Tájékoztató a négynapos Adventi vásárral kapcsolatban

Tájékoztató a négynapos Adventi vásárral kapcsolatban

2013.11.29. 15:34

2013. november 29-én a polgármester kezdeményezésére jött létre az az egyeztetés, melyen a Moriani Consulting Kft. ügyvezetője bár nem vett részt, de a rendezvénnyel foglalkozó munkatársuk megjelent, és a megbeszélésen az alábbiakról született megegyezés:

-  A rendezvényt 2013. december 18-22. között 4 naposra tervezik a Széchenyi téren, melynek használatával kapcsolatban a Strigonium Zrt-vel már megegyezett a cég. Az előzetes programban Piramis és Maróth Viki koncert, óvódások, iskolások ünnepi műsorai szerepelnek. A polgármesteri köszöntő december 20-án, 19 órakor lesz, az utolsó adventi gyertyagyújtásra pedig december 21-én, 17 órakor kerül sor, dr. Székely János segédpüspök közreműködésével.

 

- A rendezvényszervező cég kérésére a Széchenyi téren található 2 darab dupla, egy darab szimpla faház, valamint a nagy rendezvénysátor használatát a vásár idejére a bizottság beleegyezésével biztosítja az Önkormányzat.

- Mivel a cég előrejelzése szerint egyes kereskedők saját installációval érkeznek a vásárra, nekik, illetve a téren kereskedelmi tevékenységet végző valamennyi vállalkozónak áramot biztosít az önkormányzati közös hivatal úgy, hogy a rendezvényszervező cég egy almérő állomást felszereltet, és annak adatai alapján ezt megfizeti.

 

- Biztosítanak továbbá igény szerint könnyen összeszerelhető favázas sátrakat, melyeket még annak idején a Mesterségek tere elnevezésű rendezvényre szerzett be az Önkormányzat, valamint a még fellelhető kovácsoltvas melegedő kosarakat is.

- A hivatal soron kívül előkészíti az előterjesztéseket annak érdelében, hogy a programok lebonyolításához szükséges önkormányzati tulajdonú színpadot és annak technikai kiegészítőit a rendezvényhez igénybe vehessék.

 

- A hivatal épületében biztosítja a téren dolgozó és fellépő technikai személyzet mellékhelyiségeit, illetve az árusoknak  - igény esetén -, a közeli raktározási lehetőséget.

 

- A hivatal megmutatja a Széchenyi téri kandeláberek és egyéb elemek díszvilágítás elemeit, melyet a szervező cég saját költségen szervizeltethet és helyezhet ki.

 

- A hivatal segíti, - egyeztetve a rendezvényszervezővel -, az ún. erdélyi Betlehem felállítását a téren. 

 

- A hivatal biztosítja a rendezvény idejére a Városháza portaszolgálati idejének meghosszabbítását, melynek költségeit a rendezvényszervező állja.

- A hivatal közhasznú munkásokat irányít a rendezvény idejére a tér takarítására, tisztántartására.

 

- A polgármesteri kabinetiroda feladata, hogy az egyéb adventi eseményeket (gyertyagyújtások, bolhapiac) úgy koordinálja, hogy azok a rendezvényszervező által szervezett programokkal összhangban legyen.

 

Esztergom, 2013. november 29.

 

Városháza, Esztergom

 

Még nincsenek kommentek :(