Havazik a megyében, de nem okoz fennakadást a hó
Bulvár
2014. jan. 29.

<p style="text-align: justify;">Hajnal óta folyamatosan havazik a megyében, hol intenzívebben, hol kevésbé, de fennakadásokat eddig nem okozott a hó. A tűzoltó egységek megye szerte a laktanyákban várakoznak indulásra készen, de eddig még nem volt szükség a segítségükre. A közútkezelő és az autópályamérnökség járművei folyamatosan tisztítják mind a közutakat, mind az autópályát.</p>

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előre jelzése szerint egész nap havazás, hószállingózás várható, de estére felszakadozik a felhőzet és megszűnik a csapadék. Éjszaka mindössze -1, -6 fok várható.

 

A katasztrófavédelem mobil applikációján, a VÉSZ-en folyamatosan friss információkat kaphatnak az utak állapotáról és az időjárás változásról is.

 

Ha útnak indulnak, minden esetben tájékozódjanak az aktuális időjárási- és útviszonyokról és csak megfelelő műszaki állapotú, téli időjárásra felkészített gépjárművel tegyék. Helyezzenek el a járműben meleg ruhát, pokrócot, plusz üzemanyagot. A csomagtartóban legyen hólapát, hólánc, útszórásra való só, vagy homok. A mobiltelefonjukat indulás előtt mindig töltsék fel, vigyenek magukkal meleg italt termoszban és száraz élelmet.

 

/Katasztrófavédelem/

(forrás)