Két további benzinkúton se fizetett
Bulvár
2013. dec. 6.

<p style="margin-bottom: 0cm; text-align: justify;">Tankolást követően fizetés nélkül hajtott el N. József egy esztergomi töltőállomásról 2013. november 1-jén. Az esztergomi rendőrök azonosították és elfogták őt. A kutas bejelentése szerint a fehér színű személygépkocsi és vezetője nem először járt náluk. 2013. október 28-án is ott tankolt és akkor sem fizette ki a járműbe töltött üzemanyagot.</p>

Hatósági jelzés egyik esetben sem volt az autón, a kocsi vezetője a bűncselekmény elkövetése előtt leszerelte mindkettőt. 2013. november 1-jén a töltőállomás dolgozójának volt annyi ideje, hogy az ülésre helyezett rendszámtáblát megfigyelje és megjegyezze a rajta lévő betűket és számokat, melyeket az egyenruhásoknak is elmondott.

Az esztergomi járőrök a városban észlelték a keresett autót, melyre használója az ingyenes tankolást követően visszaszerelte a rendszámtáblákat. Utána fordultak és követték a férfit, aki ismét egy benzinkút felé vette az irányt. N. József megint tankoláshoz készülődött. A hatósági jelzés ismét hiányzott a kocsiról. Mivel a járműve tele volt üzemanyaggal, ezúttal a nála lévő benzines kannákat akarta megtölteni. Ekkor fogták el a rendőrök, akik a férfit előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol vele szemben kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, mely pozitív eredményt mutatott. A 27 éves férfi ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság.

 

 

 

A nyomozás során kiderült, hogy a fenti két eseten túl N. József további két benzinkúton tankolt fizetés nélkül. 2013. október 29-én Dorogon és 2013. november 30-án Nyergesújfalun. N. Józsefet 2013. december 5-én a nyomozók újra kihallgatták, ezúttal azonban nem engedték szabadon. Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

 

/KEMRFK/

(forrás)