Esztergomban lesz a Mindszenty-vetélkedő döntője
Egyház
2014. ápr. 30.

<p style="text-align: justify;">A Mindszenty bíboros emlékére rendezett engesztelő zarándoklat idején, május 3-án tartják a Devictus vincit című, középiskolásoknak szervezett Kárpát-medencei történelmi vetélkedő országos döntőjét az esztergomi Szent Adalbert Képzési Központban. - írja a Magyar Kurír <a href="http://magyarkurir.hu/hirek/-devictus-vincit" target="_blank">elektronikus kiadása</a>.</p>

Országos döntővel zárul a Mária Rádió és a Mindszenty Alapítvány által szervezett történelmi vetélkedősorozat. A háromfordulós, felmenő rendszerű versenyen több mint félszáz középiskola háromfős csapata vett részt. Az országos döntőre május 3-án, a Mindszenty bíboros emlékére rendezett engesztelő zarándoklat idején kerül sor az esztergomi Szent Adalbert Képzési Központban.

 

Az ország legjobb 14 csapatának felkészültségét, tudását az alábbi személyek értékelték: Habsburg Lotharingiai Mihály főherceg; Cserháti Ferenc esztergom–budapesti segédpüspök; Varga János, a bécsi Collegium Pázmáneum rektora; Dúl Géza, a Mária Rádió műsorigazgatója; Csűrös Csilla, az MTVA műsorvezetője és Kovács Gergely posztulátor, a Mindszenty Alapítvány ügyvezetője – tájékoztatta szerkesztőségünket Pásti József tanügyigazgatási szakértő, a verseny szakmai instruktora.

(forrás)