Vádat emeltek a lakást felgyújtó fiatalember ellen
Bulvár
2014. máj. 27.

<p style="text-align: justify;">Gondatlan közveszély okozásának vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 19 éves fiatalember ellen, aki 2013. november 24-én Dorogon egy lakótelepi lakásban benzint locsolt a cserépkályhába. Az égésgyorsítótól a parázs lángra kapott és leégett az első emeleti otthon.</p>

 A tűzoltók a lépcsőházból kimenekítették a lakosokat és eloltották a tüzet. V. Viktort a rendőrök előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalember elmondta, hogy barátja családjának segített 2013. november 24-én. Aprított fát vitt fel a lakásba. A hűvös időre tekintettel be akartak fűteni a szobában lévő cserépkályhába, de a fa és a papír nem akart meggyulladni.

 

Ekkor egy kupaknyi benzint locsolt a parázsra, amely belobbant és lángra gyújtotta a szoba berendezési tárgyait. A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a büntetőeljárást vádemelési javaslattal zárta le és küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

 

/KEMRFK/

(forrás)