U19: lazítással és edzésekkel is hangol az Európa-bajnokságra a válogatott
Sport
2014. jún. 27.

<p style="text-align: justify;">Csütörtökön dunai hajózással lazított az Esztergomban edzőtáborozó U19-es válogatott, a csapat tagjait a nap folyamán Buzánszky Jenő is meglátogatta.</p>

Az esztergomi összetartásnak az erőnléti edzésmunka elvégzése mellett a csapatépítés is célja, míg a válogatott mellett dolgozó pszichológiai team a mentális felkészítésre fektet kiemelt hangsúlyt. Szerdán a reggeli futás után az esztergomi bazilikához tettek egy kisebb túrát a játékosok, majd délután erőnléti edzés következett, levezetésként pedig egy kis partizás került a programba, melyen fellépett Hajdú Balázs humorista, Michelin-díjas szakács főzött a játékosokra, végezetül pedig karaokeban is bizonyították tudásukat a futballisták (és a stáb tagjai). Az este lélekemelő pillanata volt, hogy Székely János esztergomi-budapesti segédpüspök szólt a csapathoz, és megáldotta a válogatottat.

 

Csütörtökön Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás játékosa látogatta meg az együttest, és adott néhány jó tanácsot a fiataloknak, délután dunai sétahajózás színesítette a futásból és erőnléti edzésekből álló professzionális felkészülést, este pedig közös filmnézés zárta a napot.

 

 

Mészöly Géza szövetségi edző az mlsz.hu-nak elmondta: bár labdás edzéseket nem tart a szakmai stáb a játékosoknak, a fiatalok élvezik a munkát, és kitűnő hangulatban végzik az előírt feladatokat, még ha az erdei futás nem is vált mindenki kedvencévé. A pénteken záruló összetartást egy szombati pihenőnap követi, vasárnap pedig Telkiben folytatódik a munka, immár labdás edzésekkel, taktikai felkészítéssel.

 

A játékosok természetesen nyomon követik a világbajnokság eseményeit, s bár Esztergomban az utóbbi napokban nem volt lehetőségük meccsnézésre, gyakori beszédtéma a Brazíliában zajló viadal, miközben természetesen már egyre gyakrabban szóba kerülnek a júliusi Eb-meccsek, a 19-i Ausztria, a 22-i Portugália és a 25-i Izrael elleni összecsapások is.

 

/mlsz.hu/

(forrás)