Ittasan okozott balesetet a fiatalkorú
Bulvár
2014. júl. 3.

<p style="text-align: justify;">Miután együtt italoztak, barátja megengedte a 17 éves fiúnak, hogy vezesse autóját, melynek baleset lett a vége.</p>

Barátja tápiószentmártoni otthonában italozott a 17 éves fiatalkorú fiú 2014. március 5-én éjjel. Kis unszolásra ismerőse megengedte neki, hogy vezesse autóját. A fiú ittasan és jogosítvány nélkül vezetve meg sem állt Pilismarótig. Onnan indult tovább Visegrád irányába, de Dömösön elvesztette uralmát az autó irányítása felett, letért az útról és egy útszéli betonhídnak ütközött. A balesetben a fiatalkorú sofőr és utasa is súlyosan megsérült. A balesetet okozó fiú és barátja a helyszínen megvárták a rendőröket, akiknek azt állították, hogy a járművet egy számukra ismeretlen személy vezette, aki a baleset után elfutott a helyszínről.

 

Az egyenruhások nem hitték el a történetet, és mindkettőjüket előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol a jármű tulajdonosa újabb történettel állt elő. Azt állította, hogy a 17 éves barátja kihasználta, hogy ő elaludt az autóban, így tudta és engedélye nélkül vezette a kocsit. Az igazságot a 17 éves tápiószentmártoni fiú adta elő gyanúsítotti kihallgatásán. Elismerte, hogy barátja tudtával és engedélyével ő vezette gépkocsit és elmondta azt is, hogy az este folyamán alkoholt fogyasztott, vezetői engedéllyel pedig nem rendelkezik.

 

 

 

A fiú ellen – szabadlábon hagyása mellett – járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, melyet 2014. július 2-án vádemelési javaslattal küldött meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek. A barát, a 26 éves H. Tamás ellen is büntetőeljárást indított a rendőrség hamis vád bűntette és járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

/KEMRFK/

(forrás)