Gyújtogatót fogtak a dorogi rendőrök
Bulvár
2014. ápr. 3.

<p style="text-align: justify;">A rendőrség gyanúja szerint egy nap alatt kétszer gyújtogatott Únyon egy 21 éves fiatalember.</p>

P. Dávid 2014. március 26-án ment ki a település egyik pajtájához és egy öngyújtóval meggyújtotta a benne lévő szénabálákat. A tüzet észlelve az egyik szomszéd kirohant a házából és elkezdte oltani a lángoló száraznövényt. A tűzoltókat P. Dávid értesítette, de nem várta meg őket, távozott a helyszínről. Útja egy közeli szénatárolóhoz vezetett, ahol szintén tüzet gyújtott. Végignézte, ahogyan elégnek a benne lévő bálák, majd leég az egész tároló.

 

 A dorogi nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek és egy héten belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalt 2014. április 2-án otthonában fogták el a dorogi rendőrök P. Dávidot, aki gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Ellene ronglás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

 

/KEMRFK/

(forrás)