Életmentő készüléket ajándékoz a városnak a TE Connectivity
Közélet
2014. márc. 25.

<p style="text-align: justify;">2014. március 25-én, 14 órakor a polgármesteri hivatalban kerülnek átadásra azok az életmentő készülékek, melyeket az Önkormányzat a TE Connectivity-től kapott ajándékba. A gondos előkészítés során szakmai segítők bevonásával kerültek kiválasztásra azok a helyszínek, ahová a berendezések elhelyezésre kerülnek. A cél az volt, hogy Esztergom közigazgatási területén elérhető távolságban legyenek a készülékek, és olyan intézménybe, közforgalmú helyekre kerüljenek, ahol a gyors életmentéshez mindenki számára könnyen hozzáférhetőek.</p>

Pilisszentléleken a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat gondjaira bízzuk a berendezést, Kertvárosban a Féja Géza Közösségi Ház ad helyet, Esztergom belvárosában a Polgármesteri Hivatal lesz a helyszín, a Déli városrész és a Vasútállomás mellett élők baj esetén a Tescoban találják meg a készüléket. Szentgyörgymező és a Várhegy turisztikailag frekventált területeit figyelembe véve pedig a Kőrösy László Kollégiumban lesz elhelyezve egy defibrillátor.

 

Az életmentő készülékek teljesen automatikusak, akár laikusok számára is egyszerűen kezelhetőek, hangvezérelt szoftver segítségével működnek. A TE Connectivity ajándékát kiegészíti egy, az esztergomi mentőállomás szakemberei által biztosított elsősegély nyújtási alapismereteket biztosító továbbképzés is, melyen az érintett intézmények vezetői és dolgozói vesznek részt egy hét múlva.

 

 

(forrás)