Nyílt levél Maronka Csillának, a Várszínház és Kultúrmozgó Esztergom Nonprofit Kft. ügyvezetőjének

Nyílt levél Maronka Csillának, a Várszínház és Kultúrmozgó Esztergom Nonprofit Kft. ügyvezetőjének

2014. 02. 07. 14:29

Tisztelt Ügyvezető Igazgató Asszony!

 

 

Kénytelen vagyok ezúton fordulni Önhöz annak érdekében, hogy a nagy nyilvánosságot kapott esztergomi ügy békés úton rendeződjön.

 

Miután az önkormányzati tulajdonú épület (Esztergom, Imaház utca 2/a) helyiségeinek bérbeadása a2008-ban megkötött és meghosszabbított (26/2013.sz.) bérleti szerződésben, valamint a 2007-ben aláírt és módosított (810/2007.sz.) közszolgáltatási szerződésben szabályozott, ezért a polgármesternek ebben az ügyben a demokratikus jogállam keretein belül nincs utasítási jogköre. Ügyvezető igazgató asszony a rendelkezésemre bocsátott dokumentumok alapján a fent említett szerződések szerint járt el, ám a kialakult helyzetre tekintettel kérem, hogy tiszteletben tartva az egyenlő bánásmód és a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő jogokat is mérlegelje döntését.

A Holokauszt 70. évfordulója emlékévében mindannyiunk közös felelőssége, hogy az üldözés és népirtás ne ismétlődhessen meg soha többé. Nemzeti ügynek kell tekinteni a tragédiára való emlékezést. A megbékélés, a kollektív gyász, az áldozatokkal való együttérzés színhelyéhez méltón kell viselkednünk mindenkor. A nemzeti ügyek társadalmi elfogadottságához elengedhetetlen, hogy magas erkölcsiséggel, hitelességgel és elkötelezettséggel, a vallási értékek és kegyelet tiszteletben tartásával, a legteljesebb nyitottsággal működjünk együtt.

 

 

Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az érvényes bérleti szerződéssel a Várszínház és Kultúrmozgó Esztergom Nonprofit Kft. mindenkori ügyvezetőjének hatáskörébe tette az egykori zsinagóga helyiségeinek használatát, ezért csak kérni tudom, hogy a hely szelleméhez méltóan érvényesítse bérbeadási kompetenciáját. Különös tekintettel arra, hogy éppen Ön kérte segítségemet abban, hogy a Holokauszt emlékév megrendezéséhez támogatókat keressünk, melynek eseményei ugyanebben az épületben kapnának helyet.

 

 

Esztergom, 2014. február 7.                  

 

 

                                                                                         Tétényi Éva

                                                                       Esztergom, Esztergom-kertváros és

                                                                       Pilisszentlélek független polgármestere

 

Még nincsenek kommentek :(