George Clooney-nak adta ki magát a csaló
Bulvár
2014. jún. 18.

<p style="text-align: justify;">Volt, hogy rendőrnek, de olyan is, hogy villanyszerelőnek adta ki magát a házaspár, melynek férfitagja George Clooney-ét, női tagja pedig egy ismert énekesnő fotóját tette az igazolványára.</p>

Egy 77 éves esztergomi bácsihoz ment be F. József és F. Józsefné 2014. június 17-én. Azt állították, az önkormányzatnál dolgoznak és a férfi egészségi állapotáról érdeklődtek. A jóhiszemű sértett beengedte az idegeneket a lakásába. A gyanúsítottak elterelték a bácsi figyelmét és eltulajdonították a szekrényben tartott készpénzét.

 

A sértett csak a tettesek távozását követően vette észre, hogy meglopták, ezután értesítette a rendőrséget. A rendőrök azonnal a tettesek felkutatására indultak. Ismerték a személyleírásukat, valamint annak az autónak a rendszámát is, mellyel elmenekültek. Az adatokat Komárom-Esztergom megye valamennyi szolgálatban lévő rendőrének megadták, így fogták el a gyanúsítottakat. A bűncselekmény elkövetését követően Tatabányán a mozgóőri szolgálatot ellátó Tircsi Gábor r. törzsőrmester észrevette a keresett gépkocsit. Értesítette kollégáit, akik a tatabányai vasútállomástól nem messze megállították a kocsit és igazoltatták a benne ülő nőt és férfit. A járőrök átvizsgálták a járművet és a gyanúsítottak ruházatát, csomagjaikat. A házaspárnál nagyobb összegű készpénzt találtak, melyet lefoglaltak.

 

Az egyenruhások több hamis igazolványra is rábukkantak a jármű átvizsgálása során. Az egyiken F. József, mint nyomozó kapitány szerepelt, a másikon George Clooney fényképe volt látható, egy harmadik segítségével pedig az asszony igazolta magát egy ismert énekesnő fényképét felhasználva. A gyanúsítottaknál személyazonosító okmány nem volt, és a rendőrök kérdésére valótlan adatokat diktáltak be. Személyazonosságukat, előállításukat követően, a Tatabányai Rendőrkapitányságon tudták csak megállapítani a járőrök. Így derült ki, hogy F. Józsefet több rendőrkapitányság és bíróság is körözte. A házaspárt a tatabányai egyenruhások átadták az esztergomi nyomozóknak, akik gyanúsítottként hallgatták ki őket.

 

Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben vizsgálják, hogy a házaspár követte-e el további hasonló jellegű bűncselekményeket. A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

 

/KEMRFK/

(forrás)