Még elkerülhető az új adósságrendezés

Még elkerülhető az új adósságrendezés

2014. 05. 19. 9:58

A Giegler ügy kapcsán az esztergomi portál immár másodszor tálalja érdekesen az ügy részleteit. Tisztázzuk tényszerűen:

„….Adósságrendezés: talán elkerülhető lett volna, de Tétényi távozott az egyeztetésről…” írta a szeretgom hivatkozva az MTI tudósításra, melyben azonban egy szó sem esik ilyesmiről.

 

(Pedig de: „a héten Tatabányán tárgyalásra idézte a törvényszék a polgármestert és a követelését kérő céget, hogy valamilyen módon elkerülhető legyen az új adósságrendezési eljárás, de a polgármester a tárgyalás felénél távozott – MTI”. Hírszerk.)

 

- Az adósságrendezés nem indult el, a 15 napos fellebbezést a bírósági dokumentum kézhezvételétől számítják, mivel a hivatal a mai napig (2014. május 19.) nem kapta kézhez a levelet, így érdemben semmilyen eljárás nem indult el. Hogy a polgármester honnan távozott és mikor, amivel gátolta a város érdekeit, sem az írásból nem derül ki, sem a tények nem igazolják, így a cím egyértelműen alkalmas megtévesztésre. Hogy az internetes portál honnan jutott a dokumentumhoz, immár 5 nappal a hivatalos kézbesítés előtt, egyelőre rejtély.

 

- A képviselő-testületi ülésen a helyi Fidesz, az ellenzéki képviselők és a polgármester között konszenzus alakult ki ebben az ügyben, a polgármester pontosan elmondta a képviselőknek, ők pedig megértették, miért ezt az utat választotta a város. Így tehát a helyi Fidesz nyergesújfalui vezetője áll ki a szintén nyergesújfalui mélygarázs-kivitelező érdekei mellett, szemben saját pártjának helyi akaratával.

 

- A szigeten épülő mélygarázs tulajdonosa a Giegleg Kft. felé a pontos kimutatások szerint a mai napig az adósságrendezés során megállapított 1 milliárd 680 millió forintból 1 milliárd 646 millió 800 ezer forint ki is lett fizetve. Ezek szerint a politikai lejárató próbálkozás kb. 22 millió forintról szól, melynek akár többszörösét is megnyerheti a város abban a szavatossági perben, melyet remélhetőleg még nyár elejéig le fog zárni a bíróság.  Abban az esetben felmerül a kérdés, hogy a 3 millió forintos törzstőkéjű Giegler hogyan fog jót állni a szavatossági perben foglaltaknak, akár több tízmilliós ellenkövetelésnek.

 

Gatekeeper

Törölt felhasználó #43

2014. 05. 19. 10:07

Ez amúgy most valami hivatalos közlemény, vagy egy "műkedvelő" írása? 

A polgármester távozott vagy nem távozott ügyben, meg itt egy kis kiemelés az egyeztetés jegyzőkönyvéből: 

 

De ami még "viccesebb" az nem az adósságrendezés tényének vitatása, hanem a kedves kollega azon történő fennakadása, hogy miképp került a szeretgomhoz a végzés... Ebben a fene nagy nyitottságban miért gond, hogy kikerült? Azért mert az önkormányzat olyan béna, hogy még nem tudta megkapni majd egy héttel a végzés után? Talán agyon kellene hallgatni, mert kellemetlen? 

2014. 05. 19. 10:03

Mondjuk 2010-ben sem volt lejárt 25 milliárdos tartozása a városnak, ott is sokkal kisebb összeg miatt indult meg az adósságrendezés...