Gondatlan veszélyeztetéssel vádolnak egy esztergomi orvost

Gondatlan veszélyeztetéssel vádolnak egy esztergomi orvost

2014. 06. 25. 12:31

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vádat emeltek egy esztergomi orvos ellen, mert 2013 augusztusában nem utalt be koponyavizsgálatra egy idős férfit, aki a kórházban kétszer elesett, és fejsérülést szenvedett. A beteg egy nap múlva meghalt – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerdán.

Reszl Ildikó főügyész közölte: az orvosa megszegte a szakmai szabályokat azzal, hogy nem intézkedett röntgen-, illetve CT- vizsgálatról. Hazaengedte a beteget, aki másnap agyvérzést kapott, majd kórházba szállítása után elhunyt.

 

A 78 éves férfinek más súlyos betegségei is voltak, ezért az Esztergomi Járási Ügyészség szerint nem állapítható meg, hogy a röntgen- vagy CT-vizsgálatot követő esetleges műtét megmenthette volna az életét.

 

/MTI/

2014. 06. 27. 11:29

Azért érdekes logikájuk van ezeknek az okos embereknek !

 

  "A 78 éves férfinek más súlyos betegségei is voltak, ezért az Esztergomi Járási   Ügyészség szerint nem állapítható meg, hogy a röntgen- vagy CT-vizsgálatot követő esetleges műtét megmenthette volna az életét."

 

Ez bizony igy van! Végülis sohasem állapitható meg,hogy mi lett volna ha megtörténik ami nem történt meg ! Ebből a logikából kiindulva nemis kéne operálni 20-éveset se, mert attól,hogy esetleg vakbéllel megoperálják még mindig lehetnek fel nem tárt betegségek amibe belehalhat.

Szóval nem azért eszünk,hogy éljünk, hanem azért élünk,hogy együnk !

Hát én nem igy gondolom!