Végre az egész város új felvételeken látható a Google Earth-ben
Kultúra
2014. máj. 19.

<p style="text-align: justify;">A Google, műholdképekből és ortofotókból összeállított digitális Földgömbjén körülbelül egy hónappal ezelőtt frissült Esztergom és környéke. Akkor még nagyjából csak a város feléről láthattunk új műholdképeket, a tegnap élesedett új képeknek hála most már az egészről. </p>

Bár a frissítés még csak a külön letölthető Google Föld programban érhető el, a böngészőből használható Maps-ből még nem, érdemes kipróbálni, mert Esztergom mellett a teljes környék, így például Dorog, Párkány, Tát, Kesztölc, stb. is a 2014. április 30-án készült műholdképeken nézegethető. Mivel párhetes felvételekről van szó, ezért nagyrészt a város jelenlegi állapota látható rajtuk. Ennek köszönhetően többek között olyan érdekességeket is fellelhetünk, mint például a Széchenyi térről a Granvisus udvarába költöztetett bódék libasorszerű látványa.

 

Az internetes térképet böngészni szeretőknek már csak arra kell várniuk, hogy a Maps-ben is lecserélésre kerüljenek a most látható, 2011. augusztus 31-én készült képek a pár héttel ezelőttiekre és, hogy Esztergom mellett végre a környékbeli többi település Street View felvétele is frissítésre kerüljön.

(forrás)