A kötvény nem kampánypénz!

A kötvény nem kampánypénz!

2014. 02. 12. 13:21

A mai napon Koditek Pál sajtótájékoztatón ismertette a Szövetség Esztergomért álláspontját az Esztergom-kötvény felhasználásáról.

A Szövetség Esztergomért megdöbbenve és felháborodva szembesült Tétényi Éva legutóbbi nyilatkozatával, amelyben az Esztergom-kötvény 1,2 milliárd forintját szándékozik elkölteni - a jelek szerint pusztán presztízsberuházásokra - polgármesteri kampányában.


A Szövetség Esztergomért határozottan azt a véleményt képviseli, hogy szakítani kell a múlt azon beidegződéseivel, amely egy-egy polgármester kampányát az általa vezetett város szűkös anyagi forrásainak elpazarlásával kívánja megfinanszírozni.

 

A kormányzat által vállalt adósságok rendezése után is a Tétényi Éva által felelőtlenül elindított adósságrendezésnek is köszönhetően számtalan kielégítetlen számla áll sorban, várva arra, hogy Esztergom város kifizesse ezeket.

 

Mivel az adósságkonszolidáció célja az önkormányzatok adósságainak rendezése volt, így számukra egyértelmű, hogy a kötvény korábban igénybe nem vett 1,2 milliárd forintjából is elsősorban a helyi magán-, kis- és középvállalkozók felé fennálló tartozásokat és a még fennálló közműtartozásokat kell rendezni. Ha ezek az ügyek megoldódtak, akkor mondhatjuk el, hogy Esztergom valóban tiszta lappal indulhat neki a következő ciklusnak.

 

A Szövetség számára a fontos az, hogy az évek óta türelmesen váró helyi családok végre hozzá juthassanak réges-rég, becsülettel elvégzett munkájukért járó jogos fizetséghez.

 

Ezért szövetségünk felszólítja Tétényi Éva polgármestert, hogy tegye félre egyéni kampányérdekeit és az Esztergom-kötvény felhasználását bízza egy független szakmai kerekasztal döntésére!

 

Szövetség Esztergomért

2014. 02. 13. 11:15

Talpnyalók  mindig voltak,  vannak és lesznek!

2014. 02. 13. 6:10

Kedves Koditek őr jobban tenné, ha csendben maradna, mint tette ezt az elmúlt három évben, a városnak nincs szüksége az Ön "okos" tanácsaira.

Törölt felhasználó #3155
Törölt felhasználó #3155

2014. 02. 12. 15:35
Azazelló:

Hahó ki beszél?

Érdekes, tessék mondani, miként tetszett szavazni a Szent István Gimnázium ügyében?
                                                               IS!
Nos, azt hiszem lehet csendben maradni! De nagyon csendben!

Elnézést kérek, tévesen emlékeztem a "piszkos tizenkettőre"!
Írásomat kérem figyelmen kívül hagyni!

Törölt felhasználó #3155

2014. 02. 12. 14:35

Hahó ki beszél?

Érdekes, tessék mondani, miként tetszett szavazni a Szent István Gimnázium ügyében?
                                                               IS!
Nos, azt hiszem lehet csendben maradni! De nagyon csendben!