Felszámolás ellenére működő éttermet talált a NAV a megyében
Gazdaság
2014. ápr. 11.

<p style="text-align: justify;">Komárom-Esztergom megyében egy felszámolás és cégnyilvántartási törlés ellenére működő éttermet talált a NAV, a nyomozók a pontosan vezetett "fekete" nyilvántartásból húszmillió forintra becsülik az eltitkolt bevételt - közölte a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.</p>

Ráskai Rita elmondta, az étterem teljes berendezéssel, árukészlettel és pénztárgéppel működött úgy, hogy a felszámoló erre nem adott engedélyt, és a társaságot a cégnyilvántartásból is törölték Az ügyvezető bevételeivel sem a felszámolónál, sem az adóhivatalnál nem számolt el.

 

A pénzügyi nyomozók és a pénzügyőrök több százezer forint értékben foglaltak le italokat és pénztárgépeket. A házkutatás során az iratok között az üzlet illegális tevékenységéről vezetett "fekete" nyilvántartást is megtalálták.

Az üzletvezető a gyanú szerint csődbűncselekményt és költségvetési csalást követett el, a pénzbírság mellett a büntetőeljárás során akár 5 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

 

(a NAV régi és új honlapján is próbáltuk kideríteni, hogy melyik étteremről lehet szó, de nincs erről információ )

 

/MTI/

(forrás)