Nincs okunk vigyorogni!

Nincs okunk vigyorogni!

Törölt felhasználó #43
2014. 06. 20. 18:00

Tétényi mégis, mint a tejbetök, úgy vigyorgott a Fidesz azon javaslatán, amely szerint néhány ingatlant fel kellene ajánlani az állam számára, hogy azokba esetlegesen egy országos közintézmény költözhessen.

Mint ismeretes Magyarország kormánya célul tűzte ki az országos közigazgatás részleges decentralizálását, egyes intézmények és minisztériumok vidékre költöztetését. A vidék bekapcsolása az ország működtetésében újabb lehetőséget jelent számos településnek, köztük Esztergomnak is.

 

Városunk számára egy országos feladatokat ellátó közintézmény betelepülése minőségi ugrást okozhatna az elmúlt négy év tetszhalott állapota után. Egy ilyen esetleges döntés a város számára munkahelyek százain felül az infrastrukturális fejlődés és nem mellékesen az adóbevételek drasztikus emelkedését jelenthetné.

 

A Fidesz Esztergomi Szervezetének elnöke ezért azzal a kérdéssel fordul a város vezetéséhez, hogy fontolják meg annak a lehetőségét, hogy a már korábban is az Alkotmánybíróság székhelyéül szolgáló Sándor-palotát, vagy esetleg a felújításában félbemaradt Déli-Kanonoksor épületét ajánlja fel Esztergom Város Önkormányzata arra a célra, hogy vagy az Alkotmánybíróság, vagy valamelyik minisztérium, vagy egyéb, országos feladatokat ellátó közintézmény székhelye Esztergomba kerüljön.

 

Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testülete ezért június 19-én sürgősséggel tűzte napirendjére a felajánlásról szóló döntést.

Sajnálatos, hogy Tétényi Éva „független” polgármester ebben az egyértelműen pozitív és a város számára számtalan előnnyel kecsegtető javaslatban is csak a politikai botránykeltés és a Fidesz elleni hangulatkeltést próbálta megtalálni.

 

 

„Itt viccesen úgy fogalmaznék, hogy én szerintem Orbán Viktornak kellene felajánlani a Sándor-palotát, hiszen oda szeretne költözni. Hát kicsit arrébb van mint a Vár, de ez is Sándor-palota. Nagyon vicces, ugyanis az egészet elég viccesnek tartom.” – ezekkel a szavakkal vezette fel Tétényi Éva a kormánypárti képviselők előterjesztését. Magánemberként lehet viccelődni, azonban ennek nem a testületi üléseken van a helye. Ez a fajta viselkedés méltatlan a királyváros polgármesteréhez és semmi más célt nem szolgál, mint újabb frontot nyitni Tétényi Éva számára a Fidesz kormány ellenében.

 

Ebből a zsigeri reakcióból is világosan látszik, Tétényi Éva megtépázott népszerűségét féltve bármire képes. Akár az egész város fejlődésének lehetőségéről is hajlandó lenne lemondani, saját önző és kicsinyes politikai érdekeinek megvalósítása érdekében. Tétényi Éva azonban mindig lebuktatja saját magát. Most sem történt ez másképp.

 

 

„…de természetesen ez egy politikai döntés lesz. Most viccesen azt mondanám, hogy nem tudom ki fog majd ezzel kampányolni! Kötve hiszem különben, hogy a minisztériumok kitelepítése vidékre egy jó ötlet, de hát ez már az én magánvéleményem. ” – mondta. 

Feltehetném a kérdést: ezek szerint azért nem tetszik Tétényi Évának az ötlet, mert nem az ő fejéből pattant ki? Megértem, hogy Tétényi Éva szeretne minden lehetőséget megragadni a kampányolásra, de amikor a város fejlődéséről van szó, a személyes érdekeit tegye félre és próbáljon végre – így négy év után – a városért cselekedni!

Amúgy nem tudom, hogy mi az amin Tétényinek vigyorogni támadt kedve, ugyanis ő már valószínűleg hetek óta tudhatott az Állami Számvevőszék Esztergomot érintő vizsgálatának eredményeiről.

A jelentés megállapításai pedig nem épp a legjobbak, hiszen a négy vizsgált területből négy esetben „nem megfelelő” minősítést kapott az Önkormányzat. Persze van aki kínjában vigyorog, ha már másra nem képes... 

asz_nemmegfelelo.png

Örülünk, Vincent?

2014. 06. 27. 18:37

"Sajnos megint pontosan igazad van, csak azt nem értem,-- pedig biztos  ill. tudom,hogy vannak rajtunk kivül még nagyon sokan, akik ezt pontosan látják - miért hallgatnak mint a sir? Ennyire nincs vér a pucákjukba ?"

 

Én úgy gondolom, az emberek belefáradtak, belefásultak a rengeteg hazugságba, félrevezetésbe, és legfőbbképen a következmények nélküliségbe. A kiválasztott elit mindent megtehet, szinte az emberek képébe röhögve, a haja szála sem görbül. Azt hiszem a pontot 2OO6-ban tették az I-re. Az emberek megalázásáért, megkinzásáért, meghurcolásáért, szemkilövésekért a mai napig senkit sem vontak felelősségre. Sőt még olyan kijelentések is elhangzottak a panelba szorult polgártársak részéről, akik tv-n  követték az eseményeket, "úgy kellett nekik, minek mentek oda" Ezek a szerencsétlenek még azt is képtelenek felfogni, hogy azok az emberek őértük is ott voltak és szenvedték a következményeket.

Ez tipikus példája a kárörömbe való élvezkedésnek, amikor a szerencsétlen annak örül, hogy lám van aki a jelen pillanatban még nálam is sz.rabb helyzetben van, mert engem legalább most nem vernek és taposnak meg.

 

Egyébként Magyar országnak is azt a sorsot szánták mint Ukrajnának, a polgárháborút és zavargásokat illetően. Mindent elkövettek azért , hogy ez bekövetkezzen a Magyarok és Cigányok között. Ezért volt az úgynevezett megélhetési bűnözős törvény általi oltalma, ezért az erőltetett integráció, ezért a Cigányság gigantikus támogatésa, a tolerancia a brutális bűntényekért való aránytalanul enyhe büntetés és nem utolsó sorban a titkosszolgálatok által elkövetett cigánygyilkosságok. Ha ki tört volna, vagy kitörne valamiféle háború a Cigányság és Magyarság között, azonnal beküldenék az EU csendőrséget, vagy NATO-t akik aztán természetesen az intoleráns náci fasiszta marokat gyilkolásznák, az INKAL-al szoros együttműködősben. Szerintem a nagy terv kieszelői, nem vették számitásba hogy milyen tűrőképessége van a Magyarnak.

Nem árt észben tartanunk, kik a "szövetségeseink".

Jót, még nem kaptunk tőlük.

2014. 06. 27. 6:36

Sajnos megint pontosan igazad van, csak azt nem értem,-- pedig biztos  ill. tudom,hogy vannak rajtunk kivül még nagyon sokan, akik ezt pontosan látják - miért hallgatnak mint a sir? Ennyire nincs vér a pucákjukba ? m ert akkor tényleg nem érdemlünk mást, mert a szolgalelküek szolgák lesznek ! "Gyáva népnek nincs hazája" Mert itt már teljes paradigma váltásra lenne szükség,  mint mondtad forditva ülünk a lovon /igaz, a vicc úgy van mikor erre figyelmeztették az őrmestert a válasz, hülye kopasz honnan tudja merre akarok menni?/ Lehet,hogy már itt tartunk ? Lassan 100-évet kell visszamenni,hogy találjunk egy olyan államférfit akire még fel lehet nézni .

Mert bizony, én már csak zsákmányszerző parazitákat látok akik 3-10-év alatt összelopják több 100-1000. ember munkájának gyümölcsét, aztán büszkén kiállnak "na látják ? lehet itt boldogulni "és büszkék arra amit "törvényesen" összaloptak !

Na hogy ebből nem lessz kibontakozás az is biztos max azt várhatjuk, kegyelemből életbe tartanak minket, hogy legyen aki eltartja őket, mint a kecskét meg a többi haszonállatot. Miközben elvárják tőlünk,hogy dolgozzunk nekik, és tapsoljunk mi meg hálából újra- meg újra vissza szavazzuk őket a hatalomba. Sikerült a munkást (fizikai szellemi) aki az összes értéket létre hozza," agygba döngölni"

Értelmiségieket meg már mutatóba se látok csak sunyi pulikutyákat.

gaz megmondta Teller Ede, hogy az " emberiség elcsökevényesedése következik"

2014. 06. 26. 0:15
kurázsi:

Ezzel csak mximálisan egyet érteni lehet ! Ez a lényglátás ami leginkább hiányzik az ilyen olyan egyetemeken meg főiskolákban agymosott szakemberekből /bár szerintem inkább csak szakbarbárok/ világlátásából ! Ezek a pártok amik ma működnek. semmi mást nem tesznek mint törvényeket hoznak a saját, bármilyen gyalázatos módon, akár nemzetárulással is, a saját meggatdagodásuk érdekében ,hogy aztán némi alamizsnával szavazatokat vácsároljanak ezért tenyérből etetik a vazallusaikat, ez mára- már annyira világos, hogy aki ezt nem látja azzal bizony baj van ! " Egy az ország egy a zászló" ez magyarul azt jelenti vagy be állsz mögénk vagy éhenpusztulsz, /magadról már ugyis régen képtelen vagy gondoskodni/ mert erre kitanittattunk ! Legfeljebb csak mások rovására ! Igy aztán az értékteremtő munkát már senki nem keresi. bocs inkább csak nagyon kevesen, ők még talán éppen megélnek de 1-ről 2-re soha nem jutnak, Mrt a külömböző "támogatásokkal" /"adományokkal"/ teljesen szétbombázzák az egész gazdaságot (ami ellehetetleniti az egészséges versenyt torzitja a gazdaságot a vazallusok javára/ éppen ezért öngyilkos is a mai "elitt"mert igy  biztos,hogy megbukik a rendszer mert igy fenntarthatatlan ! /vagy bérrabszolgák leszünk/ mindannyian , maximum  most ,hogy igy imitt amott erre már kezd rájönni a FIDESZ, de áttörésre biztos,hogy nem számithatunk. /mert a kutyából nem lesz szalonna/ Mert teljes  társadalmi paradigma váltásra lenne szükség !! De én még irányváltozát se látok ! nemhog szemlélet váltást !

A média pedig a nap 24-órájában mételyezi a levegőt megy a parasztvakitás !

De abból azért csak nem származnának további hátrányok ha az alkotmánybiróság ide költözne ! Bár kitudja?!

 

"Városunk számára egy országos feladatokat ellátó közintézmény betelepülése minőségi ugrást okozhatna az elmúlt négy év tetszhalott állapota után. Egy ilyen esetleges döntés a város számára munkahelyek százain felül az infrastrukturális fejlődés és nem mellékesen az adóbevételek drasztikus emelkedését jelenthetné."

 

Sajnos csak szarkasztikus módban tudok reagálni erre az irásra.

 

Először is, Esztergom városa minimum ezer éves múltra tekint vissza, és ha már minősigi változásra vágyunk, talán nem az elmúlt 4 vagy 25 vagy 75 évhez kéne a mércénket viszonyitanunk.

Mivel az Embert első sorban az érzelmain keresztül lehet vezérelni, ezt bizony sokan nagyon ügyesn alkalmazzák, ki is használják.

Valahogy erről a pincsi kutya jut most eszemebe, amikor felugrik a gazdi ölébe, csóválja a farkát, nyalogatja a kezét. (Azzal a különbséggel hogy a pincsi kutya esetében a szeretet e fajta kinyilvánitása őszinte) és itt most nem veled akarok személyeskedni, hanem az a mentelitás, hogy minősigi változást csak az hozhat, ha valamit "felülről" lecsepegtetnek, ez esetben közintézmény. Mintha a mindenkori kormány valamiféle értéket állitana elő, mintha "Ő " tartaná el polgárait és nem forditva.

Először talán jó irányba kéne felülni a lóra, azonnal másképpen nézne ki a világ.

Valóban jobb sorsot őrdemel ez a város, talán nem véletlen ez a sorvadás ebben a környezetben. A multik, az ingatlan spekulációk, az EU-ból érkező pályázatok soha nem fogják felemelni ezt a várost, de nem is ez a cél.

Talán nem kellett volna a város, (nomeg az ország) működő gazdaságát lebuldózerezni, a Nemzet vagyonát szétrabolni, az országot szabad prédává tenni, a gyarmatositók számára, akkor talán az ország, meg Esztergom is most egy sokkal élhetőbb hely lenne.

Szóval ezt az egészzet Tétényi nyakába varrni, enyhén szólva nevetséges

 

"De abból azért csak nem származnának további hátrányok ha az alkotmánybiróság ide költözne ! Bár kitudja?!"

 

Valószinűleg nem, de érdekes módon nem 3 évvel korábban került az ötlet teritékre, hanem pont most. A "mézes madzag" megint a mézesmadzag. Meddig lehet ezt játszani? A végtelenségig?

Hát persze. A nyugat által oly nagy melldöngetéssel kikiáltott szabadverseny úgy működik, hogy földbe tapossák a "vetélytárs " gazdaságát, oly módon hogy felkarolják a célország kutyáit,  akik aztán  elvégzik a "marcangolást," oszt má nincs is vetélytárs.  Lényeg az, hogy a globális uralomra törő "elit" bélpoklos csápjai folyamatosan etetve legyenek.

Hogy mi köze mind ehhez Esztergomnak? El lehet rajta gondolkodni.

Tudod, normálisabb időkben amikor a parasztot megharapta a kutyája, a kutyának annyi volt. Minket meg állandóan a mi kutyánk harapdál, mi meg lassan ezt a világ legtermészetesebb dolgának tekintjük. Vagy nem is a mi kutyánk? Akkor meg el kell zavarni a büdös fenébe.

 

 

2014. 06. 25. 7:50

Ezzel csak mximálisan egyet érteni lehet ! Ez a lényglátás ami leginkább hiányzik az ilyen olyan egyetemeken meg főiskolákban agymosott szakemberekből /bár szerintem inkább csak szakbarbárok/ világlátásából ! Ezek a pártok amik ma működnek. semmi mást nem tesznek mint törvényeket hoznak a saját, bármilyen gyalázatos módon, akár nemzetárulással is, a saját meggatdagodásuk érdekében ,hogy aztán némi alamizsnával szavazatokat vácsároljanak ezért tenyérből etetik a vazallusaikat, ez mára- már annyira világos, hogy aki ezt nem látja azzal bizony baj van ! " Egy az ország egy a zászló" ez magyarul azt jelenti vagy be állsz mögénk vagy éhenpusztulsz, /magadról már ugyis régen képtelen vagy gondoskodni/ mert erre kitanittattunk ! Legfeljebb csak mások rovására ! Igy aztán az értékteremtő munkát már senki nem keresi. bocs inkább csak nagyon kevesen, ők még talán éppen megélnek de 1-ről 2-re soha nem jutnak, Mrt a külömböző "támogatásokkal" /"adományokkal"/ teljesen szétbombázzák az egész gazdaságot (ami ellehetetleniti az egészséges versenyt torzitja a gazdaságot a vazallusok javára/ éppen ezért öngyilkos is a mai "elitt"mert igy  biztos,hogy megbukik a rendszer mert igy fenntarthatatlan ! /vagy bérrabszolgák leszünk/ mindannyian , maximum  most ,hogy igy imitt amott erre már kezd rájönni a FIDESZ, de áttörésre biztos,hogy nem számithatunk. /mert a kutyából nem lesz szalonna/ Mert teljes  társadalmi paradigma váltásra lenne szükség !! De én még irányváltozát se látok ! nemhog szemlélet váltást !

A média pedig a nap 24-órájában mételyezi a levegőt megy a parasztvakitás !

De abból azért csak nem származnának további hátrányok ha az alkotmánybiróság ide költözne ! Bár kitudja?!

 

"Városunk számára egy országos feladatokat ellátó közintézmény betelepülése minőségi ugrást okozhatna az elmúlt négy év tetszhalott állapota után. Egy ilyen esetleges döntés a város számára munkahelyek százain felül az infrastrukturális fejlődés és nem mellékesen az adóbevételek drasztikus emelkedését jelenthetné."

 

Sajnos csak szarkasztikus módban tudok reagálni erre az irásra.

 

Először is, Esztergom városa minimum ezer éves múltra tekint vissza, és ha már minősigi változásra vágyunk, talán nem az elmúlt 4 vagy 25 vagy 75 évhez kéne a mércénket viszonyitanunk.

Mivel az Embert első sorban az érzelmain keresztül lehet vezérelni, ezt bizony sokan nagyon ügyesn alkalmazzák, ki is használják.

Valahogy erről a pincsi kutya jut most eszemebe, amikor felugrik a gazdi ölébe, csóválja a farkát, nyalogatja a kezét. (Azzal a különbséggel hogy a pincsi kutya esetében a szeretet e fajta kinyilvánitása őszinte) és itt most nem veled akarok személyeskedni, hanem az a mentelitás, hogy minősigi változást csak az hozhat, ha valamit "felülről" lecsepegtetnek, ez esetben közintézmény. Mintha a mindenkori kormány valamiféle értéket állitana elő, mintha "Ő " tartaná el polgárait és nem forditva.

Először talán jó irányba kéne felülni a lóra, azonnal másképpen nézne ki a világ.

Valóban jobb sorsot őrdemel ez a város, talán nem véletlen ez a sorvadás ebben a környezetben. A multik, az ingatlan spekulációk, az EU-ból érkező pályázatok soha nem fogják felemelni ezt a várost, de nem is ez a cél.

Talán nem kellett volna a város, (nomeg az ország) működő gazdaságát lebuldózerezni, a Nemzet vagyonát szétrabolni, az országot szabad prédává tenni, a gyarmatositók számára, akkor talán az ország, meg Esztergom is most egy sokkal élhetőbb hely lenne.

Szóval ezt az egészzet Tétényi nyakába varrni, enyhén szólva nevetséges

 

2014. 06. 25. 5:04

"Városunk számára egy országos feladatokat ellátó közintézmény betelepülése minőségi ugrást okozhatna az elmúlt négy év tetszhalott állapota után. Egy ilyen esetleges döntés a város számára munkahelyek százain felül az infrastrukturális fejlődés és nem mellékesen az adóbevételek drasztikus emelkedését jelenthetné."

 

Sajnos csak szarkasztikus módban tudok reagálni erre az irásra.

 

Először is, Esztergom városa minimum ezer éves múltra tekint vissza, és ha már minősigi változásra vágyunk, talán nem az elmúlt 4 vagy 25 vagy 75 évhez kéne a mércénket viszonyitanunk.

Mivel az Embert első sorban az érzelmain keresztül lehet vezérelni, ezt bizony sokan nagyon ügyesn alkalmazzák, ki is használják.

Valahogy erről a pincsi kutya jut most eszemebe, amikor felugrik a gazdi ölébe, csóválja a farkát, nyalogatja a kezét. (Azzal a különbséggel hogy a pincsi kutya esetében a szeretet e fajta kinyilvánitása őszinte) és itt most nem veled akarok személyeskedni, hanem az a mentelitás, hogy minősigi változást csak az hozhat, ha valamit "felülről" lecsepegtetnek, ez esetben közintézmény. Mintha a mindenkori kormány valamiféle értéket állitana elő, mintha "Ő " tartaná el polgárait és nem forditva.

Először talán jó irányba kéne felülni a lóra, azonnal másképpen nézne ki a világ.

Valóban jobb sorsot őrdemel ez a város, talán nem véletlen ez a sorvadás ebben a környezetben. A multik, az ingatlan spekulációk, az EU-ból érkező pályázatok soha nem fogják felemelni ezt a várost, de nem is ez a cél.

Talán nem kellett volna a város, (nomeg az ország) működő gazdaságát lebuldózerezni, a Nemzet vagyonát szétrabolni, az országot szabad prédává tenni, a gyarmatositók számára, akkor talán az ország, meg Esztergom is most egy sokkal élhetőbb hely lenne.

Szóval ezt az egészzet Tétényi nyakába varrni, enyhén szólva nevetséges