Erős esőzések várhatóak ma
Bulvár
2014. ápr. 22.

<p style="text-align: justify;">Négy északnyugati megyére adott ki figyelmeztetést  a meteorológiai szolgálat mára a várható felhőszakadás miatt.</p>

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat. Ezért ezekre a területekre citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

 

Kezdetben főként északon és esetleg a Dunántúlon még kialakulhat zivatar, amelyhez szélerősödés, néhol nagyobb mennyiségű csapadék és kisméretű jég társulhat. A záporokat néhol villámlás és elsősorban az ország délkeleti harmadában intenzív esőzés kísérheti. Napközben szórványosan az ország délnyugati felében és délen valószínűbb a zivatarok kialakulása. Ezeket 50-70 kilométer/órás szél, néhol nagyobb mennyiségű csapadék (15-25 milliméter) és kisebb méretű jég kísérheti.

 

Néhol – nagyobb eséllyel a Dunántúl északi felében - felhőszakadás is lehet, amelynek során akár 35 milliméter csapadék is hullhat. Kisebb valószínűséggel az ország déli részén egy-egy intenzívebb zivatar is előfordulhat, amelynek során akár 70 kilométer/óránál erősebb széllökésekre is számítani lehet, és nagyobb méretű, 2 centiméter körüli jégdarabok is hullhatnak – tették hozzá.

 

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 12 Celsius-fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

 

/MTI/

/Kép: idokep.hu/

(forrás)