Sajtószemle: Tétényi Éva újabb csődeljárást kockáztatna

Sajtószemle: Tétényi Éva újabb csődeljárást kockáztatna

2014. 04. 18. 13:42

„Egyesek azzal riogatnak, újabb adósságrendezési eljárást akarok indítani. Nem akarok, de lehet, hogy előbbre vinne” – mondta Tétényi Éva polgármester az esztergomi képviselő-testület szerdai ülésén, s tájékoztatta a képviselőket, hogy felfüggesztette a város egyik tartozásának törlesztését, mert szerinte a jelenleg is zajló szavatossági per majd bizonyítja, hogy már lerótták az adósságot. A helyi Fidesz szerint Tétényi nem méri fel reálisan a lehetséges következményeket, és fölöslegesen kockáztatná a közvagyont – írja a Magyar Hírlap.

Újabb adósságrendezési eljárás indulna Esztergommal szemben, ha a képviselő-testület jövő pénteki ülésén megszavaznák a polgármester javaslatát, hogy a város ne fizesse ki a Giegler Kft. felé még fennálló tartozását. A szerdai testületi ülésre benyújtott tájékoztatás szerint, ha tizenöt napon belül nem rendezik az adósságot, megkezdődik az újabb csődeljárás. Tétényi Éva lehetségesnek tartja, hogy vitassák a követelést, ám akkor bizonyítani kellene, hogy jogszerűen függesztették fel a törlesztést. A polgármesteri hivatal által kiadott közlemény emlékeztet, hogy a szóban forgó adósság egy, az előző önkormányzat által kötött üzlet következménye. „Az akkori városvezetés még a 2010-es önkormányzati választások előtt úgynevezett szavatossági pert indított az ügyben. A per az ártéren álló mélygarázs értékcsökkenéséről szól, mely a vételárból akár több száz millió forintot is levonhat” - így szól az érvelés. A polgármester az ülésen arról beszélt, hogy szavatossági problémánál létező gyakorlat a visszatartás – olvasható a lapban.

 

A teljes cikk a magyarhirlap.hu-n található.

2014. 04. 18. 19:39

„A polgármester egy pallérozott elme, aki rájött arra, hogy a sikeres kommunikáció érdekében a tényeket ki lehet forgatni – mondta lapunknak György Róbert, a helyi Fidesz elnöke. – Tétényi Éva gyakran teljesen mást állít, mint ami a valóság, hiszen nyilvánvaló, hogy a város elenyésző részben tudott hozzájárulni adósságainak visszafizetéséhez, az állami adósságkonszolidációhoz a polgármesternek semmi köze.” György Róbert hozzátette, a mostani ügy kísértetiesen hasonlít a korábbiakhoz – például a közvilágítással kapcsolatos döntésekhez –, mivel Tétényi úgy határoz a közvagyonról, hogy nem méri fel helyesen a következményeket, ezzel nagy kockázatot vállal és jelentős károkat okoz a városnak.

- See more at: http://www.magyarhirlap.hu/tetenyi-eva-ujabb-csodeljarast-kockaztatna#sthash.pEHIzNg4.dpuf "

 

Kedves György Róbert úr!

Teljesen egyetértek azzal,hogy a tiszteletreméltó polgármester asszony bizony   sokat tévedett, elősször talán akkor mikor azt hitte hogy a fidesz frakcióval lehet együtt dolgozni !

De nem tisztem,hogy az éppen ügyeletes fideszes párt elnöktöl megvédjem. Szándékomba sincs és szerintem szüksége sincs rá !

De annak is tudatában vagyok,hogy ön a Meggyes érában is a rendszer támogatója, mint aktiv párttag haszonélvezője, sőt talán még kegyeltje isvolt/ ha a városáltal kapott megbizásokra gondolok./ Azt is készséggel elhiszem,hogy annak a kellemes állapotnak a fenntartása fontos lenne az ön számára, igy aztgondolom az ön megszólalásai nem hitelesek igy figyelemre sem érdemesek!

De a mélygarázs ügyről viszont határozott és megalapozott véleményem van,

mint minden esztergomi választó polgárnak, akiben még vagy  már megvan a civil kurázsi. Jóllehet abban is biztos vagyok egyre többen leszünk ez márcsak azért is biztos mert önök gondoskodnak róla.

Mint a példa mutatja! semmit nem tanultak, de nemis felejtettek

Ezügyben elősször Meggyes T követte el a hibák sorozatát, nemsorolom mert gyakorlatilag mindent rosszul csinált, amire valószinűleg maga is rájött,hogy megint" megvezették"

Ezért nem mondta,hogy elállunk a vételtől, pedig ezt kellett volna, hanem szavatossági pert inditott,és ez igy egy elégtelen pótcselekvés volt!

/csinált valamit/

Elősször is, természetesen ,lehet az ártérre mélygarázst épiteni, 6-8 szoros áron! Mivel annyi pénz nemvolt, a szálloda meg jólenne! Igy aztán ástak gyorsan- minden előzetes vizsgálat és számitás nélkül egy nagy gödröt, amit ugy ahogy körbe betonoztak. Helyenként még 20 cm sincs /a szakvélemény szerint/

Amiből a hiteles szakértői vélemény szerint se érdemes, " gazdaságosan nemis lehet", igy utólag rendeltetésszerü használatra alkalmas épitményt létrehozni mert nincs a keletkező fenéknyomásnak megfelelően épitve, és nem vizzáró!

Egy kis matek és csak az Arhimédesz törvénye ami általános iskolás anyag!

Tehát mivel a vizszint ingadozás közel tiz méter de a padlószint még az alsó állás alatt van ugy 2m-el, erre talán elég az épitmény saját súja.

De a plusz 10 méter az már nagyon sok ez azt jelenti,hogy a legnagyobb vizállás esetén a fenéklemezre ható nyomás, négyzetméterenként  /10T ami jóval tőbb mint  általában   a hidaknak a terhelése/ de nem lefele, hanem felfelé irányuló erőről beszélünk és ennek az ellensújba tartásához/ Csak azért hogy ki ne emelkedjen a vizből/ Mivel a beton fajsúja kb 2,5 ször nagyobb mint a vizé  4 M VASTAGSÁGU /nem 15 cm/

fenéklemezt kellene bevasalva betenni ugy,hogy a már megépitett falak erre támaszkodjanak

Ezen kivül az égész épitményt kivülről vizzáró réteggel kellene bevonni.

No EZ SOHA NEM LESZ megcsinálva mert ez egy böszmeség! Igy kellet volna eredendően megépiteni!

Elárasztani pedig azért kellet mert kis túlzással akkor már a nagymarosi kőgátnál lenne az esztergomi mélygarázs amit hasonló" böszme szakemberek" annó oda épitettek. N OS EZÉRT NEMSZABAD A MÉYGARST kifizetni.

Körülbelül ennyit ért a Gimesi a mélyépitéshez ehhez képest ők már 15-20 cm-t  rá öntöttek a z alaplemezre.E ZÉRT LENNE olyan sürgős a pénzt megkapni, még mielőtt lenne egy ujabb nagy árviz amikor minden kifog derülni!

Nos ez meg a valóság kedves  elnök úr!

Természetesen a 26 milliárdot, nem a polgármester gazdálkodta ki és nemis a kormány fogja kifizetni ! pláne nem a fidesz, hanem szét lett teritve arra a mintegy 1 millió szorgos szótlan polgárra akik az ország összes terhét eddig is és eztán is viselik, övék a dicsőség és a hála is őket illeti!

De a polgi legalább nem költött hasonló "böszmeségekre"

A város pedig nem az adósságrendezési eljárástól, hanem a NYERTES  ! fidesz frakciótól szenvedett, ők nyomoritották meg a lakosságot azzal ,hogy a költségvetésbe a kötelezően ellátandó feladatokra sem állitottak be pénzt,

ami pedig az eljárás alatt is KÖTELEZŐ ugymint köz világitás, étkeztetés, KÁTYUZÁS stb

Ne tessék félrevezetni a lakosságot mert a Meggyes is ebbe bukott bele, én pedig éberen figyelek és mintahogy eddig is eztán is lefogom irni az igazságot amint a mélygarázs ügyben is megtettem eddig is!

és sajnos AZ IDŐ eddig is MINDEN BEN ENGEM  IGAZOLT

Nem öröm számomra de úgylátom eztán is igy lesz!