A kertjében ásta el a zsákmányát egy tolvaj
Bulvár
2014. febr. 3.

<p style="text-align: justify;">Egy parkoló személygépkocsit tört fel S. Tamás 2013. december 1-jén Únyon, és vitt el minden mozdíthatót, amit csak talált járműben. Mikor a lopásnak híre ment, a 25 éves fiatalember gyorsan elásta a zsákmányt a háza kertjében.</p>

A 25 éves férfi aznap este a helyi kocsmában töltötte az időt. Kiment dohányozni az épület elé, ekkor látta meg a gépkocsit és döntötte el, hogy megnézi, mi van benne. Egy kővel betörte a jármű ablakát és eltulajdonította a benne lévő CD-s autórádiót, két gyerekülést, a pótkereket és az autóemelőt, majd leszerelte az autó jobb első kerekét és a lopott holmival együtt távozott.

 

A férfi el akarta adni a tárgyakat, de mikor meghallotta, hogy a faluban híre ment az esetnek, inkább úgy döntött, elrejti azokat. A dorogi nyomozók 2013. december 11-én hallgatták ki gyanúsítottként A. Tamást, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. Ugyanezen a napon a férfi lakásán tartott házkutatáson a rendőrök a kertben elásva megtalálták a lopott holmikat, amiket visszaadtak tulajdonosának. S. Tamás ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, melyet 2014. január 31-én vádemelési javaslattal fejezett be és küldött meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 

/KEMRFK/

(forrás)