Frissítve: Esztergomban tartott sajtótájékoztatót az LMP
Közélet
2014. jan. 30.

<p style="text-align: justify;">Az LMP társelnöke csütörtökön Esztergomban, a párt megyei képviselőjelöltjeinek bemutatása előtt kijelentette, az Országgyűlés házbizottságának csütörtöki ülésén az derült ki, hogy a kormány napokon belül benyújtja az "Orbán-Putyin paktum névre hallgató" a nemzetközi szerződést, és vélhetőleg néhány napon belül le is akarják "tolni az Országgyűlés torkán".</p>

 Balról Szabados Sándor, a 3-as számú, Prommer Mátyás, a 2-es számú (b2) és Gutai Zsolt, az 1-es számú választókerületben (j) induló országgyűlési képviselőjelölt.
MTI Fotó: Kovács Attila

 

Schiffer András hozzátette, jelenleg a képviselők nem tudják, hogy mit tartalmaz a szerződés és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Szél Bernadett, LMP-s képviselő minden kérdését azzal utasította vissza, hogy ezt majd a parlamentben megválaszolja.

 

 "A kérdésről semmiféle társadalmi vita nem volt és ma a házbizottságban minden tiltakozásunk ellenére az hangzott el, hogy időkeretben akarják ezt az egyezményt megtárgyalni" - hangsúlyozta a politikus.

 

Úgy fogalmazott: "az elmúlt évtizedekben itt nukleáris nagykoalíció volt. (...) A narancsos és vörös oligarchák mesterségesen drágították a megújuló energiát".

 

Frissítés:

 

A párt társelnöke bemutatta az LMP Komárom-Esztergom megyei képviselőjelöltjeit is. 

Az 1-es választókörzetében Tatabánya és Tata térségében a 43 éves Gutai Zsoltot indítja az LMP az országgyűlési választáson. Gutai Zsolt egy élelmiszeripari cég magyarországi képviselője, és az LMP központi irodájának munkatársa. Tatabányán él, egy gyermeket nevel feleségével.


A 2-es számú választókörzet (Esztergom-Dorog) jelöltje Prommer Mátyás, akit Schiffer András "elkötelezett zöld harcosnak" nevezett. A 39 éves biológus Esztergomban született,  jelenleg is itt él. Természetvédelmi projektek és pályázatok szakértőjeként dolgozik. Tevékenykedett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületben, valamint a Pilisi Természetvédelmi Egyesület alapítója.


Kisbér, Komárom és Oroszlány térségében, a 3. választókörzetben a párt jelöltje Szabados Sándor mozdonyvezető. Az 50 éves jelölt Oroszlányban él 1996 óta, két gyermeke van, felesége is a vasútnál dolgozik. Szabados Sándor 16 évig vezető pozíciót töltött be a Mozdonyvezetők Szakszervezetében. A 2010-es választásokon az LMP önkormányzati képviselőjelöltje volt.

 

/MTI/

(forrás)