Egyelőre lépéselőnyben a Fidesz

Egyelőre lépéselőnyben a Fidesz

2014. 08. 05. 19:05

Októberben, vagyis laza két hónap múlva újra képviselőtestületet és polgármestert választunk Esztergomban is. Egyelőre csupán a Fidesz-KDNP jelentette be azt a csapatot, amellyel nekimegy a kampánynak. Ellenzéki oldalon egyelőre semmi biztos nem látszódik: sem jelöltek, sem összefogás nincs, és kétséges, hogy egyáltalán lesz-e. 

Forrásaink szerint a Fidesz jelöltállítási folyamata sem volt éppenséggel fájdalommentes: a tavaszi, sikeres országgyűlési választások idején még lényegesen más hatalmi viszonyok határozták meg a készülődést a kormánypárt esztergomi berkein belül. A listáról végül lemaradók közül olyan is volt, aki a facebook-on osztotta meg a nyilvánossággal ezzel kapcsolatos gondolatait - innen tudhatja a közvélemény immár azt is, hogy a bejelentett csapatot nem a párt helyi tagsága választotta meg, hanem pár szinttel feljebb jelölték ki őket jelenlegi posztjukra. Információnk szerint a változás fő mozgatórugója nem más volt, mint a MOL "tőzsgyökeres esztergomi" vezérigazgatója, egyben a város egyik díszpolgára: Hernádi Zsolt.

Hernádi 2013 decemberében egy nyilvános esztergomi fórumon a következőket mondta: "Ma Esztergom egy szomorú város. Aki a másikra kezd el mutogatni, az hibát követ el. Ez a tézis, antitézis, ami itt az elmúlt időszakban kialakult, mindegy, hogy mi okozta ezt, nem fenntartható. A kérdés az, hogy ki tudunk-e kényszeríteni egy változást." Továbbá elmondta, "ilyenkor nem az a kérdés, hogy egyik vagy másik, hanem, hogy egyik se. Mert nem jó. Mert a lehetőséget a változásra elpuskázták. A megoldás irányába az hat, amikor másik irányban kezdünk el gondolkozni."

Mindeközben az ellenzéki oldalon egyelőre nem történt előrelépés. Tétényi Éva mögött egyetlen 2010-ben őt aktívan támogató szervezet sem sorakozott fel. A jelek szerint mindenkit aki négy éve nyíltan támogatta a jelöltségét sikerült elidegenítenie magától. Biztos támogatóként egyedül a Haladó Esztergomért Egyesületre számíthat, akik épp a mai napon tettek közzé egy felhívást amiben csatlakozásra szólítanak fel mindenkit a Demokratikus Választási Platformhoz. Úgy tudjuk ez a csoportosulás Tétényi Évát és támogatói körét lesz hivatott aggregálni.

A Fidesz a tavaszi választáson már  egyszer begyűjtött idén cirka 7000 feletti szavazatot Esztergomban. Tény, hogy 2010-ben Tétényinek közel kétezer fideszes választópolgár átszavazására volt szüksége ahhoz, hogy megnyerje a polgármesteri széket. Tisztán matematikailag elemezve a helyzetet idén is ugyanerre a bravúrra lehet szüksége, ha folytatni akarja polgármesteri tevékenységét.

Egy másik komoly probléma, hogy az elmúlt másfél-két évben Tétényi önkormányzati médiacsapata által alkalmazott, elsődlegesen a Meggyeshez köthető fideszeseket ostorozó kampánytaktika teljességgel hatástalan lehet a most felállt polgári képviselőcsapattal szemben. A megválasztása óta folyamatosan támadott, Meggyest a helyi szervezetben félreállító György Róbert nem kap feladatot a választáson, az immáron ciklusokon átívelően szintén komoly városházi támadásoknak kitett Horváth Mihály pedig ugyancsak nem kapott szerepet a mostani játéktéren. Ráadásul azt sem  lehet mondani (egy-két kivélteltől eltekintve), hogy a Fidesz képviselőjelöltjei Meggyes korszakához erősen köthetőek lennének. Olyan személy is tagja lett a képviselőjelöltek csoportjának, aki a hírhedt fekete listán is szerepelt, mint a város "ellensége". A múlt miatt a Fideszt hibáztató szólamok - amik eléggé kontraproduktívak, és így 2014-ben már erősen unalmasak is -  nehezen lesznek értelmezhetőek olyan személyekkel szemben, akiket konkrétan meghurcolt a Meggyes féle hatalmi túlerő 2009-ben. Külön hatástalan lehet mindez olyan személyek részéről, akik 2010 előtt meg sem mertek szólalni nyilvánosan Meggyes városcsőd felé vezető fejlesztési politikája ellen. 

A Fidesz tehát most egyértelműen lépéselőnyben van: megnevezte a jelöltjeit és beindíthatja a kampányt, aminek másról sem kell szólnia, csak a szép és pozitív jövőről. Ezzel szemben az ellenzék - még ha össze is tudna fogni (ami erősen kétséges) - már most csak negatív szólamokkal operál.

 

- csj -

2014. 08. 13. 14:40

. " És ki tudja, lehet hogy az egyik párt jelöltjének lesz majd a legvilágosabb ötlete arról, hogy merre is kellene ezek mentén a vektorok mentén elmozdulni."

 

Helyes, legalább próbálkozzunk kiugratni a nyulat a bokorból. Azt meg majd mindenki eldöntheti magában, kinek mit hisz el !

Meg az is nagy kérdés mit fognak megengedni egy vazalusnak, aki semmit nem csinálhat önállóan !

Aztán majd gondolkodhatunk azon is ,hogyan fogjuk az igéreteket számonkérni, vagy megint veszitünk 5 évet az életünkből !

Mindezeken túl nagykérdés,hogy kik ülnek a testületbe ? Mert a törvények szerint mindenről csak a testület dönthet, elsősorban tehát a képviselőkre kell koncentrálni.  De az ötletet jónak tartom. Csak történjen már valami ! Elősször is, kavarjuk fel az állóvizet had fortyogjon kicsit!

Hajrá szeretgom !

 

2014. 08. 13. 13:59

Elkell dönteni, kire akarjuk rábizni a mintegy  évi 10 milliárdos bevételünket plusz jószágállományt !

Ehhez elsősorban az kellene, hogy lássuk a programokat. Már írok egy standard kérdéssort amit reményeim szerint augusztus végén el tudunk küldeni minden képviselőjelöltnek, és aztán táblázatos formában a válaszokat el lehet majd olvasni és összevetni. Komoly és nagyon konkrét kérdések olyan témakörökről, mint parkolási rendszer, vargyasi kastély, zártkertek adóztatása, iparűzési adó csökkenthetősége vagy progresszívvé tétele, esetleg iparági kedvezmények nyújtása, Strigonium Zrt. jövője, Aquasziget jövője, stb. Ha valaki félrebeszél vagy lövése sincs ezekről a dolgokról az azért elég hamar kiderül... És ki tudja, lehet hogy az egyik párt jelöltjének lesz majd a legvilágosabb ötlete arról, hogy merre is kellene ezek mentén a vektorok mentén elmozdulni.

2014. 08. 13. 7:44

  "József, az a baj, hogy amiket felsorolsz, ha csak a fele  megvan valakiben, az ma a magánszektorban még alkalmazottként is havi nettó több millió forintot adózva, tisztán, lazán meg tud keresni (ha meg mondjuk vállalkozik akkor ennek a többszörösét is). Miért menne el polgármesternek ahol ugyanilyen jövedelmet csak feketén, csak korrupció útján tudna realizálni? És itt vissza is kanyarodtunk a természetes elit fogalmához, ugye..."

 

Ebben bizony alapból sok igazság van és ezzel bizony tisztába kell lenni . De nemindulhatunk a  Lendvai  Ildikó féle alapról aki feláll és elmondja a parlamentbe az adózásról, Tudjuk,hogy nagyon magas és nemlehet a bevallot jövedelemből becsülettel teljesiteni ! De azt is tudjuk,hogy a vállalkozók csalnak jövedelmüket eltitkolják kötelezettségeiket elsumákolják a nyereséget meg ofsorokba kisibolják .az országból !

Most ezen az úton azthiszem nemlehet elindulni ,hogy a többit meg majd hozzálopja ! / jóllehet mindenki magából indul ki/

Azt meg,hogy a versenyszférában egy becsületesen és szorgalmasan dolgozó természetes elit vállalkozó, mennyi valós tiszta jövedelemmel rendelkezik, már eleve előre vetiti a Lendvai szindróma. Plusz még az Álelit rátelepült a gazdaságra akiket állandóan tömnek állami szubvenciókkal?

Versenyezni saját erőből olyan emberekkel akik ingyen kaptak gyárat földet stb. Vannak persze sikerágazatok ahol tényleg csak a tudás számit és kitudnak lépni a közvetlen világpiacra, ez viszont nem célja az" elitnek" (elvesziteni a rabszolgákat) sem az,hogy életbe hagyják a tehetséges konkurenciát

Aminek a vége a leépülés a gazdaság teljes szétverése (tulajdonképpen öngyilkosság is egyben) Ezért van a rengeteg vállalkozás felszámolása  vagy összetöpörödése majd megszünése. Persze a korrupció amihez legalább két ember kell erre is megoldást kinál !

Vannak bizony szépszámmal akik élnek is a lehetőséggel  ( őklesznek a "sikeres" vállalkozók) őket favorizálja a média !

Elkell dönteni, kire akarjuk rábizni a mintegy  évi 10 milliárdos bevételünket plusz jószágállományt !

Egy kiéhezett kölcsönökközt fuldokló elvtelen sokdiplomás karrieristára, vagy egy tudatosan gazdálkodó biztos egzisztenciával rendelkező a  versenyszférában kipróbált,  megállapodott érett emberre, aki elégedett azzal amilye van, és már régen nem a pénzmiatt dolgozik, hanem a siker öröme a tudata hajtja és igen, képes megközeliteni a természetes elitet. / nem akarom ragozni de nézzük meg csak a trafikos bulit/

Szerintem az a minimum amit leirtam és ha tényleg áttörést akarunk, akkor ebből semmit nem engedhetünk !

Avagy "cinkosok közt vétkes aki néma"

 

2014. 08. 12. 23:07

József, az a baj, hogy amiket felsorolsz, ha csak a fele  megvan valakiben, az ma a magánszektorban még alkalmazottként is havi nettó több millió forintot adózva, tisztán, lazán meg tud keresni (ha meg mondjuk vállalkozik akkor ennek a többszörösét is). Miért menne el polgármesternek ahol ugyanilyen jövedelmet csak feketén, csak korrupció útján tudna realizálni? És itt vissza is kanyarodtunk a természetes elit fogalmához, ugye...

2014. 08. 12. 22:47

  "A polgármesternél a végzettség tök lényegtelen. Mint minden jó vezetőnek egy polgármesternek is elsősorban arra kell odafigyelnie, hogy a csapata értsen mindenhez, amire az adott területen szükség lehet. Nincsenek reneszánsz emberek, kell kabinet, kell gazdasági ügyekre szakosodó alpolgármester, kellhet egy jogi ügyekre szakosodó másik alpolgármester, ezen túl projektben gondolkodás és agilitás kell. Szóval ilyen szempontból egy polgármester felé alapvetően az az elvárás, hogy legyen képes egy ütőképes csapatot építeni és vezetni. "

 

Ez pontosan igy van de ne feledkezzünk me arról sem ami a legfontosabb !

Mindenekelőtt legyen erkölcsi tartása ! Ne legyen se a pénz se a hatalom se az önmegvalósitás elkötelezettje ! Zsigerből vesse el a korrupció és diszklimináció minden formályát ! legyen elkötelezett és elszánt a város érdekében !

Ne akarja egyszemélyben ötven év felett eljátszani, egyszerre a kardcsörgető huszárkáplárt, meg az orleáni szüzet is, miközben köztársasági elnöki babérokra ácsingózik !  De még  a saját munkaterületén se képes felmérni a saját helyzetét!

De legyen képes felmérni a lehetőségeit, az energiáit pedig képes legyen reális elérhető célok érdekébe mozgósitani.

Ne legyen magasanképzett szüklátókörű akarnok szakbarbár de, legyen lényeglátása és képes legyen rendszerekben gondolkodni !  Nemkell hogy bármibe is profi legyen de legyen széles látókörű, és képes legyen elfogadtatni az általa vezetett hivatal minden dolgozójával,hogy ők vannak a lakosságért, és ők a lakosságért vannak, mindenekelőtt !

Tudjon jutalmazni és büntetni ha kell személyében elsősorban példamutatással képes legyen egy olyan csapatot összeállitani akik tudnak és akarnak is csapatban gondolkodni  és minden szakmai feladatot képesek legyenek a köz megelégedésére elvégezni.

Ehhez mindenek előtt elméleti és gyakorlati tapasztalat jó ha van.

Tehát mindazokra szükség van amik az eddigi választásokon nem vettünk figyelembe. de nincs szükség azokra amiket eddig preferáltuk a választások során!

Mert lehet valaki a világ legokosabb atomtudósa is akár, ha nemtud az emberekkel bánni. Mindenek előtt tudasositani a rábizottakkal,hogy márpedig a munkabér minden eddigi tapasztalat ellenére, az általa végzett  mennyiségi és minőségi munkájának a bére és csak ettől függ a jövedelme és előmenetele semmi mástól. Azthiszem első lélegzetvételre ennyi is elég, de ennél még sokkal több fontos tulajdonságra van szüksége  az értelmes többség által elfogadott polgármesternek, aki elősször is a polgári mivoltjának legyen mestere, és mindenek előtt a város közérdekének legyen szolgálója

 Ne járjon rótsózni mikor a munka dandárja van ! Meg utánna se.

A polgármesternek egy egész hivatal áll rendelkezésére válogatott specialistákkal, nos őket kell összetartani szervezni és felügyelni ez a feladata. Nem neki kell, gyógyitani, jogászkodni vagy falat festeni ! Gondolom én. Hát ehhez válasszuk meg a lehetséges legalkalmasabb embert !

Akkor várhatjuk,hogy lesz egy sikeres a multjához  méltó városunk. Enélkül minden marad a régibe amit meg már ismerünk !

Lehet választani !

 

2014. 08. 12. 19:19

Talán az sem lenne baj, ha a polgármester értene ehhez, mondjuk pénzügyi vagy közgazdasági végzettsége lenne.

A polgármesternél a végzettség tök lényegtelen. Mint minden jó vezetőnek egy polgármesternek is elsősorban arra kell odafigyelnie, hogy a csapata értsen mindenhez, amire az adott területen szükség lehet. Nincsenek reneszánsz emberek, kell kabinet, kell gazdasági ügyekre szakosodó alpolgármester, kellhet egy jogi ügyekre szakosodó másik alpolgármester, ezen túl projektben gondolkodás és agilitás kell. Szóval ilyen szempontból egy polgármester felé alapvetően az az elvárás, hogy legyen képes egy ütőképes csapatot építeni és vezetni. 

2014. 08. 08. 12:19

Talán az sem lenne baj, ha a polgármester értene ehhez, mondjuk pénzügyi vagy közgazdasági végzettsége lenne. :)

Cserép János:
kurázsi:

Azért csak elkéne már ezen gondolkodni és ki lesz a tulajdonosi és pénzügyi bizottság elnöke, tudom az az én hibám ,hogy mindig előre gondolkodok, de ez nálam szakmai ártalom.

Ezen nem elgondolkodni kell, hanem ezt bizony konkrétan tartalmaznia kellene annak a programnak ami mentén az ember eldönti, hogy majd kire szavaz.  Egyelőre semmilyen program nem publikus, én legalábbis még nem találkoztam semmi ilyen irománnyal. A "demokratikus platform" leírta, hogy milyen sérelmei voltak ami miatt rájuk kéne szavaznia az embernek, de ez nekem kevés. Meg az ő sérelmeik is kb. annyira érdekelnek engem, mint gondolom az enyémek őket - ez még mindig kevés. Jövőképet tessenek felvázolni, programpontokat leírni, legyen levezetve, hogy a következő 5 évre prognosztizálható cirka 10 milliárdos adóbevételt mire akarják és hogyan elkölteni,  vagy ha nem akarják elkölteni akkor csökkentenék-e az adókat (garázsadó, szerszámtárolóadó, ugye) - ezek lennének a fontos kérdések. 

 

2014. 08. 07. 15:35
Cserép János:
kurázsi:

Azért csak elkéne már ezen gondolkodni és ki lesz a tulajdonosi és pénzügyi bizottság elnöke, tudom az az én hibám ,hogy mindig előre gondolkodok, de ez nálam szakmai ártalom.

Ezen nem elgondolkodni kell, hanem ezt bizony konkrétan tartalmaznia kellene annak a programnak ami mentén az ember eldönti, hogy majd kire szavaz.  Egyelőre semmilyen program nem publikus, én legalábbis még nem találkoztam semmi ilyen irománnyal. A "demokratikus platform" leírta, hogy milyen sérelmei voltak ami miatt rájuk kéne szavaznia az embernek, de ez nekem kevés. Meg az ő sérelmeik is kb. annyira érdekelnek engem, mint gondolom az enyémek őket - ez még mindig kevés. Jövőképet tessenek felvázolni, programpontokat leírni, legyen levezetve, hogy a következő 5 évre prognosztizálható cirka 10 milliárdos adóbevételt mire akarják és hogyan elkölteni,  vagy ha nem akarják elkölteni akkor csökkentenék-e az adókat (garázsadó, szerszámtárolóadó, ugye) - ezek lennének a fontos kérdések. 

Hát éppen ez az jános, hogy a jelölteken belül ki mihez ért ? Milyen bizottságba lehet delegálni. A polgi meg mit tud és akar kezdeni a sok miliárdos ingatlan vagyonnal ? mennyi nyereséget ,hogyan és kivel fog megtermelni a város a saját jószágaival?  Mert azét ha többet nem is de egy milliárdocskát azért ennek a hatalmas vagyonnak is meg kellene termelni/év  a 2 milliárdos adóbevételek mellé.

A z épitmény és kommunális adót meg elkellene temetni, meg a város halottait is ingyen! Úgy ahogy az "átkosba" volt a mi falunkba !

Nyugodtan eltarthatna a város egy 4-5 fős kegyeleti társaságot, nem a hullarablásból kéne meggazdagodni.

De Esztergom van olyan gazdag,/mert keményen dolgozó emberek lakják/,hogy az önkormányzat keretében működő szeméthordás is lehetne INGYEN. Igaz akkor nemlehetne a holdudvarnak milliós fizetéseket kicsorgatni az adófizetők pénzéből,/ Nagy  A meg ugyis polgi lesz Dorogon jól előre gondolkodik/

mert ezért aztán igazán nincs szükség a pártokráciára. Világkörüli utakat finanszirozni elsőosztályon! vagy mi, ezek a pártok teljesen hülyének néznek minket ! Hol van az a polgármester pártjelölt aki ezt meg akarja de egyáltalán megtudja valósitani .  Pedig szerintem ebben a városban ennél sokkal több is benne van !

Szerintem itt a választókhoz még nemszólt senki, mintha nemis lennének pedig ez a választás fehéren és feketén is arról szól, kire meri akarja vagy szeretné a választó átruházni négy évre a város tulajdona feletti ráeső vagyon kezelési, rendelkezési és használati jogát, mert minden vagyon bevétel vagy hozadék mind a város lakosainak a tulajdona, ők az egyedüli és kizárólagos tulajdonosok minden korlátozás nélkül. / minden választónak a mandátuma ennyit ér! nemám egy meleg sört//Ez annyi mintha valaki a saját személyes vagyonát bizná rá valakire aki aztán tulajdonosként rendelkezik vele ,szétosztja mint tulajdonos vagy használja bérbeadja, jövedelmezően és kamatoztatja. Vagy még mi fizetünk érte ,hogy garázdálkodik a vagyonunkal. Ami most van !

Teljes abszurd és nevetséges ! ami itt folyik demokrácia gunynév alatt amin pedig a választók tudnának ,sőt csak ők tudnának változtatni, de kimossák az agyukat.

Mikor fognak a választók ide eljutni, ha senki nem magyarázza el nekik mi is az a választott népképviseleti önkormányzat. Ami itt folyik az komédia ! rosszindulatu ripacskodás !

Lássuk hát a konkrét programokat számokkal és dátumokkal.

Szeretnék választani!

2014. 08. 07. 15:27

Ha jól látom az összes jelöltből egyetlen embert találtál, aki hallatta a hangját Meggyesék ámokfutása idején. Nem valami jó arány szerintem!:)

 

Szerintem pedig a Meggyes csapathoz minden fidesz jelölt köthető,mivel egyse emelte fel a hangját anno Meggyes városrontó tevékenysége ellen !

De, pl. Erős Gábort ki is rakták a Polgári Esztergomért Egyesületben felvállalt tagsága miatta a bizottságból

2014. 08. 07. 13:35
kurázsi:

Azért csak elkéne már ezen gondolkodni és ki lesz a tulajdonosi és pénzügyi bizottság elnöke, tudom az az én hibám ,hogy mindig előre gondolkodok, de ez nálam szakmai ártalom.

Ezen nem elgondolkodni kell, hanem ezt bizony konkrétan tartalmaznia kellene annak a programnak ami mentén az ember eldönti, hogy majd kire szavaz.  Egyelőre semmilyen program nem publikus, én legalábbis még nem találkoztam semmi ilyen irománnyal. A "demokratikus platform" leírta, hogy milyen sérelmei voltak ami miatt rájuk kéne szavaznia az embernek, de ez nekem kevés. Meg az ő sérelmeik is kb. annyira érdekelnek engem, mint gondolom az enyémek őket - ez még mindig kevés. Jövőképet tessenek felvázolni, programpontokat leírni, legyen levezetve, hogy a következő 5 évre prognosztizálható cirka 10 milliárdos adóbevételt mire akarják és hogyan elkölteni,  vagy ha nem akarják elkölteni akkor csökkentenék-e az adókat (garázsadó, szerszámtárolóadó, ugye) - ezek lennének a fontos kérdések. 

2014. 08. 07. 13:20

János úgyérzem te se igazán érted miről is irok,de lehet,hogy ez az én hibám, nemigazán tudom szavakba önteni amit gondolok, de ezzel megpróbálok együttélni és igyekszem javitani ezen. (több kevesebb sikerrel)

Azzal együtt,hogy valóban sokmindenben igazad van, egy bizonyos látószögből.

De nemtudok veled maradéktalanul mindenben egyetérteni, gondolom ezzel nem, sértelek meg. Ez egy normális vitakultúrába még belefér.

Amint láthattad azt irtam! Elfogadom,hogy a jelöltek mindegy szálig talpig becsületes emberek! /megjegyzem,azért ilyenek még szép számmal vannak a városban./

Mégse tartom őket eleve alkalmasnak a polgármesterségre de attól még lehet akár kiváló futbalbiró, vagy akár pedagógus sőt akár Nóbel dijas fizikus is.

Egyszerűen azért mert ha cukrászdát akarok nyitni cukrászt keresek nem kőművest.

Hameg házat akarok épiteni akkor forditva.

Sajnos én még sehol sem láttam egységbe foglaltan megfogalmazva milyen tulajdonságokkal is kell rendelkezni egy jó polgármesternek ! Vagy önkormányzati képviselőnek. Erre én se vállalkoznék, de a nagyon gazdag életpályám talán predesztinál arra, hogy egy állitást azért megfogalmazzak . Szerintem és sokak szerint is talán egy nagy tapasztalattal rendelkező vállalkozó lehet erre a leginkább alkalmas ha nem hiányoznak belőle az eleve nélkülözhetetlen tulajdonságok mint becsület tisztesség, empátia stb. Még mielőtt valaki rámugrana megjegyzem, nem magamra gondoltam, ha megkérnének se vállalnám ,egyrészt mert tisztában vagyok a saját korlátaimmal és sok más okból sem.

 

"Most meg konkrétan az egykori Szent István Gimnázium utolsó éveinek egyik legmeghatározóbb, mondhatjuk, hogy "Meggyesönkény"-ellenáló "diák-forradalmárának" az édesanyját találta meg a Fidesz, mint polgármesterjelöltet. Ezt mondtam, hogy a meggyesista szólamok simán célt tévesztenek, lesöpörhetőek a jelöltek jelentős részéről. Ez már nem az a Fidesz, amiben Meggyes volt élet és halál ura..."

 

Ez egy dicséretes dolog, bár nemtudom mennyiben élvezte a gyermek a szülők támogatását? Mondjuk abszolút mellette álltak ! Sőt valóban nagyon jól végezte eddig is a rábizott feladatokat. De,hogy eredményesen azt nem gondolom, de tapasztalatból tudom, megvannak a korlátai ,nagyon pontosan bevan kalibrálva a mozgástere, nem látja és nemis láthatja az ok okozati összefüggéseket, nemkell azon gondolkodni miből lesz a pénz amit elkölthet hanem csak kapja, vagy nem kapja ő meg elkölti amennyit kapott !gondolom jobb is neki  lehet ellenkező esetben már régen nem lenne ott , hanem lemondott volna, mint ahogy én tettem másfél évtized után, jóllehet nekem nem volt kenyér kérdés, mer "csak" társadalmi megbizatásban csináltam, ingyen, de becsülettel és  elkötelezett szorgalommal, a saját munkám rovására !Jóllehet elismerést senkitől se kaptam igaz nem is vártam, kritikát viszont annál többet. De nem ezért, hanem a tehetetlenség miatt mondtam le, becsületükre legyen mondva a régi munkatársaknak azóta már többen is többször is megkerestek, de semmit nem vállaltam mert nemlátom a politikai fordulatot ,az áttörést, azóta is pártok jönnek pártok mennek de csak topogunk mint a tojógalamb !

Igaz az utóbbi időkben ezt- azt visszahallok a fidesz programjaiban, úgytünik lassan ök is felnőnek a siheder állapotukból.

De nemszaporitom a szót. Abszolút megoldhatatlan ellentmondásnak tartom azt ,hogy valaki egyszerre megtudjon felelni bármely párt elvárásainak is és egyben maradéktalanul eltudja látni a tulajdonos, a lakosság jogos elvárásainak is, ez ugyanis  egy skizofrén állapotot igényel!

Erre jöttek rá már régen Gödöllőn és még jónéhány városban napjainkba pedig egyre többen mint például a dorogi polgármester és testülete, de tudom még jónéhányan lesznek, sőt Nyiri Attila is a jelenlegi testület egyetlen "alkalmas" embere. Szóval "csak" ez a bajom kivétel nélkül az összes Fidesz de bármilyen párt jelöltjével is ! Az önkormányzatban nem kellenek a pártok. hogy ez mennyire igy van!  Az én körzetemet összesen HÁRM pártból képviselik

Um: 1.) Ivanov Mihály Fidesz KDNP !      2.) Juhász  István vállalkozók pártja !

3.)Nyiri Attila MSZP!  EHHEZ képest! ebben a körzetben az utóbbi 8  évben semmi! de SEMMI nem történt!  Pedig ha valahol ,itt aztán igazán volna tennivaló bőven! Amibe inkább nem kezdenék bele ! Akkor minek is a pártjelöltre szavazni?

A semmiből már nem lehet elvenni semmit!  Ami itt megvan csinálva azt mind a lakosság csinálta meg.  Beleértve még az utat és a szennyviz csatornát is!!!

Igaz a csapadék elvezetőt elvitték mellettünk de saját költségemre se engedték rákötni az utcát ami , egy méter mély teknőt képez ahonnan SEHOVA nemtud elfolyni a viz igy aztán szivattyuzunk söprünk lapátolunk, hameg már a szennyvizet is visszanyomja, hát, becsukjuk az ablakot.

 Igaz ezt a körzetet is többségében talpig becsületes munkás emberek lakják !

Itt nics szükség az újraiparositásra ! "A munka társadalma" meg mindig is jelen volt!!

Ha meg lopnak tőlünk hát igy jártunk. /senki nem kártalanit/ Éppen a múlt héten kaptam 4 év után, egy rendőrségi határozatot egy( 4 milliós lopásról) "A nyomozás elévülés miatt lezárva." (de ezek az én problémáim nemszeretnék ezzel senkit untatni)

Talán az lehet a baj,Itt nem laknak újgazdag milliárdos pártliblingek stb.

Igaz vannak munkások,nagyon sokan  tanárok, mérnökök,vállalkozók, sőt jogászok és birók is !

Szóval tisztességes adófizető polgárok , netán eza baj?!

Hát én nemgondolom ,hogy  egy bürokratából lett polgármester fogja a mi gondjainkat megoldani. Mint ahogy a sokdiplomás jelenlegi polgi sem tett semmit a mi körzetünk érdekébe.

De kifogja megoldani a fürdő a mélygarázs a szállodák stb. problémát ?

A nagyonkedves becsületes ,csendes jóindulatú zenekedvelő kulturos ?

Azért csak elkéne már ezen gondolkodni és ki lesz a tulajdonosi és pénzügyi bizottság elnöke, tudom az az én hibám ,hogy mindig előre gondolkodok, de ez nálam szakmai ártalom.

Na elnézést ha hosszú és unalmas voltam.

2014. 08. 06. 21:51
kurázsi:

Azthiszem az országgyülési választás teljesen más mint a helyi . Ott inkább a jelöléssel volt igen nagy gond, Nevezetesen a Fidesz talált egy olyan jómegjelenésű konszolidált, karizmatikusan is szimpatikus még nem megkopott jelöltet akivel szemben nemvolt egy hozzá hasonló személy, igy simán megszerezte a legnagyobb kisebbség szavazatait !

Most meg konkrétan az egykori Szent István Gimnázium utolsó éveinek egyik legmeghatározóbb, mondhatjuk, hogy "Meggyesönkény"-ellenáló "diák-forradalmárának" az édesanyját találta meg a Fidesz, mint polgármesterjelöltet. Ezt mondtam, hogy a meggyesista szólamok simán célt tévesztenek, lesöpörhetőek a jelöltek jelentős részéről. Ez már nem az a Fidesz, amiben Meggyes volt élet és halál ura...

Nos igen a kérdés az,hogy kitudunk e kényszeriteni változást, csakhogy a változás hozhat jobbat és hozhat rosszabbat is, mert egyáltalán nem minden változás hoz pozitiv eredményt, a cél tehát ! jóirányba változtatni, hát ezért mondjuk ,hogy egyikse!!

Azt most már egyöntetűen kijelenthetjük, hogy a 2010-es változás nem vitt minket jó irányba.

Tehát a helyhatósági választáson a pártok képezik az ellenzéket!! a lokálpatriótákkal szemben !

Elviekben semmi sem zárja ki, hogy valaki egyszerre legyen lokálpatrióta és legyen egy pártnak a tagja. A gyakorlatban nyilván az elmúlt évtizedben a kettő nehezen volt összeegyeztethető és szükségszerűen az egyik gyakran a másik rovására ment. Valaki vagy a pártkarrierjét építette és ezért olyan dolgokat kellett megtennie amiket egy lokálpatrióta soha nem tenne, vagy ragaszkodott a helyi értékeket előtérbe helyező elveihez és akár még a pártból is kizárhatták miatta, vagy maga lépett ki. Utóbbira a legutolsó példa ugye épp dorogi, Tittmann kilépése az MSZP-ből néhány hetes hír csupán. 

Sajnos Tétényi akezdetektől fogva csak a saját menedzselésével van elfoglalva az igéreteit nem tartotta be, a múlt feltárása érdekében semmit nem tett, de falaz az előző önkormányzatnak minden megnyilatkozásával ellentétben csak a saját karrierje érdekli.

Ebben a kérdéskörben sincsen túl messze egymástól a véleményünk. 

Ez nagyon érdekes én a hivatkozott" felhivás" ból egészen mást olvastam ki vagy lehet,hogy már ők is olyan tökélyre fejlesztették a "kommunikációt", hogy a kampánybeszédük köszönőviszonyba sincs azzal amit ténylegesen szándékoznak tenni!?

Tökélyre nem, de a felhívás mögött lényegében az van, amit írtam: Tétényi polgármesteri jelölése mögé toborozni támogatókat. 

De gondolom erre még kapunk öszinte magyarázatot mert nekem speciál tetszik a megfogalmazás és ha tényleg olyan jelentkezők lesznek amit a felszólitás megfogalmaz akkor ez önmagában is garancia lehet arra,hogy azt is fogja csinálni amit hirdet. Minden a jelölt személyektől függ, támogatandó vagy eleve egy elvetélt homis próbálkozás a hatalom megszerzése érdekében ! 

Késői ez a felhívás, ha őszinte. Ha nem őszinte, csak egy felütés amire 1-2 napon belül "jelentkezik" majd "sajtóközleményben" boldog és boldogtalan, az persze más. De két hónap van hátra a választásokig, ha most konkrétan lenne 8-10 jelentkező szervezet, mennyi idő alatt kellene megállapodni a közös jelöltekben, a közös programban, a közös mindenben, hogy még kampányra is maradjon idő? 

Az is értelmezhetetlen számomra mi az ,hogy demokratikus erő?

Ez ilyen gyurcsányizmus, kb. azt jelenti, hogy mindenki aki nem a Fidesz meg nem a Jobbik. Vagyis a szavazópolgárokra vetítve cirka 30-35% max.

Szerintem meg Tétényi újrajelölése eleve hiba volna!

Ha jelentkeznél a "demokratikus" "platformba", nyilván tartanak majd jelölőparty-t, ahol mindenki szavazhat arról, hogy ki is legyen a jelölt. Szívesen várunk minden beszámolót.

Szerintem pedig a Meggyes csapathoz minden fidesz jelölt köthető,mivel egyse emelte fel a hangját anno Meggyes városrontó tevékenysége ellen !

De, pl. Erős Gábort ki is rakták a Polgári Esztergomért Egyesületben felvállalt tagsága miatta a bizottságból. A polgármesterjelölt fia meg ugyebár konkrétan az egyik fő szervezője volt a Sitku melletti szimpátiatüntetésnek.   

Szerintem meg a józan ész azt diktálja, csakis azok közül érdemes választani akik személyes érdek nélkül felismerték és birálták  Meggyes ámokfutását vállalva annak minden negativ követkazményét ők azok akik már bizonyitották a közösség a város érdekében elkötelezettségüket!

Ámen. Egyelőre a Fidesz jelöltjei között látok ilyeneket. A többi oldal jelöltjeit meg még nem ismerjük. 

2014. 08. 06. 11:28

  "Forrásaink szerint a Fidesz jelöltállítási folyamata sem volt éppenséggel fájdalommentes: a tavaszi, sikeres országgyűlési választások idején még lényegesen más hatalmi viszonyok határozták meg a készülődést a kormánypárt esztergomi berkein belül."

 

Azthiszem az országgyülési választás teljesen más mint a helyi . Ott inkább a jelöléssel volt igen nagy gond, Nevezetesen a Fidesz talált egy olyan jómegjelenésű konszolidált, karizmatikusan is szimpatikus még nem megkopott jelöltet akivel szemben nemvolt egy hozzá hasonló személy, igy simán megszerezte a legnagyobb kisebbség szavazatait !

 

  "A listáról végül lemaradók közül olyan is volt, aki a facebook-on osztotta meg a nyilvánossággal ezzel kapcsolatos gondolatait - innen tudhatja a közvélemény immár azt is, hogy a bejelentett csapatot nem a párt helyi tagsága választotta meg, hanem pár szinttel feljebb jelölték ki őket jelenlegi posztjukra. Információnk szerint a változás fő mozgatórugója nem más volt, mint a MOL "tőzsgyökeres esztergomi" vezérigazgatója, egyben a város egyik díszpolgára: Hernádi Zsolt."

 

Sajnos ez a hivatkozás már nem jelenithető meg a fecebook-on, de értjük Esztergom költségvetése nem kis falat, igy érthető ,hogy a minél nagyobb zsákmányszerzésre összpontositó pártok érdeklődéset felkelti országos szinten is !

Ráadásul eddig is a Fidesz birtokolta, nem akarja elvesziteni ! Hernádi Zsolt meg emlékeim szerint, az épitési engedélyt és a diszpolgári cimet is a (fideszes)Meggyestől kapta.

Csak ott számolja el magát Hernádi ,hogy Esztergom nem a Mol tulajdona, hanem az Esztergomi polgároké tehát ők fogják jól rosszul eldönteni kire ruházzák tulajdonosi jogaikat! EZ A VÁLASZTÁS ugyanis erről szól !

 

  "Hernádi 2013 decemberében egy nyilvános esztergomi fórumon a következőket mondta: "Ma Esztergom egy szomorú város. Aki a másikra kezd el mutogatni, az hibát követ el. Ez a tézis, antitézis, ami itt az elmúlt időszakban kialakult, mindegy, hogy mi okozta ezt, nem fenntartható. "

 

 Az igazság ezzelszemben viszont az,hogy "ez a tézis " amit itt megfogalmazott, egy -immár- viládszerte elutasitott ultraliberálit hibás tézis ami mindenkit és mindent összemos mert egyáltalán nem mindegy ki, vagy mi okzta a hibák tömkelegét amiért a város a tönk szélén egyensújozik ! Hanem éppen ellenkezőleg éppen az a fontos ki vagy mi okozta! és az okokat kell felismerni és gyökerestől eltávolitani a közéletből a vergődésnek csak igy lehet vége ! Ez pedig itt és most a mi dolgunk !

Az egyébként igaz,hogy ez fenntarthatatlan !

 

   "A kérdés az, hogy ki tudunk-e kényszeríteni egy változást." Továbbá elmondta, "ilyenkor nem az a kérdés, hogy egyik vagy másik, hanem, hogy egyik se. Mert nem jó. Mert a lehetőséget a változásra elpuskázták. A megoldás irányába az hat, amikor másik irányban kezdünk el gondolkozni."

 

Nos igen a kérdés az,hogy kitudunk e kényszeriteni változást, csakhogy a változás hozhat jobbat és hozhat rosszabbat is, mert egyáltalán nem minden változás hoz pozitiv eredményt, a cél tehát ! jóirányba változtatni, hát ezért mondjuk ,hogy egyikse!!

A helyi választásokon pedig két féle érdek áll szembe egymással, egyik ami elsősorban és harmadsorban is a város, a lakosság érdekeit tartja szemelőtt és képviseli azokat, tetteiben és szavakban is ! Ezzel szembenálló érdeket testesitenek meg a pártok, akik viszont a párt érdekeket tartják mindenek előtt szemelőtt, ugymint a lehetséges legnagyobb befolyást, hatalmat megszerezni szinte, bármi áron amihez elsősorban is pénz kell, fizetni az elvtelen vazallusokat, igy ez az elsődleges feladatuk, céljuk is mintilyen az előbbiek ellenzékét képezik ami antagonisztikus(feloldhatatlan ) ellentét ! Tehát a helyhatósági választáson a pártok képezik az ellenzéket!!

a lokálpatriótákkal szemben !

 

  "Mindeközben az ellenzéki oldalon egyelőre nem történt előrelépés. Tétényi Éva mögött egyetlen 2010-ben őt aktívan támogató szervezet sem sorakozott fel. A jelek szerint mindenkit aki négy éve nyíltan támogatta a jelöltségét sikerült elidegenítenie magától."

 

Sajnos Tétényi akezdetektől fogva csak a saját menedzselésével van elfoglalva az igéreteit nem tartotta be, a múlt feltárása érdekében semmit nem tett, de falaz az előző önkormányzatnak minden megnyilatkozásával ellentétben csak a saját karrierje érdekli.

 

  "Biztos támogatóként egyedül a Haladó Esztergomért Egyesületre számíthat, akik épp a mai napon tettek közzé egy felhívást amiben csatlakozásra szólítanak fel mindenkit a Demokratikus Választási Platformhoz. Úgy tudjuk ez a csoportosulás Tétényi Évát és támogatói körét lesz hivatott aggregálni."

 

Ez nagyon érdekes én a hivatkozott" felhivás" ból egészen mást olvastam ki vagy lehet,hogy már ők is olyan tökélyre fejlesztették a "kommunikációt", hogy a kampánybeszédük köszönőviszonyba sincs azzal amit ténylegesen szándékoznak tenni!?

De gondolom erre még kapunk öszinte magyarázatot mert nekem speciál tetszik a megfogalmazás és ha tényleg olyan jelentkezők lesznek amit a felszólitás megfogalmaz akkor ez önmagában is garancia lehet arra,hogy azt is fogja csinálni amit hirdet. Minden a jelölt személyektől függ, támogatandó vagy eleve egy elvetélt homis próbálkozás a hatalom megszerzése érdekében ! 

Mondjuk azt már nem értem miért kell ahhoz bármilyen párt tagja lenni ha valóban a város érdekeiben akarna valaki dolgozni ? Mert mintahogy korábban irtam a két dolog teljesen kizárja egymást ! Az is értelmezhetetlen számomra mi az ,hogy demokratikus erő? aki a választáson részt vesz bárkire szavaz is az mind demokratikusan teszi minthogy a törvény a garancia erre csak igy lehet ma törvényesen szavazni! Aki nem demokrata eleve else megy szavazni.

 

  "A Fidesz a tavaszi választáson már  egyszer begyűjtött idén cirka 7000 feletti szavazatot Esztergomban. Tény, hogy 2010-ben Tétényinek közel kétezer fideszes választópolgár átszavazására volt szüksége ahhoz, hogy megnyerje a polgármesteri széket. Tisztán matematikailag elemezve a helyzetet idén is ugyanerre a bravúrra lehet szüksége, ha folytatni akarja polgármesteri tevékenységét."

 

Szerintem meg Tétényi újrajelölése eleve hiba volna ! Kapott egy lehetőséget amit már az elején elpuskázott mikor azt gondolta na majd ő egyedül elbánik a Fidesszes testülettel ami eleve politikai analfabétizmus. De a későbbiekben sem próbált meg támaszkodni a támogatóira, hanem magányos farkasként vivta a maga kicsinyes eleve bukásra itélt harcát ! Lehet ,hogy tanult a történtekből de ennek a jeleit sem látom . Mint ahogy Hernádi emlitette "másik irányba kell gondolkodni"

 

  "Egy másik komoly probléma, hogy az elmúlt másfél-két évben Tétényi önkormányzati médiacsapata által alkalmazott, elsődlegesen a Meggyeshez köthető fideszeseket ostorozó kampánytaktika teljességgel hatástalan lehet a most felállt polgári képviselőcsapattal szemben. A megválasztása óta folyamatosan támadott, Meggyest a helyi szervezetben félreállító György Róbert nem kap feladatot a választáson, az immáron ciklusokon átívelően szintén komoly városházi támadásoknak kitett Horváth Mihály pedig ugyancsak nem kapott szerepet a mostani játéktéren. Ráadásul azt sem  lehet mondani (egy-két kivélteltől eltekintve), hogy a Fidesz képviselőjelöltjei Meggyes korszakához erősen köthetőek lennének."

 

Szerintem pedig a Meggyes csapathoz minden fidesz jelölt köthető,mivel egyse emelte fel a hangját anno Meggyes városrontó tevékenysége elle !

Aminek alapvetően két oka lehet, vagy nem ismerte fel a hibákat!

Ami azt jelenti ő is alkalmatlan ! Vagy felismerte, de a párthűsége miatt nem tette szóvá (inkább kiszolgálta) igy méginkább alkalmatlan! Eleve jellemtelen szolgalelkü.

 

 "Olyan személy is tagja lett a képviselőjelöltek csoportjának, aki a hírhedt fekete listán is szerepelt, mint a város "ellensége". A múlt miatt a Fideszt hibáztató szólamok - amik eléggé kontraproduktívak, és így 2014-ben már erősen unalmasak is -  nehezen lesznek értelmezhetőek olyan személyekkel szemben, akiket konkrétan meghurcolt a Meggyes féle hatalmi túlerő 2009-ben. Külön hatástalan lehet mindez olyan személyek részéről, akik 2010 előtt meg sem mertek szólalni nyilvánosan Meggyes városcsőd felé vezető fejlesztési politikája ellen. "

 

Szerintem meg a józan ész azt diktálja, csakis azok közül érdemes választani akik személyes érdek nélkül felismerték és birálták  Meggyes ámokfutását vállalva annak minden negativ követkazményét ők azok akik már bizonyitották a közösség a város érdekében elkötelezettségüket ! Ilyet pedig én egy tucatnál alig többet ismerek. a városban. De lehet Karcagról vagy akár Nyergesről még  importálni.

 

 "A Fidesz tehát most egyértelműen lépéselőnyben van: megnevezte a jelöltjeit és beindíthatja a kampányt, aminek másról sem kell szólnia, csak a szép és pozitív jövőről. Ezzel szemben az ellenzék - még ha össze is tudna fogni (ami erősen kétséges) - már most csak negatív szólamokkal operál."

 

Szerintem meg a fidesz bőviben van a pénzforrásnak, amit ugródeszkeként használ fel! Kérdés viszont,hogy az első nagy ugrás után sikerül -e talajt fogni ? Vagy eleve nagyrésze már a földetéréskor hasrvágódik,!

Ez viszont már csak az elkötelezett lokálpatrióta szavazókon múlik.