Talán elhallgat végre a zenélő ház
Bulvár
2014. febr. 21.

<p style="text-align: justify;">Minden korábbinál elviselhetetlenebb sípolás és recsegés árad a párkányi zenélő házból. A városi rendőrök rendszeresen járőröznek az utcában, és naponta ötször mérik a zajszintet. A hangerő több alkalommal is jócskán meghaladta a megengedett határértéket. - olvasható a felvidéki Új Szóban.</p>

A zenélő házról elhíresült utcában – amelyre a magyar kereskedelmi rádiók és televíziós csatornák is felfigyeltek – a lakók az év minden napján komolyzenére ébrednek és fekszenek. Tizennégy éve a zenélő ház tulajdonosa – arra hivatkozva, hogy nem bírja elviselni a szűnni nem akaró kutyaugatást – rádiót majd komolyzenét kezdett hallgatni. A hangerő egyre fokozódott, végül már a házfalakra erősített hangfalakból is Placido Domingo hangja áradt.

 

A házban élő öregasszony mindig jól ügyelt arra, hogy az igen sajátos hobbija közben betartsa a jogszabályokat: nem lépte túl a maximális hangerőt és nem szegte meg a csendháborításra vonatkozó rendeletet sem. Az utóbbi pár napban viszont a zajszint meghaladta a megengedett értéket, mely alapján olyan végzés születhet, ami véget vethet a közel másfél évtizede tartó rémálomnak.

 

A teljes írás az Új Szó internetes kiadásában olvasható.

(forrás)