Bal oldali győzelmet jósol a Magyar Nemzet a megyében
Közélet
2014. márc. 28.

<p style="text-align: justify;">Az erősen jobboldali beállítottságú napilap teljesen szokatlan módon baloldali győzelmet jósol az országgyűlési választások egyes választókerületeiben. Méghozzá a Komárom-Esztergom megyeikben.</p>

A lap tegnapi számában olvasható írás az eddigi hat országgyűlési választás eredményeit szedte össze és vizsgálta meg, minekután arra a következtetésre jutott, hogy az ellenzéki pártoknak van a legnagyobb esélyük a győzelemre a megyénkben, bár a komáromi választókerületben így is nagy harcokra kell majd számítani a Fidesz és a baloldal jelöltje között.

 

"Az elmúlt hat országgyűlési választást mérlegre téve egyértelműen kirajzolódik előttünk, hogy Komárom-Esztergom megye a hazai baloldal egyik legerősebb bázisa. Ennek egyik remek példája, hogy az itt élők 1990-ben is inkább a baloldalhoz köthető SZDSZ-re voksoltak, szemben a nyíltan jobbközép MDF-fel. A szocialisták dominanciája ezt követően 2010-ig megtörhetetlen volt, de a négy évvel ezelőtti voksoláson sem ment át olyan összeomláson a baloldal, mint például a kelet-magyarországi megyékben. Mindezek alapján a legvalószínűbb eredmény a megyében az, hogy a baloldali összeborulás pártjai mindhárom választókerületet megszerzik. A Jobbik itt korábban sem tudott sok protesztszavazatot felszívni, ami a megye nagyon erős baloldali hagyományai alapján idén sem várható" - olvasható az írásban.

 

A teljes elemzés az MNO-n érhető el.

(forrás)