A Vaszary Kolos Kórház a fejlesztési lista elején van
Egészségügy
2014. máj. 16.

<p style="text-align: justify;">Az esztergomi kórház a fejlesztési lista elején van – mondta Szócska Miklós tegnap Esztergomban. Az egészségügyi államtitkár mellett Hidvéghi Balázs EP-jelölt, valamint a térség országgyűlési képviselője, Völner Pál szólalt fel a mintegy 150 fős hallgatóság előtt.</p>

A Balassa iskolában Dr. Völner Pál, a térség képviselője, államtitkár köszöntötte csütörtök délután Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárt, valamint, Hidvéghi Balázst, külgazdaságért és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkárt, nem mellesleg pedig a Fidesz EP listájának 13. helyezettjét.

A fórum előadói felszólalásaikban összefoglalták az elmúlt parlamenti ciklus fejlődési szakaszait, illetve a választókerületi elnök Völner Pál ismét megköszönte az országgyűlési választásokon elért eredményt elősegítő aktivistáknak munkájukat, lelkesedésüket. Mint Völner Pál mondta, az április 6-ai választásokat megelőző munka folytatódik most az uniós, majd pedig ősszel, az önkormányzati választások előtt is.

 

Hidvéghi Balázs elemző beszédében sorra vette a Fidesz-KDNP kormány elmúlt négy évében elért eredményeket, a foglalkoztatottságának növelésétől kezdve a rezsicsökkentésen keresztül a kettős állampolgárság megalkotásáig.

 

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az ellátó rendszerek helyreállításának fontosságát hangsúlyozta, mint mondta, az Orbán-kormány fontos feladatának tekintette és tekinti, hogy a magyarok egészségesek és egészségtudatosak legyenek, illetve, hogy a betegek magas szintű ellátásba részesüljenek, az egészségügyben motiváltak legyenek a dolgozók.

Szócska Miklós kiemelte: a nemdohányzók védelmére alkotott törvénynek köszönhetően több mint 200 ezren hagyták abba a dohányzást, de legalább ilyen fontos, hogy egy új rendelkezés értelmében negyedével kevesebb cukor és só kerül az élelmiszerekbe.

Az egészségügyért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy az új magyar egészségügyi program komoly hozadékkal bír, ebből lehet fejleszteni az egészségügyi dolgozók bérét. Az egészségügyi ellátórendszer javulásának egyik mutatója lehet a cél, hogy jövő év végére maximum fél év legyen bizonyos műtétek előtti várakozási idő, valamint, hogy jóval olcsóbban lehet ma hozzáférni a biztonságos gyógyszerekhez, de megkezdődött az ápolói, szakápolói utánpótlás visszarendezése. Igaz, ehhez 2-3 évre lesz szükség, amihez kötődik az orvos-kivándorlások csökkenő száma, fogalmazott az államtitkár.

Szócska Miklós rámutatott, az Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnak köszönhetően az elmúlt évek munkájának köszönhetően a magyarok egészségesebbek, egészségtudatosabbak és az ellátórendszer is jobban működik.


A támogatások tekintetében Szócska Miklós arról is beszámolt, hogy az esztergomi kórház a fejlesztési lista elején van, mely főként eszközfejlesztés, ami az ellátás színvonalának javulását hozza el.

 

/Fidesz Esztergomi Szervezete/

(forrás)