Esztergomi lány lett a korosztálya legjobbja a Gyerek ARC pályázat rajzpályázaton

Esztergomi lány lett a korosztálya legjobbja a Gyerek ARC pályázat rajzpályázaton

2014.05.25. 11:33

A díjátadó után megnyílt szombaton az idei Gyerek ARC pályázat legjobb, az egészséges életmód témáját feldolgozó alkotásaiból válogató kiállítás a Millenárison.

A rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás és a szabad levegőn eltöltött idő fontosságát dolgozták fel a 6-14 éves korú gyerekek rajzai az idei pályázaton, amelyre több mint 1700 alkotás érkezett az országból és a határon túlról. A legjobb 81 rajzot óriásplakátokon láthatja a közönség a Millenárison - hangzott el a szombati kiállításmegnyitóval egybekötött díjátadón.

 

 A 6-9 éves korcsoportban Török Hunor Flórián rajza nyert a tatai Menner Bernát Alapfokú Művészeti Iskolából, a 10-14 évesek közül pedig Róth Edina alkotása lett az első helyezett az dorogi Eötvös József Általános Iskolából.

 

 Ebben az évben azt a három iskolát is díjazták, amelynek diákjai a legtöbb, kiállításra is bekerült munkát adták. Itt első lett az Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Berettyóújfaluról, második az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola, harmadik pedig a szintén fővárosi Gyulai István Általános Iskola.

 

Idén az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) is csatlakozott a pályázathoz, és felajánlotta, hogy az első három helyezett iskolában megtartja Ébresztő-óra című, gyerekeknek szóló programját, amelynek témája a gyermekjogok és a gyermekek helyzete a világban.

 

Emellett UNICEF Magyar Bizottság Gyerekszem különdíjat is átadott, amelyet a tavalyi, 10-14 éves korosztály nyertese, Takács Martin ítélt oda kedvenceinek.

 

 "Ebben az évben először vett részt a Gyerek ARC előző évi győztese a zsűrizésen, mert a pályázatot és kiállítást támogató UNICEF Magyar Bizottság kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekek képviseljék magukat az őket érintő döntésekben" - hangoztatta Danks Emese, a szervezet ügyvezető igazgatója.

 

 A díjakat Kiss Gergely Nimród és Schiff Andrea kapták.

 

A Hegyvidék Bevásárlóközpont a legzöldebb alkotásoknak ajánlott fel különdíjakat, a Tesco-Global Áruházak Zrt. pedig azokat az alkotókat jutalmazta, akiknek szülei a cégcsoport munkavállalói. A Mindenki tud rajzolni című könyv szerzői, Barabás Zsófi és Moizer Zsuzsa is különdíjat adtak át.

 

Az alkotásokat május 24-től június 29-ig láthatja a közönség.

 

/MTI/

/Fotó: Facebook/

Még nincsenek kommentek :(