Lövöldözés a Pala partján, kirakatbetörés Kertvárosban
Bulvár
2014. máj. 12.

<p style="text-align: justify;">A rend bátor őrei a hétvégén sem pihenhettek nagyon. Ugyanis a Pala partján fekvő szórakozóhelyen történt lövöldözéshez hívták ki őket, és vádemelési javaslatot küldtek a Járási Ügyészséghez egy dorogi fiatalember ügyében, aki még márciusban törte be három üzlet kirakatát és egy családi ház ablakát dühöngés közben.</p>

A kerítésen át akart bejutni egy helyi szórakozóhelyre egy testvérvár Esztergomban 2014. május 10-én. A biztonsági őr észrevette és feltartóztatta őket. Szóváltás alakult ki közöttük. A vendéglátóhely és az ott szórakozók biztonságára ügyelő férfi és a szórakozóhely tulajdonosa felszólította a 22 éves B. Györgyöt és a 20 éves B. Richárdot, hogy ne másszanak át a kerítésen, mert a magánterületre nem engedélyezi számukra a belépést.

 

 A testvérek nem értettek a szóból, összeverekedtek a sértettekkel. B. György ekkor elővette a magánál tartott gázriasztó fegyverét. Öt lövést adott le belőle, melyek közül az egyik eltalálta a tulajdonost. Őt a mentőszolgálat a kórházba vitte. A helyszínre érkező egyenruhások elfogták és előállították a testvérpárt. Az Esztergomi Rendőrkapitányságon mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Velük szemben a nyomozók alkohol és kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak. Mindkettő eredménye pozitív lett. A Dorogon élő 22 éves B. György ellen súlyos testi sértés bűntett kísérlete, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, míg 20 éves testvérét kábítószer birtoklása vétség elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség. 

 

A gyanú szerint három üzlet kirakatát és egy családi ház ablakát törte be kővel S. János. Az esztergomi férfi 2014. március 11-én este követte el a bűncselekményeket. Gyalogosan járta Esztergom-kertváros utcáit, ahol két üzlethelyiség kirakatát is bedobta. Ezután átsétált Dorogra, ahol egy áruház üvegét, néhány utcával arrébb pedig egy családi ház ablakát rongálta meg.

 

 Az egyik esztergomi üzlet biztonsági kamerája felvételt készített a tettesről, ez alapján azonosították őt a dorogi nyomozók. A 22 éves férfit a rendőrök másnap otthonában elfogták és előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra. S. János gyanúsítotti kihallgatásán beismerte a bűncselekmények elkövetését. Elmondta, hogy céltalanul sétált aznap este az utcán. Feszült volt és idegességét három üzlet, majd egy családi ház ablakának betörésével vezette le. A férfi ellen rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Két héttel később a férfit újra gyanúsítottként hallgatták ki a dorogi nyomozók, mivel S. János szidalmazta és fenyegette egy hölgy ismerősét és annak élettárását, 2014. március 25-én pedig szeméremsértő módon mutogatta magát előttük.

 

A férfit a rendőrök még aznap elfogták. A rendőrség ezúttal őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását. A Dorogi Rendőrkapitányság az S. János ellen folytatott büntetőeljárást 2014. május 9-én vádemelési javaslattal befejezte és megküldte az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 

/KEMRFK/

(forrás)