Az FC FIRKA nyerte az V. Markó Kupát
Sport
2014. jan. 7.

<p style="text-align: justify;">A hagyományoknak megfelelően az ünnepek előtt szervezték meg az Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok munkatársai felnőtt csapatok részére a Markó kupát. December 22-én 10 csapat küzdött a végső helyezésekért 2 x 5-ös csoportban.</p>

Az A csoportban a dorogi MANÓ ABC kimagaslott a mezőnyből, hiszen minden mérkőzésüket magabiztosan nyerték meg és 100%-os teljesítménnyel lettek csoportelsők. A másik továbbjutó a fiatal játékosokból álló VOLUNTAS csapata lett akik csak a  MANÓ ABC-től kaptak ki.

 

A B csoportban is volt egy kimagasló csapat, az FC FIRKA mely főleg dorogi játékosokból állt, akik még ráadásul teremspecialistáknak is mondhatók. Ennek megfelelően kimagasló teljesítménnyel nyerték a csoportot a MEGLEPETÉS csapata előtt.

A keresztbejátszás során érvényesült a papírforma, hiszen a MANÓ ABC magabiztosan verte a MEGLEPETÉST és a FIRKA is a VOLUNTAST. Így létrejött a sokak által várt döntő a MANÓ ABC és az FC FIRKA között. A várt nagy küzdelem azonban elmaradt, mert a FIRKA magabiztosan nyerte el a kupát.

 

                VÉGEREDMÉNY:              1. FC FIRKA

                                                               2. MANÓ ABC

                                                               3. VOLUNTAST

                                                               4. MEGLEPETÉS

                LEGJOBB JÁTÉKOS: Mészáros Áron (FC FIRKA)

 

Markó Béla (BUCKÓ)

1942-ben született, Nagysápon kezdte a labdarúgást.

Már 17 évesen bemutatkozott a felnőtt csapatban. Több mint 500 mérkőzést játszott az Esztergom színében, többnyire NBII-ben és NBIII-ban.

1982-ben 40 évesen vonult vissza, de azóta is aktív tagja a város labdarúgásának.

 

(forrás)