem egy társadalmi szövetség! Hanem egy gazdasági társaság ! !  amit nem csak természetes szemályek, de más gazdasági társaságok is létre hozhatnak, s mint ilyen, valóban nem is állithat listát, de még jelöltet se, mert nem is civilekből álló szövetség ! Mint ahogy eddig ezt sejtetni engedték és úgy is cselekedtek, egész mostanáig, megvezetve ezzel az egész várost ! Ezértis akar, Tétényi szerint is, Körmöci úr független jelöltként indulni a Polgármesteri választáson Tétényi ellenében, Ennek kapcsán aztán, rengeteg kérdés fogalmazódik meg bennem ! Ha segitenétek nekem megtalálni a helyes választ !

Kik alkotják valójában a "lokálpatriótákat? Mi lehetett a céljuk 4 évvel ezelőtt ? mi okozhatta a szembehelyezkedést ?

 Mire vár Körmöci úr ? Mi lehet a tényleges szándéka a "lokálpatriótáknak" a választások után!

Aztán ha ezeket megfejtettük jöhetnek az újabb kérdések és válaszok is ! Ne essünk mégegyszer ugyan abba a verembe!

Endrédy József 

2014. 08. 15. 11:58

Én csak egy dolgot nem értek, de jó lenne, ha valaki végre elmagyarázná, hogy mi az oka annak, hogy Meggyes közismert 8 éve után és a jelenlegi 10 (11) képviselő (4év) kártékony és sokszor szabotáns akcióit követően is a Fideszre fognak többségében szavazni a kedves polgárok?12 év alatt nem lehetett volna bizonyítani a városért való tetrekészséget ? Igen, tudom ! Ha lovat rajzolnának a szavazólapra a párt logójukkal, akkor az jutna be, akivel körülbelül, olyan hatékony lenne párbeszédet folytatni, mint a mostaniakkal. Szóval nagy valószínűséggel a leírt gondolatokból kifolyólag mindegy is. De üsse kő, ha lennének szép parkjaink, útjaink, járdáink, normálisan kinéző iskoláink, működőképes kórházunk, közbiztonságunk, hát legyen ! Csak nehogy ide is egy kisebb csodastadiont álmodjanak meg a 4. osztályú városi focicsapatunknak néhány érdekmilliárdért ! Hajrá esztergomiak ! Jó választást ! 

2014. 08. 14. 15:03

Tisztelt Balázs !

Sajnos nemismerlek személyesen, bár az is lehet,hogy csak a nevére nememlékszem, ami meg nemis annyira fontos, mint az ügy amit képviselsz és ha mindezt komolyan is gondolod és életviteled is igazolja, az elmondottakat, akkor köszönöm,hogy elmondtad mindazt amit én már évtizedek óta próbálok mondani mindenkinek szájon és fülön, mindenkinek egyenként külön (a közismert gondolat szerint) Igaz én nemtudom ilyen összeszedetten, de legalább próbálkoztam azzal ami nemis az én feladatom lenne, de a helyi  "értelmiség" egyáltalán nem hajlandó  megszólalni jóllehet értem én, node a természetes elit !........De mivel nem vagyunk teljesen egyformák engedd meg,hogy megértve, és egyetértve, saját gondolataimmal hozzájárulja az egyértelmüsitéshez és talán pontositáshoz is.

 

 "Pár nap, és kezdetét veszi a 2014-es önkormányzati választási kampány. Ilyenkor előkerülnek olyan személyek is a "majdénmegmutatomvazee" kategóriából, akik majd' minden választáson hozzák a stabil 6 szavazatukat, legyenek akár polgármester-jelöltek vagy mezitlábas képviselő-jelöltek."

 

Mindazok akik eddig valamiért rejtőzködtek !

 

 "Lesznek olyanok is a csapatban, akik valóban komolyan gondolják azt a munkát, amire jelentkeznek, és lesznek olyanok is, akik csak azért "kavarnak", hogy valamilyen úton-módon bekerüljenek a képviselő testületbe kizárólag önös érdektől vezérelve. Na, ezekkel az alakokkal van a gáz! "

 

Pontosan igy van de mivel ők a simabészédű, behizelgő fajta, eddig rendre eredményesen megnyertát a választók szimpáiáját, ezért nem okos dolog érzelmi alapon dönteni a fülkébe ennél több kell!

 

"Nézzük meg, a maga egyszerűségében, hogy miről is szól a felhatalmazás, miért kell vagy kellene a testületben dolgozni.

A POLGÁRMESTER; egy, a várost üzemeltető életképes koncepció mentén a KÉPVISELŐ TESTÜLETTEL EGYÜTTMŰKÖDVE (!) vezeti a várost. Nem pillanatnyi politikai érdekei szerint, hanem racionális előre gondolkodással a VÁROS ÉRDEKEIT tartva szem előtt cselekszik. Nem párt érdekek, párt utasítások, elvárások alapján hozza döntésit, és nem a férj, feleség, szerető, hülyegyerek tanácsai mentén dönt emberek sorsa felett, hanem meghallgatva a szakértők véleményét, a választók igényét, a racionális lehetőségeket, hoz megfontolt döntéseket."

 

Ez pontosan igy van ami nemcsak a polgármesterre hanem minden képviselőre is vonatkozik !

Azt azért pontositsuk,hogy az üléseket valóban a polgi vazati, de a várost nem, mert nincs döntési helyzetben, a döntéseket csak a testület hozhat amit aztán a polgi végrehajtat a  hivatalával.!! Csak mert éppan ez a félreértelmezhetőség akozta az előző választáson a problémát.

Amit irtál, csak úgy igaz ha a testület és a polgármester között eleve megvan az egyező akarat  !  Csak a nyomaték kedvéért.

 

 

 "Nyúzzanak meg, ha volt Esztergomban ilyen polgármester a módszerváltás óta! "

 

Azért ezt az elvárást ha nem is maradéktalanul, de Könözsi László azért legalábbis, igyekezet követni !

Igaz hogy az 1 milliárdos költségvetésével nagyon szegény vol a vásos igy soknindenre nem jutott de létrehozta és működtette az érdekegyeztető kerekasztalt, amiben magan is részt vettem és tapasztalatból mondhatom, nem csak formaságból tette, nos annak az időszaknak köszönhető az iparipark! a Szuziki ami ma mindennek az alapját képezi ! / az elmúlt 4és 8 év meg csak rontotta a város imázsát !/

 

"Kedves Aspiránsok! Jó lenne, mielőtt elkezditek a kopogtatók gyűjtését, beülnétek valami csendes sarokba és komolyan végig gondolnátok a feladatot! Nem könnyű!

A KÉPVISELŐ. Mottó: "balról fütyül, nekem fütyül, jobbról fütyül, nekem fütyül", avagy jó pénzért megszüntetem a korrupciót! Ha valaki egy kicsit is követte a testületi üléseket az elmúlt pár évben, az a képzet alakulhatott ki benne, hogy az agyhalál után is van élet! A résztvevőknek az esetek 80%-ban fogalmuk sem volt, hogy miről megy a szavazás. Néztek egymásra, mint kezdő meleg a gőzfürdőben, hogy melyik gombot "KELL" megnyomni. Magasról tojtak a választók akaratára, a város érdekeire! Egy volt a fontos: mi a frakció és a góré akarata!"

 

Ez az abszolút tökéletes igazság ! Bizony elkellene felejteni a" fülemüle"szindrómát ! Azthiszem félre kell tenni a régi jegyzetfüzeteket , megcsinálni az időszerű tabula-rázát ! Aztán egy tisztalapon új időszámitás szerint lehet jegyzetelni ! A Macskaháziak meg vonuljanak vissza !

 

"Na Kedveseim! Ennek itt kell véget szabni! A képviselő - lehet tippelni, mit jelent a kifejezés - feladata, hogy a város és városrész lakosai érdekei mentén hozza meg döntését. Itt sem a párt, az egyház és a haverok érdekeinek képviseletével lett megbízva. De nem is a saját piti üzletei szervezésére kapja a megbízását, felhatalmazást Tehát! Aki komolyan gondolja, hogy megméretteti magát a választásokon, vegye tudomásul, hogy a körzetéért dolgozik, hogy azokért az emberekért kell kiállnia, akiktől a felhatalmazást kapja. Ismered Eszti Nagyit, Pista Bácsit, Rékát, Pétert? Ha nem, akkor jó lenne ha nem csak 4 évente jutna eszedbe, hogy abban a körzetben emberek is laknak! Remélem tudod, hogy hol és mire van szükségük az embereknek ahoz, hogy egyébként sem könnyű életüket a lehetőségeidhez képest megkönnyítsd, segíthets rajtuk. Ismerd a körzeted úgy, mint a tenyered, ismerd és őszintén hallgasd meg az embereket, gondjaikat, problémáikat! Csak így tudsz jó képviselő lenni! Legyél kompromisszumokra képes, nyitott, hiteles! Ugye nem kell elmagyarázni miért?! "

 

Pontosan de aki a hátralévő időben szeretné megtudni mit szeretnének a körzetében, és nincs vele eleve tisztába az inkább ne is induljon!

 

"Kedves Választópolgár! Mielőtt valakinek a neve mellé behúzza a megfelelő X-et, kérem egy kicsit még egyszer gondolja át. Ismeri a jelöltet? Biztos, hogy Önt és a körzetét fogja képviselni, vagy megint pártkatonát küld a testületbe? Tud felelős döntést hozni a jelölt, eddigi munkája a közösségért megfelelő referencia e a feladatra, vagy csodaszámba megy az is, ha egyedül hazatalál ..."

 

De azthiszem érdemes most az érzelmeket és a szimpátiát is otthonhagyni és a ráció, ésszerűség alapján meghozni a döntést.

Aztán ha már lesz egy ilyen csapat, föliratkozhatung a példamutató sikeres városok közé és nem kell szégyenkezni azért az országban ,hogy esztergomiak vagyunk aki ezt szeretné az ezt akarja!

 

 Endrédy József

Megfontolt, érzelmektől mentes választást:

Geletey Balázs

ajánló 

Érdeklődéssel figyeltem Tétényi és kabinetfőnöke aktuális problémáját: itt bizony cenzúraszag érződik.

A forgatókönyv immáron a szokásos: a sajtósból kabinetfőnökké vált kommunikációs szakember felhergeli a népet, majd Tétényi Éva próbálja lecsapni a neki feldobott labdát.

Így volt ez a napokban két témában is.

 

Bekövetkezett. 2013. november 19. 17:00 – a városháza kabinetfőnöke (vagy nem is tudom mije... – az elmúlt három évben volt már sajtóreferense, sajtófőnöke, protokollfőnöke, sőt maga a városháza is, de most maradjunk annyiban, hogy leginkább főnöke) leírta a frankót.

 

Már-már szokássá vált, hogy Meggyes kampányának jó részét az interjúknak és tudósításoknak álcázott Hídlap cikkek teszik ki, megspékelve mindezt a városi televízióban futó műsornak álcázott valamikkel.

A Technika házát kisajátította kampánycélokra a Fidesz, az önkormányzati óriásplakátokról csak Meggyes Tamás mosolyoghat Esztergomra. Mi marad a kisebb pártoknak? Hirdessenek az oszlopokon? Csak szeretnék!

 

Esztergomban immáron szokássá vált, hogy a Jobbik lakossági fórumait megelőzi egy kis „egészségügyi séta".

Valamiért (nem önszántunkból) mindig helyszíncserére kényszerültünk, ami a rendezvényeinket illeti.

 

vélemények