Czunyiné Bertalan Judit lett a köznevelési államtitkár

Czunyiné Bertalan Judit lett a köznevelési államtitkár

2014.06.10. 15:41

Bemutatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) államtitkárjelöltjeit kedden Balog Zoltán miniszter. Rétvári Bence parlamenti államtitkár és miniszterhelyettes, Lengyel Györgyi közigazgatási, Czunyiné Bertalan Judit köznevelési, Simicskó István sportért felelős, Soltész Miklós egyházügyi, Hoppál Péter kulturális, Veresné Novák Katalin ifjúsági és családügyi, Czibere Károly szociális és társadalmi felzárkózási, Zombor Gábor egészségügyi államtitkár lesz. A felsőoktatási államtitkár személyét néhány héten belül jelentik be.

Czunyiné Bertalan Judit fehér mellényben látható a képen

 

A miniszter az államtitkárokat bemutatva kiemelte: az, hogy a minisztérium változatlan formában folytatja működését, bizonyítja, hogy sikeres volt a létrehozására irányuló kísérlet, és érdemes együtttartani azokat a társadalompolitikai ágazatokat, amelyek közvetlenül érintik az emberek életét. Továbbra is stratégiai cél Magyarország polgárai, közösségei lelki-testi egészségének erősítése, és ehhez hozzátartozik a közművelődés is - fejtette ki, hozzátéve: fontos továbbá a családok megerősítése, ez áll a kormány és a tárca tevékenységének középpontjában.

 

Czunyiné Bertalan Judittól azt várják, hogy pedagógus végzettségével, szakmai politikai tapasztalata kamatoztatásával mutasson rá, hogy a köznevelés területén bevezetett komoly reformok a hétköznapokban hogyan szolgálják a gyermekeink és a pedagógusok érdekeit. Kísérje figyelemmel a pedagógus életpálya életbe lépő szakaszát, és a Nemzeti alaptanterv bevezetése óta felhalmozódott tapasztalatokat összegyűjtse, értékelje, valamint a Nemzeti Pedagógus Kar felállítása után bábáskodjon a kezdeti lépéseknél. Másik komoly feladata lesz a három éves kortól kötelező óvodáztatás zökkenőmentes indítása.

 

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkárjelölt elmondta: nagy feladatot kapott, hiszen a köznevelés érzékeny terület, a magyar családok mindegyike kötődik a rendszerhez. A tartalmi keretek meghatározása az elmúlt években megtörtént, az irány jó, ezt tartani kell - jelezte.

 

 Az államtitkárok június 15-e után foglalják el hivatalukat.

 

/MTI/

/Fotó: MTI - Beliczay László/

2014.06.10. 17:58

Nemtudom ha a párttársainak ilyen véleménye van, az számomra se igazán biztató,

ahhozképest,hogy 1974-ben született diplomája és még legalább két főiskolai végzettsége és két családja is van szerintem ez valami parafenomén lehet,

Hogy gyakorlata honnan van azt ugyan nemtudom, de meglátjuk hogyan fogják a régi játszótársak elfogadni tőle az elkerülhetetlen húsbavágó intézkedéseket,

Vagy csak arról van szó egyszerüen kifogyott a FIDESZ a hithű felnőtt támogatókból

 

 "Megyénkben a pozíciót nem más látja el, mint Czunyiné dr. Bertalan Judit, akinek lassan egy A4 méretű névjegykártyára lesz szüksége, ha minden posztját fel szeretné sorolni. Eddig is sok teendője volt a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, de úgy tűnik vállalta ezt az áldozatot is. 2010-ben országgyűlési képviselője a volt 3. választókörzetnek, egy parlamenti bizottság elnöke, kettő másik bizottság tagja volt 2011. február 14-ig és Bokod község önkormányzati képviselője 2010-től. Ezen kívül még ő a Komárom- Esztergom megyei kormányhivatal vezetője. Jövedelemnyilatkozata alapján a képviselői mandátumaiért járó juttatásai mellé havonta bruttó 997.200 Ft összeget kap.

Úgy tűnik, hogy egy nap állhat 48 órából is! A fenti feladatok ellátása egyenként kívánnak egy teljes embert, viszont Czunyiné asszony nap, mint nap rácáfol erre. Ha képviseli ...."

 

Ehhezképest egy hozzá hasonló korú történelem tanárnak a fizetése ugy  nettó

200 000 ft/hó körül van máramig lesz állása.

Valahogy én ezekben a mindenhez értő zsoli -dzsokerekben nem hiszek.

De lehet,hogy megint csak én károgok.