Jövőre is Bicskére utazik a szemét

Jövőre is Bicskére utazik a szemét

2013. 11. 29. 11:58

Bicske önkormányzata - a magyar kormány anyagi támogatásával - 100 százalékos tulajdonosa lesz a Saubermacher-Bicske Kft.-nek, így a cég továbbra is folytatni tudja a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást a térségben. A döntéssel 148 dolgozó munkahelyét őrzik meg.

A cégcsoport és a városvezetés hetek óta tárgyalt, miután a Saubermacher a 2012 őszén a parlament által elfogadott törvény alapján jövő évtől nem végezhetett volna hulladékgazdálkodási közszolgáltatást az állami vagy önkormányzati többségi befolyás hiányában. A Saubermacher-Bicske Kft.-ben a bicskei önkormányzatnak egyhatodnyi tulajdonrésze volt, a képviselő-testület ezért több határozatban úgy döntött, hogy további üzletrészt vásárol a szolgáltatás folyamatosságának biztosítása érdekében.

 

A helyzet gyors megoldására azért volt szükség, mert a Saubermacher-Bicske Kft. november 30-ával csoportos létszámleépítést jelentett be. Az önkormányzati és kormányzati döntésekkel sikerült megakadályozni a bicskei divízióban 103, míg a dorog-esztergomi divízióban 45 munkavállaló elbocsátását.

 

/MTI/

Még nincsenek kommentek :(