Új vezetők a városi cégek élén
Gazdaság
2013. dec. 10.

<p style="text-align: justify;">A múlt csütörtökön tartott rendkívüli testületi ülés kezdetén hosszú perceken keresztül sorolta fel Tétényi Éva polgármester asszony azokat a döntéseket, melyeket még a Képviselő-testület az előző, november 21-i ülés zárt részén hozott. Ezen határozatok nagy része a Strigonium Holding alá tartozó vállalatok vezetőváltásáról, és a cégek könyvvizsgálatáról szóltak.</p>

 November 21-én az ülés zárt részében a testület 8 igen, 1 tartózkodás mellett azt a határozatot hozta, hogy a város tulajdonában álló azon gazdasági társaságok, amelyek a Strigonium Zrt. alapító okiratában szerepelnek, könyvvizsgálót váltanak: a Correkt Pénzügyi és Könyvszakértői Korlátolt felelősségű társaságot, és annak képviseletében Egri István Ivánt bízza meg 2014. május 31-ig a feladattal. A Gran Parkoló Kft.-t, a Gran Piac Kft.-t, az Esztergompont Hirdető és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot, az EHÍR Kft.-t, az ÉP Esztergomi Építőipari Kft.-t, az Esztergomi Kegyeleti Kft.-t, az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.-t, a Gran Tours-t, a Városőrség Közhasznú Nonprofit Kft.-t, az Esztergomi Ingatlankezelő Kft.-t, az Esztergomi Településfejlesztési Kft.-t, a Zöldút Kft.-t, az Esztergomi Mahartot és a Port Danube Kft-t érintő munkálatokat a pénzügyi cég 120 000-, illetve 180 000 forintos éves díjazásért látja el, a Zöld út Kft. esetében pedig 500 000 forintos fixdíjért végzi el a munkát.

 

Szintén a zárt ülésen, 10 igen szavazattal döntött a képviselő testület arról, hogy elfogadja a Strigonium Zrt. könyvvizsgálójának felmondását, és ugyancsak a Correkt Pénzügyi és Könyvszakértői Korlátolt felelősségű társaságot bízza meg ezzel a feladattal is, évi 1,2 millió forint + áfa díjazásért cserébe. A képviselő testület 9 igen, 1 tartozás mellett elfogadta, hogy a Gran Parkoló Kft. eddigi ügyvezetőjét, Balogh Zoltánt leváltja, és november 21-i hatállyal visszahívja posztjáról. Utódjának 9 igennel, 1 tartózkodással Schmidt Zoltán Ernőt választották meg határozatlan időre, bruttó 300 forintos havi díjazással.

 

10 igen szavazattal a testület elfogadta Knapp János Pálnak, a Vargyasi Kastéllyal kapcsolatos feladatokat ellátó cég, az Esztergom SLR ügyvezetőjének 2013. november 30-i hatállyal történő lemondását. A társaság új ügyvezetőjeként ugyancsak Schmidt Zoltán Ernőt bízták meg, ő december 1-től 2014. május 30-ig töltheti be a pozíciót.  9 igen, 1 tartózkodás mellett úgy döntöttek képviselők, hogy az Esztergom SLR Kft. felügyeleti bizottságának tagjának választja Kálmán Sándort, Németh Józsefet és Dr. Szerencsés Gergelyt. Maga a bizottság akkor állhat majd fel, ha jogi bizonylatot kapnak arról, hogy a román és a magyar törvények is lehetővé teszik annak megfelelő működését. 9 igen, 1 tartózkodás mellett azt a határozatot is elfogadta a testület, hogy Knapp János Pál munkaszerződése a közös megállapodás alapján 4 havi végkielégítéssel zárul le.

 

9 igen és 1 tartózkodás mellett az határozat is el lett fogadva, mely a Strigónium Zrt. által nemrégiben alapított Esztergompont Hirdető és Szolgáltató Kft. tevékenységét december 31-én befejezi és végelszámolás alá vonja. A cég ügyvezetőjének jogviszonya a munkaszerződés alapján fel lett mondva. Végelszámolónak Schmidt Zoltán Ernő került kijelölésre, aki ezt a tisztséget díjazás nélkül látja el.

 

10 igen szavazattal arról is döntöttek, hogy a Város Önkormányzatának tulajdonában álló ingatlanok őrzését eddig végző Opekun Kft.-vel való jogviszony rendezésre kerül, és közbeszerzési pályázatot írnak ki az ingatlanok távfelügyeletére és élő őrzésére.

 

Végül 8 igen és két tartózkodás mellett úgy döntöttek, hogy Petrovics János munkaviszonya 2013. november 25-én közös megegyezéssel megszüntetésre kerül, és november 26-tól 2014. május 31-ig megbízásos szerződéses jogviszonyban bruttó 250 ezer forintért ugyanő fogja ellátni továbbra is az Esztergomi Vízmű Kft. ügyvezetői feladatait.

 

-mTz-

(forrás)