Ápolói konferencia a várban
Egészségügy
2014. máj. 19.

<p style="text-align: justify;">A MESZK KEM-i Területi Szervezete és a Vaszary Kolos Kórház szervezésében ismét megrendezésre került az Ápolók Nemzetközi Napja Tudományos Konferencia a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma Lovagtermében.</p>

A fotón Tétényi Éva, Üveges Péterné Ápolási Igazgató, Dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos és Szánti Istvánné, a MESZK Járóbeteg-ellátási Alelnöke látható.

 

A május 16-án megrendezett konferencia résztvevőit Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere köszöntötte, majd üdvözlő beszédet mondott Richter Márta a MESZK KEM Területi Szervezetének főtitkára, valamint Dr. Kanász Gábor, a Vaszary Kolos Kórház főigazgatója és Üveges Péterné ápolási igazgató. A köszöntőket követően elismerő oklevelekkel jutalmazták az esztergomi kórház osztályainak munkaközösségeit, valamint ugyancsak itt kerültek átadásra a tatai Szent Erzsébet Rehabilitációs Kórház és Szakrendelő dolgozóinak elismerései is. A konferencia az ápolók szakmai fejlődését hivatott segíteni a legfrissebb információk, kutatási eredmények és tapasztalatok bemutatásával. A pénteki rendezvényen 21 előadást hallgathattak meg a résztvevők, többek között a fertőző betegségek, a lelki egészség, természetgyógyászat, diagnosztikai újdonságok, tartós fájdalomcsillapítás témakörökben.

 

A Magyar Ápolási Egyesület még 2011 decemberében kezdeményezte az Országgyűlésnél, hogy Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját nyilvánítsák a Magyar Ápolók Napjává.

 

Az Egyesület legfőbb célja teljesült akkor, mikor a Magyar Országgyűlés 5/2014(2.07.) OGY.sz határozatával február 19-ét Kossuth Zsuzsanna születésnek évfordulóját, a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította.

 

Városházi információ

Hock Anikó

(forrás)