Javában tart a fekete-hegyi turistaház felújítása
Környezetünk
2014. febr. 20.

<p style="text-align: justify;">A Pilisi Parkerdő Zrt. turistaház-felújítási programja keretében, a modern kor komfortigényei mentén megújul a Fekete-hegyi Kulcsosház. A Kesztölc és Pilisszentlélek között, a Fekete-hegy ormán található túraépület egyike Magyarország legvadregényesebb turistaépületeinek.</p>

Elhelyezkedése miatt a házban vezetékes víz és villany nincs, de épp ez adja a sajátos hangulatát, biztosítja az idelátogatóknak a külvilágtól való elvonulás érzetét. A 200 millió forintos turistaház rekonstrukciós program keretében megújuló épület, megszépült külsővel, új tetővel, konyhával, vizesblokkal és cserépkályhával várja a munkálatok befejezését követően a természetjárókat.

 

A program részeként tavaly megújult a Som-hegyi turistaház, az idén pedig a Fekete-hegyi kulcsosházban és a Kőhegyi menedékházban folyik teljes külső-belső felújítás.

A Som-hegyi turistaház a Pilisi Parkerdő Zrt. által megvalósított, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és az erdőgazdaság saját forrásaiból finanszírozott nettó 70 millió forintos beruházássa újult meg. A kirándulókat kibővült szállástér, hideg-meleg vizes zuhanyzó, hangulatos veranda, valamint felújított konyha fogadja a fával fűtött épületben.

 

A Kőhegyi menedékház felújításába a múlt év őszén fogott bele a Pilisi Parkerdő Zrt. A felújításra összesen több mint 50 millió forintot költ a társaság. A munka ez év tavaszán fejeződik be.

 

Forrás: MTI, Pilisi Parkerdő Zrt.

(forrás)