Ma reggel frissült a Google Street View is
Bulvár
2014. ápr. 22.

<p style="text-align: justify;">A keresőóriás térképszolgáltatása mellett leghasznosabb és talán legérdekesebb szolgáltatása a Street View, mellyel panorámaképekből összeállított virtuális környezetben lehet bejárni a világ legextrémebb pontjai mellett (Grand Canyon, Kínai nagy fal, Eiffel-torony, stb.) többek között városunkat is. Az eddigi, Esztergomnak csak a nagyobb útjait lefedő felvételek után ma végre bekerült a rendszerbe a tavalyi augusztusi felvételekből álló frissítés, mellyel most a város utcáinak, tereinek körülbelül 80%-a le lett fedve.</p>

A legkisebb utcák rögzítésén túl érdekesség, hogy a világ sok híres épülete mellett mostantól a Bazilikába is be lehet menni és körbenézni a panoráma fotók segítségével (kupolába sajnos nem, ellenben a Téli kápolnába igen), plusz olyan területeken is készítettek felvételt, melyekre autóval normális esetben nem lehet behajtani. Ilyen például a Széchenyi tér, a Kis Duna-part, a piacutca, vagy Pilisszentléleken a pálos kolostor romjai. Ezeken a helyszíneken valószínűleg a hordozható háti-kamerával készítették a képeket.

 


Nagyobb térképre váltás 

 

A frissítésben nagyrészt a belvárosra koncentrálhattak, mivel Kertvárosban és Dorogon is a régebbi, jóval hiányosabb változat látható.

 

 
Nagyobb térképre váltás

 

Mivel majdnem egy éves képekkel operáltak, érdemes összehasonlítani a város mai állapotát az akkorival. Például a Street View-ben a vízivárosi templom még felállványozva szerepel, a Hősök terén a körforgalomnál pedig a Szent Korona formájú, Mujdricza Ferenc tervezte virágkompozíció is látható még.

 


View Larger Map


Nagyobb térképre váltás 

 

(forrás)