Vádemelés az ingyen tankoló ellen
Bulvár
2014. máj. 20.

<p style="text-align: justify;">Tankolást követően fizetés nélkül hajtott el N. József egy esztergomi töltőállomásról 2013. november 1-jén. A kutas bejelentése szerint a fehér színű személygépkocsi és vezetője nem először járt náluk. 2013. október 28-án is ott tankolt és akkor sem fizette ki a járműbe töltött benzint. Hatósági jelzés egyik esetben sem volt az autón, a kocsi vezetője a bűncselekmény elkövetése előtt leszerelte mindkettőt. 2013. november 1-jén a töltőállomás dolgozójának volt annyi ideje, hogy az ülésre helyezett rendszámtáblát megfigyelje és megjegyezze a betűket és számokat, melyeket az egyenruhásoknak is elmondott.</p>

Az esztergomi járőrök a városban észlelték a keresett autót, melyre használója visszaszerelte a rendszámtáblákat. Követték a férfit, aki ismét egy benzinkút felé vette az irányt. N. József ismét tankoláshoz készülődött. Ekkor már a hatósági jelzés hiányzott a kocsiról. Mivel a járműve tele volt üzemanyaggal, ezúttal a nála lévő benzines kannákat akarta megtölteni. Ekkor fogták el a rendőrök, akik a férfit előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol vele szemben kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, mely pozitív eredményt mutatott. A 27 éves férfi ellen – szabadlábon hagyása mellett – járművezetés bódult állapotban vétség, kábítószer birtoklása vétség és üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

 

A nyomozás során kiderült, hogy a fenti két eseten túl N. József további két benzinkúton tankolt fizetés nélkül: 2013. október 29-én Dorogon, és 2013. november 30-án Nyergesújfalun. N. Józsefet 2013. december 5-én a nyomozók újra kihallgatták, ezúttal azonban nem engedték szabadon. A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte. Az ügyben a rendőrség a büntetőeljárást 2014. május 16-án befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 

/KEMRFK/

(forrás)