Lackfi János és a Sajtkukacz is Esztergomba látogat
Kultúra
2014. jún. 10.

<p style="text-align: justify;">Június 17-én, kedden a Helischer József Városi Könyvtár Gyermekkönyvtár részlegének lesz vendége Lackfi János József Attila-díjas magyar költő és a Sajtkukacz zenekar is.</p>

Lackfi János József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító, tanár, Nyugat-kutató, fotós. Eredeti nevén Oláh János. Szülei Mezey Katalin és Oláh János. Hogy apjával össze ne tévesszék, publikálása kezdetekor a Lackfi nevet vette fel.

 

Első publikációja 1987-ben jelent meg (ekkor a Táncsics Mihály Gimnázium diákja). Az ELTE BTK magyar–francia szakán szerzett diplomát 1996-ban, majd az ELTE-n a Magyar Irodalomtörténet tanszéken doktorált. 1994-ben a JPTE Francia Tanszékén tartott kurzust a belga irodalomról. 1999 óta a Nagyvilág című folyóirat, 2000-től a Dokk.hu internetes folyóirat szerkesztője. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Francia Tanszékének adjunktusa (1996-tól), a Kreatív Írás program egyik vezető oktatója Vörös István mellett. A Magyar Írószövetség és a JAK tagja, valamint a Magyar PEN Club titkára.

 

Lovasi András, a Kis Pál és a Borz, és a Kiscsillag énekesének jó barátja, több közös szerzeményük is van.

 

A Sajtkukacz zenekar alapvető célja bemutatni az akusztikus élő zene varázslatos világát, a zenehallgatás, vagy éppen a gyerekek bevonásával történő közös muzsikálás örömét. A viszonylag egyszerű hangszerelés, könnyed fülbemászó dallamvilág mind azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek könnyen, játékos formában értsék, lássák, hogy milyen nagyon fontos a zene az ember életében.

(forrás)