Hány Kálmán Sándor egy Tétényi Éva?
Bulvár
2014. ápr. 14.

<p style="text-align: justify;">Jó egy hónappal ezelőtt csökkentette jelentősen világszerte az irodában dolgozó munkaerők hatékonyságát a 2048 névre hallgató matematikai/logikai játék. A böngészőből, ingyenesen játszható, igen addiktív program könnyen személyre szabható, így többek között készült belőle az esztergomi képviselő-testület tagjait <a href="http://games.usvsth3m.com/2048/kpvisel-testlet-edition-2/" target="_blank">tartalmazó változat is</a>.</p>

Az eredeti játék célja nem egyszerű: a billentyűzet nyilaival taszigálhatók odébb a számok, ha két egyforma számot lökődik odébb, akkor azok összege összeadódik. A 2 hatványaival így lehet elérni minél magasabb számot. Az 512-es szám véletlenül is elérhető, az 1024 már csak akkor, ha kitapasztaltuk a stratégia lényegét. Innen már csak kitartás kérdése a 2048 elérése.

 

A módosított változatban például két Meggyes Tamás képből így lesz egy Kálmán Sándor kép, két Batyikné Csőke Ágnes képből pedig egy Nyíri Atilla. Kinek sikerül meglátnia, ki is szerepel az 1024 és a 2048 helyén?

(forrás)