Tegyük szebbé együtt a Szent Rita Gyermekotthon lakóinak karácsonyát!

Tegyük szebbé együtt a Szent Rita Gyermekotthon lakóinak karácsonyát!

2013. 12. 11. 17:51

A Szövetség Esztergomért - Összefogás társszervezetei (Fidesz, KDNP, Fidelitas, Esztergom Barátainak Egyesülete, Rudnay Egyesület) karácsonyi ajándékgyűjtést szerveznek a szentgyörgymezői Szent Rita Gyermekotthon kis betegeinek, ápoltjainak. A szövetség tagjai december 22.-ig gyűjtik a különböző felajánlásokat, új vagy használt, de még jó állapotú játékokat. A Széchenyi téri Adventi vásáron pedig külön erre az alkalomra készített egyedi mézeskalácsokat fognak árulni, hogy a bevételből további ajándékokat vehessenek az otthon gyermekei számára.

Koditek Pál az Esztergom Barátainak Egyesületének elnökét arról kérdeztük, hogy idén miért éppen a Szent Rita Gyermekotthon lakóinak gyűjtenek ajándékokat: "Az ember legbelül mindig közelebb áll a sérült emberekhez, hiszen az otthon gyermekei közül sokakat nagyon ritkán vagy egyáltalán nem látogatnak. A Szeretet Ünnepén a lelki segítségen túl meg kell, hogy jelenjen a szeretet csekély, kézzelfogható, tárgyi ajándékok formájában is. Sokan nem tudják, de ezek a gyerekek, ápoltak is érzékelik a körülöttük lévő világot és minden jóra érzékenyen reagálnak például a ajándékokra, a mézeskalács illatára és természetesen a jó szóra is."

Az ajándékgyűjtés részleteiről Heer Ádámot a Fidelitas esztergomi elnökét kérdeztük: "A Fidelitas hagyományosan szervez karácsonyi ajándékgyűjtést gyermekek számára. Vittünk már ajándékokat a határon túl és természetesen azon belül is az elmúlt években. Idén a szövetség társszervezeteivel együtt kétféle módon gyűjtünk ajándékokat az otthon lakóinak. Egyrészt december 20.-áig a Szövetség Esztergomért - Összefogás irodájába (Esztergom, Petőfi utca 19) minden hétköznap reggel nyolc órától délután négy óráig várjuk az esztergomi polgárok felajánlásait. A felajánlások lehetnek például új vagy használt, de még jó minőségű, állapotú játékok, plüssök, matchboxok és babák. Másrészről pedig idén a szövetség társzervezetinek tagjai a december 18-22.-ig tartó Adventi vásáron egy speciális, direkt erre az alkalomra készített egyedi mézeskalácsot fognak árulni, aminek teljes bevételéből a Szent Rita kis ápoltjainak fogunk ajándékokat vásárolni."

Az ajándékgyűjtéssel kapcsolatban további információt az alábbi telefonszámon kérhetnek: 06-20-625-5707

 

http://www.szovetsegesztergomert.hu/cikk/17-tegyuk-szebbe-egyutt-a-szent-rita-gyermekotthon-lakoinak-karacsonyat/

Még nincsenek kommentek :(