Figyelmeztetés ónos eső és erős köd miatt
Bulvár
2014. jan. 31.

<p style="text-align: justify;">Ónos eső miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki péntek hajnalban az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya, Komárom-Esztergom, Tolna, Somogy, Veszprém, Fejér megyék egyes járásaira. Másutt csökkent a riasztással érintett terület, egyes megyékben feloldottak minden korlátozást.</p>

Az Országos Meteorológia Szolgálat éjfélig szóló veszélyjelzése szerint tizenkét megyében - Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest – valamint a főváros területén lehet számítani ónos esőre, emiatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

 

Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a viharos szél miatt, míg Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Tolna megyében a hófúvás miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

 

 A meteorológiai szolgálat azt írta: napközben inkább csak a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki gyenge ónos csapadék. A Dunántúl északi, északkeleti részén viharossá fokozódhat a szél.

 

Emellett a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúl keleti részén is lehetnek időnként erős vagy viharos széllökések, ezért ezeken a tájakon hóátfúvásra is fel kell készülni, kiemelten Csongrád és Bács-Kiskun megyében – tették hozzá.

 

/MTI

/kép: idokep.hu//

(forrás)