Sajtófigyelő: Megállított mélyrepülés
Közélet
2014. ápr. 18.

<p style="text-align: justify;">A 2010-ben Meggyes Tamás által örökül hagyott, többfelé széthullott jobboldal egyesült, és fel tudott sorakozni Völner Pál mögé – kommentálta az országgyűlési választás esztergomi eredményeit a Fidesz helyi elnöke. György Róbert szerint olyan erőt mutattak fel, amelyre az önkormányzati választáson is lehet építeni. A politikus beszélt arról is, hogy bár nem vitatja el sem a Fidesz-frakció, sem Tétényi Éva polgármester jó szándékát, de a két oldal konfliktusa rengeteget ártott a városnak, amely padlóra került – olvasható a Magyar Nemzet interjújában.</p>

MNO: Mit üzen ez az eredmény az őszi önkormányzati választással kapcsolatban?

György Róbert: Elsősorban azt, hogy az esztergomi polgári oldal újra egységes. A 2010-ben Meggyes Tamás által örökül hagyott, többfelé széthullott jobboldal egyesült, és fel tudott sorakozni Völner Pál mögé. Olyan erőt volt képes felmutatni, amely alapján komoly eséllyel indulunk az őszi önkormányzati választáson.

 

MNO: A Fidesz–KDNP, bár megközelítette az ötven százalékot Esztergomban, de az abszolút többséget nem érte el listán. Ez megnyugvással tölti el, vagy éppen kemény munkára sarkallja?

György Róbert: Bár minden szempontból jó eredményt értünk el, hiszen egyedül csaknem annyi szavazatot kaptunk, mint az összes többi párt együtt, ettől függetlenül keményen kell dolgozni a következő hónapokban.

MNO: Hogyan jutott Esztergom az összeomlás szélére?

György Róbert:  A 2006-os ciklusban a városvezetői döntéseket nagyon eltérően értékelte a helyi lakosság, s nagyon sok kritikát fogalmaztak meg Meggyes Tamással és kollégáival kapcsolatban. Ezekre azonban nem sikerült megfelelően reagálni, és egy olyan káros folyamat indult el a városvezetés és a választók között, amelynek egyenes következménye lett a 2010-es önkormányzati kudarc. A lesajnált státus azonban főleg 2010 után, ebben a ciklusban alakult ki, mert az egy helyben topogás helyett rengeteg kára keletkezett Esztergomnak, ami meglátszik a városon.

 

A teljes interjú a Magyar Nemzet Online-on olvasható.

(forrás)