Keserédes utazás

Keserédes utazás

2013. 12. 11. 17:49

Sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy budapesti férfi ellen, aki repülőjegyek értékesítésével foglalkozott. 

A férfitól rendelt a feljelentő 10 repülőjegyet Delhibe egy baráti társaság számára. A sértettek által összeadott pénzt a feljelentő átutalta az eladó részére, de a várva várt utazás elmaradt, mert P. Tibor nem küldte meg a kifizetett repülőjegyeket és a pénzt sem utalta vissza. A 47 éves férfi hetekig hitegette a megrendelőt, aki végül 2012. november 12-én feljelentést tett a rendőrségen.

 

Ugyanazon a napon a gyanúsított a befizetett pénz egy részét visszautalta, de a teljes összeggel a mai napig nem számolt el a sértettek felé. A nyomozás során kiderült, hogy a baráti társaság egyike önállóan intézte a repülőjegy megvételét, de ugyanúgy járt, mint a többiek. Hiába utalta át a jegy árát, pénzéért nem kapott semmit. Az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya P. Tibort gyanúsítottként hallgatta ki 11 rendbeli sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrség a büntetőeljárást 2013. december 9-én lezárta és vádemelési javaslattal megküldte az Esztergomi Járási Ügyészségnek. 

/KEMRFK/

Még nincsenek kommentek :(