Figyelmeztetést adtak ki a viharos szél miatt
Bulvár
2013. dec. 6.

<p style="margin-bottom: 0cm; text-align: justify;">Négy megyére és a fővárosra másodfokú, tizenkét megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre a meteorológiai szolgálat a viharos szél miatt. Hét megyére a tartós, sűrű köd miatt is figyelmeztetést adtak ki.</p>

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök esti veszélyjelzése szerint pénteken Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megye, valamint Budapest területén a legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométeres erősséget. Így ezekre a területekre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki, míg Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy, Tolna és Zala megyében a várható tartós, sűrű ködre is figyelmeztetnek.

 

Mint írták, az éjszaka első felében délen foltokban sűrű köd képződik, amely délelőtt mindenütt feloszlik. Hozzátették továbbá, hogy péntekre virradóra észak felől markáns hidegfront éri el hazánkat, intenzív záporok, hózáporok kíséretében. A nyugatira, északnyugatira forduló szél sokfelé viharossá fokozódik, sőt a Dunántúl északi részén és a Kisalföldön az óránkénti 90 kilométeres erősséget meghaladó széllökések is kialakulhatnak. Az előrejelzés szerint pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és plusz 2 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 6 fok között várható, de ezt lényegesen hidegebbnek lehet majd érezni.

 

Frissítés:

A veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron megye mellett már Komárom-Esztergom megyében, valamint Fejér és Pest megye több járásában és Budapesten van érvényben narancssárga, vagyis másodfokú riasztás. Ezeken a területeken a következő órákban a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.

/MTI/

/Kép: időkép.hu/

(forrás)