Elkezdődhet a dugómentesítés első szakasza a 10-es úton
Gazdaság
2014. ápr. 29.

<p style="text-align: justify;">A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kiírta a kivitelezői közbeszerzést a Budapest III. kerület, Bécsi út - Budapest-Esztergom vasútvonal szintbeli keresztezés kiváltására, a Bécsi út és az Ürömi út kereszteződés között a 10. számú főút fejlesztésére, valamint az Aranyvölgy utca korszerűsítésére, a beruházás jövő őszre készülhet el - közölte Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője.</p>

Az Ürömi út, Külső Bécsi úti becsatlakozásánál körforgalom épül majd.

 

A beruházás becsült értéke meghaladja az 5 milliárd forintot.

 

Az Óbuda vasútállomás mellett megszűnik a szintbeli átjárás, helyette jövő tavasztól a Pomázi úton a vasút feletti hidat használhatják az autósok.

 

Az Ürömi út, Külső Bécsi úti becsatlakozásánál körforgalom épül. Ettől a körforgalomtól - 2 kilométer hosszban - új nyomvonalra kerül a 10. főút a Kocsis Sándor utcáig. Az új út az Aranyhegyi patak mellett halad majd.

 

 

A Kocsis Sándor utca és a Pomázi út között az Aranyvölgy utcában 2x1 forgalmi sávos út épül, külön gyalogos járdával és kerékpárúttal.

 

Az új nyomvonalon futó 10. számú főút alatt kerékpáros és gyalogos aluljáró épül a Solymár köz vonalában, mely biztonságos megközelítést tesz lehetővé Solymárvölgy és a vasút Üröm megállóhelye között.

 

Az óbudai közlekedést modernizáló projekt az Új Széchenyi Terv keretében, uniós forrásból valósul meg - mondta Loppert Dániel.

 

/MTI/

(forrás)