Vívóversennyel nyílt meg a magyar vívás története kiállítás
Sport
2014. jún. 16.

<p style="text-align: justify;">Június 12-én, csütörtökön meg ünnepélyes keretek között nyitották meg a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Lovagtermében „A magyar vívás története" című kiállítást. A tárlat apropója a Magyar Vívó Szövetség megalakulásának 100., és Pézsa Tibor tokiói olimpiai győzelmének 50. évfordulója volt.</p>

Az eseményen a Klarinét zenekar teremtette meg a hangulatos légkört, és az Aranysólyom Lovagrend két tagja, Cserei Ákos és Illés Adrián mutatta be, hogy milyen történelmi alapjai lehetnek a vívásnak.  

 

Ezután az az esztergomi Szent László Vívóegyesület tagjai mérkőztek meg egymással. Női tőrben aranyérmet kapott Varga Aisa, és ezüstöt Sárik Réka. Férfi kard kategóriában Mészáros Áron győzött, női kardban pedig Fodor Zsófia. A mérkőzéseket Imrech László, veterán Európa bajnok és világbajnoki ezüstérmes vezette.

 

A díjakat Polgár Pál, a Magyar Vívószövetség főtitkára adta át. Németh Árpád és a Sportmúzeum gyűjteményeiből összeállított kiállítást Molnár Béla, Polgár Pál, Szabó Bence  –  a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára –  nyitotta meg.

 

A tárlat június 29-ig 10 és 18 óra között látogatható, az eseményen készült fotók itt tekinthetőek meg.

(forrás)