Mobilos parkolás Esztergomban is
Bulvár
2014. márc. 26.

<p style="text-align: justify;">A korábbi készpénzes és Mpark rendszer mellett Esztergomban is elindult az új mobilparkolási rendszer. A számos fővárosi kerület mellett 33 vidéki városban alkalmazott szolgáltatás egyszerűbb, rugalmasabb parkolást tesz lehetővé.</p>

Mostantól az esztergomi autósok is egyszerűen, telefonjukról küldött sms, vagy hívásindítás révén egyenlíthetik ki a parkolás díját a korábbi tarifákkal megegyező áron. A Gran Parkoló Kft. megállapodást kötött az EME Zrt.-vel, amely a legrugalmasabb mobilparkolási rendszert működteti az országban. A már megszokott fizetési módok – Mpark és készpénzes díjfizetés – továbbra is megmaradnak, az új rendszerrel párhuzamosan működnek. Az e héten hétfőn indított szolgáltatás máris sokan választják, elsősorban azok az Esztergomba látogatók, akik már saját lakhelyükön találkoztak a rendszerrel.

Hogyan működik a mobilparkolás?

A Telenor, a Telekom és a Vodafone által működtetett szolgáltatás nem igényel előzetes regisztrációt, csak az autó rendszámát és a parkolás idejét kell elküldeni a parkoló automatákon található telefonszámra. A telefonszám tartalmazza a parkolózóna azonosítóját is.

 

A tranzakcióról az autós szöveges üzenetet kap. Ha az autós nem tudja, hogy mennyi ideig parkol, akkor csak a rendszámot kell elküldenie. A parkolás bármikor megszakítható. Az operátorok a tranzakciókat rögzítik, így később is igazolható a fizetés. A szolgáltatás a cégek mobilvásárlásra vonatkozó szabályai szerint vehető igénybe.

A parkolójegy megvásárlásakor a rendszám egy központi adatbázisba kerül, s a parkoló őrök elektronikusan ellenőrzik a díjfizetést.

A mobilparkolásról bővebben a www.fizessenmobillal.hu/ weboldalon, illetve a Gran Parkoló Kft. ügyfélszolgálatán, a Deák Ferenc utca 4. szám alatt, ahol további könnyítésként immár bankkártyás fizetésre is lehetőség van.

(forrás)